Unde găsim cele mai bune librării din București?

Distribuie

Cititul este una dintre cele mai recomandate activități, atât pentru adulți, cât și pentru copii. O persoană care citește mult ajunge să aibă o cultură generală bogată, să se exprime cât se poate de corect și să scrie la fel de corect, să gândească analitic și să rețină foarte ușor informațiile din jurul său.

Conform specialiștilor, cei care citesc în fiecare zi au o imaginație extrem de bogată și reușesc să aibă relații mult mai complexe cu cei din jurul lor.
O buna parte din farmecul cititului este căutarea celor mai bune cărți, iar acest lucru se poate face în anticariate sau în librării. Vom vorbi în acest articol despre librării, mai exact despre cele mai bune librării din București.

În ultimii ani, bucureștenii au început să se bucure din ce în ce mai mult de această activitate atât de plăcută a cititului, iar pasiunea lor a fost răsplătită cu librării care mai de care mai interesante, cum ar fi librăriile Cărturești.
Dacă vrei să îți cumperi o carte nouă și nu știi de unde, iată topul celor mai interesante librării din capitală:

1. Cele 5 librării Cărturești. Librăriile Cărturești sunt extrem de bine dotate atunci când vine vorba despre carte și accesorii, reușind să aibă personalitate. Cărturești Carusel este considerată a fi o adevărată operă de artă, amenajată într-o clădire veche pe strada Lipscani. Fermecătoare sunt și Cărturești Fandom, Cărturești Afi Palace, Cărturești Verona sau Cărturești Băneasa. Toate se pot transforma într-un loc de întâlnire pentru iubitorii de cărți și în spații de relaxare în care se poate savura un ceai delicios.

2. Bastilia. Este o librărie care te întâmpină cu o atmosferă caldă și prietenoasă. În momentul în care îi treci pragul ai impresia că ești în sufrageria unui prieten care are o mulțime de cărți. Nu este cea mai bogată librărie în ceea ce priveșțe titlurile, însă este un loc în care îți poți petrece câteva momente și în care poți găsi cărți foarte interesante.

3. Humanitas Cișmigiu. Este una dintre cele mai frumoase librării din București. Are cam tot ceea ce îi trebuie, începând cu spațiile de relaxare și terminând cu decorul plăcut. Colecția de cărți este una impresionantă iar ocazional, este spațiul în care autori români își lansează titlurile. Cu siguranță merită o vizită și poate să fie una dintre cele mai bune surse pentru cărțile pe care le devorezi seară de seară.

4. Kyralina. Cel mai probabil nu ai auzit de această librărie, iar acest lucru este din cauza unui lucru special: este librărie destinată limbii franceze. Dacă știi franceză sau vrei să înveți această limbă atât de frumoasă a lui Dumas, Kyralina este locul perfect pentru tine. Aerul pe care îl descoperi aici este unul boem iar librarii sunt bine pregătiți pentru a vinde cele mai bune titluri.

5. Hathor House. Este un spațiu deosebit, de-a dreptul fascinant. Pe lângă numeroasele cărți, aici se găsesc și foarte multe accesorii mistice, cum ar fi cristalele, amuletele și cărțile de tarot. Este locul perfect pentru cei care caută cadouri, pentru cei care își doresc titluri inedite de citit și pentru cei care pur și simplu vor să se relaxeze printre produse deosebite.

Indiferent de librăria în care intri în București, cel mai probabil vei descoperi o atmosferă liniștită și plăcută. Până la urmă, cititul este o plăcere iar locul de unde îți cumperi cărțile poate fi primul pas către această plăcere.

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *