Sony lansează noul Xperia 1 IV, perfect pentru creare de conținut datorită primului obiectiv din lume cu zoom optic continuu

Distribuie

Sony aduce pe un smartphone cele mai avansate capabilități foto și video, înregistrare slow-motion 4K la 120 de cadre pe secundă pe toate obiectivele, alături de streaming fluid de jocuri și sesiuni de audiție muzicală cu adevărat imersive

  • Obiectivul 85-125mm este primul obiectiv de pe un smartphone care oferă zoom optic continuuiși un senzor rapid de imagine cu o performanță de citire de 120 de cadre pe secundă pentru toate cele 3 obiective, în așa fel încât utilizatorii să nu rateze niciun moment.
  • Funcțiile „Videography Pro” șifuncția ”External monitor” pentru live streaming. 
  • Ecranul de 120Hz oferă o performanță grafică foarte fluidă, iar detectarea mișcărilor prin atingere la 240Hz le oferă gamerilor control complet asupra acțiunii.
  • Funcția dedicată de asistență pentru jocuri, „Game Enhancer” poate fi folosită pentru a calibra imaginea și calitatea audio și, în același timp, suportă livestreaming pentru partajare de conținut în timp real.
  • Ecran 4K 120Hz HDR cu 50% mai luminos și redare Real-time HDR.
  • Difuzoare stereo full-stage și înregistrare audio de înaltă calitate cu funcția „Music Pro”.
  • Baterie puternică de 5.000 mAh și autonomie crescută pentru utilizare și mai îndelungată, cu platforma mobilă Snapdragon® 8 Gen 1 și Corning® Gorilla® Glass Victus®.
  • Ambalare fără plastic, cu 50% mai puțin ambalaj comparativ cu modelele precedente, fără încărcător sau accesorii precum cabluri.Emisii de CO2 reduse cu până la 36% per unitate, comparativ cu ambalarea convențională pentru transport.

11 mai 2022 – Sony lansează astăzi noul smartphone Xperia 1 IV, dezvoltat special pentru utilizatorii care caută cele mai noi tehnologii în materie de smartphone-uri, precum tehnologie imagistică de ultimă generație, capabilități avansate de gaming și funcții audio puternice, toate într-un design compact și modern.

„Xperia 1 IV este o continuare interesantă a seriei Xperia”, a spus Nobuki Asahina, Head of Mobile Sales & Marketing. „La Sony, considerăm că nu există limite pentru creativitate, iar noul nostru flagship Xperia 1 IV este rezultat din această filozofie. Xperia inspiră utilizatorii să devină creatori, iar fiecare etapă a realizării de conținut poate fi gestionată folosind Xperia 1 IV. Pe lângă toate acestea, este și foarte rapid! Fiecare aspect al acestui dispozitiv a fost creat pentru a maximiza viteza de execuție. Fie că vorbim despre viteza camerei, sau viteza de răspuns în gaming, credem cu tărie că acest nou dispozitiv va fi o încântare pentru clienți.”

Senzor de imagine de top și zoom optic pentru fotografie și înregistrare video de ultimă generație

Xperia 1 IV dispune de 3 obiective: unul ultra-wide de 16mm, unul wide de 24mm și un nou obiectiv unic telefoto 85-125mm cu zoom optic, pentru a le oferi creatorilor posibilitatea de a capta o gamă largă de conținut.

Toate obiectivele au un senzor de imagine „Exmor RS™ pentru mobil” de 12MP, cu o viteză de citire de până la 120 de cadre pe secundă. Această capabilitate permite dispozitivului să înregistreze video slow-motion la rezoluție 4K 120 de cadre pe secundă până la 5x, cu Real-time Eye AF și Real-time tracking pentru fotografierea de imagini statice cu fiecare obiectiv. Xperia 1 IV combină și informații despre adâncimea de câmp, folosind senzorul 3D iToF, și detectarea subiecților utilizând inteligența artificială (AI), pentru autofocalizare precisă în condiții de luminozitate scăzută.

Xperia 1 IV_1

Mai mult, optica ZEISS a fost calibrată special pentru smartphone-ul Xperia™. Coating-ul ZEISS T* contribuie la randare mai precisă și la mai mult contrast, prin reducerea reflexiilor pentru toate camerele de pe spate.

Camera din față este echipată cu un senzor de imagine „Exmor RS™ pentru mobil” de 12 MP, unul mai mare decât senzorul de imagine integrat pe modelul precedent. Acesta asigură reducerea zgomotului din imagine în locuri întunecate și posibilitatea de a realiza selfie-uri la rezoluție 4K HDR.

Creează conținut video incredibil

Xperia 1 IV oferă capabilități video fără precedent. Conceput pe baza feedback-ului direct primit din partea creatorilor de conținut video, Sony a dezvoltat funcția „Videography Pro”, care aduce împreună toate setările necesare pentru realizarea de video. Acest lucru le permite utilizatorilor să ajusteze cu ușurință setări precum focalizarea, expunerea și balansul de alb – chiar și atunci când înregistrează.

Utilizatorii pot capta și reda scene aflate în mișcare rapidă și video slow-motion până la 5x datorită abilității dispozitivului de a înregistra la rezoluție 4K HDR 120 de cadre pe secundă pe toate obiectivele. Posibilitatea de a realiza un video stabil și fluid este mai accesibilă ca niciodată datorită celei mai noi funcții Optical SteadyShot™ cu FlawlessEye™. Xperia 1 IV dispune, de asemenea, de tehnologie Eye AF și de posibilitatea de urmărire a obiectelor în timpul înregistrării video, permițându-le utilizatorilor să mențină subiectul în focalizare precisă și să petreacă mai mult timp concentrându-se pe compoziția imaginii.

Cel mai nou smartphone de la Sony oferă și posibilitatea de captare multi-frame pentru clipuri video, care permite înregistrare video la un interval dinamic mai larg, fără a pierde din rezoluție. Mai mult, Xperia 1 IV permite zoom fluid, de la obiectivul ultra-wide la perspective telefoto pentru o și mai mare libertate creativă.

Livestream oricând, oriunde

Xperia 1 IV îmbunătățește calitatea de livestreaming simplificând, în același timp, procesul. Dispozitivul permite „Eye AF” și „Object Tracking” la utilizarea modului Videography Pro în timpul unui livestream. Totodată, utilizatorii pot face streaming video la înaltă calitate din camerele compatibile din seria Alpha™, în timp ce folosesc Xperia 1 IV drept monitor extern. Atunci când îl asociază cu monitorul de vlogging de la Sony, utilizatorii pot face livestream de conținut la rezoluții și mai mari, folosind camerele de pe spate.

Fotografii cu tehnologia de pe camerele Alpha™

Xperia 1 IV combină un un obiectiv puternic telefoto cu zoom optic, cu bokeh excelent și tehnologie avansată de autofocalizare care livrează imagini incredibile. Xperia 1 IV permite Real-time Eye AF și fotografiere în rafală la 20 de cadre pe secundă cu AE (auto expunere)/AF în HDR pe toate cele 3 obiective, pentru a capta atât portrete ale oamenilor, cât și ale animalelor, chiar și atunci când sunt fotografiați subiecți aflați în mișcare sau în condiții de fotografiere dificile. Mai mult, Xperia 1 IV folosește inteligența artificială (AI) pentru calibrarea balansului de alb, în așa fel încât să capteze și să corecteze culori în condiții de luminozitate dificile, livrând un rezultat cât mai apropiat de realitate.

 

Mod Cinematography Pro bazat pe funcția CineAlta

Xperia 1 IV le permite utilizatorilor să creeze cu ușurință conținut cinematic. Folosind modul Cinematography Pro, bazat pe funcția CineAlta, creatorii pot înregistra video cu parametri și setări de culoare similare cu cele pe care le folosesc și profesioniștii. Toate camerele de pe spate permit captarea de conținut la rezoluție 4K 120 de cadre pe secundă și înregistrare slow-motion până la 5x. Mai mult, datorită noului multi-frame shootingx, acum disponibil chiar și pentru înregistrare de nivel cinematic, utilizatorii pot înregistra videoclipuri într-un interval dinamic mai mare, fără a pierde din rezoluție.

Experiența supremă de gaming pe mobil

Printre specificațiile avansate pentru gaming se numără display-ul de 120Hz, reducerea efectului motion blur și rata de scanare a ecranului la 240Hz. Mai mult, funcția game enhancer include L-y (low gamma) raiser, egalizator audio și optimizare pentru chat-ul vocal, pentru a oferi o experiență de gaming imersivă. Xperia 1 IV este calibrat de Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming pentru performanțe superioare în gaming. De asemenea, acesta dispune de funcția „Heat Suppression Power Control (H. S. power control)” care suprimă deteriorarea performanței și degradarea bateriei din cauza temperaturii crescute a terminalului, chiar și în timpul sesiunilor de gaming sau atunci când dispozitivul este conectat la încărcător.

Xperia 1 IV simplifică gameplay-ul datorită funcției „RT record” care le permite utilizatorilor să înregistreze aproximativ 30 de secunde înainte de a apăsa butonul. În timpul utilizării funcției Game Enhancer cu noul Xperia 1 IV, jucătorii pot face livestream cu sesiunile lor de gameplay. Un gamer poate urmări comentariile comunității chiar și în timpul sesiunii de livestream, astfel încât să poată ține legătura cu aceștia în timp real.

Xperia 1 IV facilitează și livestreaming mai bun prin intermediul unui PC. Acesta mixează toate sunetele, inclusiv vocea jucătorului, muzica din joc și vocea celorlalți jucători, totul fiind transmis printr-un singur cablu conectat la un PC. Xperia 1 IV a fost ales drept dispozitivul oficial pentru Turneul Global PUBG MOBILE E-sports 2022.

Echipament de gaming pentru Xperia 1 IV

Echipamentul de gaming exclusiv pentru Xperia 1 IV suportă sesiuni de gaming pe o durată mai lungă, datorită funcției de răcire și live streaming de înaltă calitate. Modalitatea de utilizare a acestui echipament alături de Xperia 1 IV este momentan în dezvoltare.

Echipamentul de gaming se află momentan în dezvoltare sub supravegherea echipei profesioniste de e-sports din Japonia, SCARZ, și este programat pentru lansare în anumite regiuni în toamna anului 2022.

Sesiuni de audiție muzicală autentice

Xperia 1 IV a fost dezvoltat pentru a oferi sesiuni de audiție muzicală autentice și integrează funcții audio calibrate în parteneriat cu Sony Music Entertainment. Xperia 1 IV dispune de noi difuzoare stereo full-stage pentru a îmbunătăți redarea bassului și a tobelor. Difuzorul poate reda și sunet „360 Reality Audio (360RA)”. Decodarea hardware unică oferită de dispozitiv optimizează calitatea sunetului atunci când sunt redate melodii codate corespunzător, pe TIDAL și nugs.net. În același timp, este echipat cu „360 Reality Audio Upmix” care convertește sursele de sunet stereo în surse de sunet pe mai multe canale, precum 360RA. De asemenea, dispozitivul suportă DSEE Ultimate, care poate îmbunătăți calitatea sunetului redat de serviciile de streaming pentru a ajunge cât mai aproape de o calitate de înaltă rezoluție a sunetului. Xperia 1 IV este compatibil și Bluetooth® LE Audio, prin intermediul unui update software care urmează a fi lansat, pentru a reduce decalajele de sunet în timpul audițiilor la un nivel mai scăzut decât cel oferit de o conexiune Bluetooth® tradițională.

 

Înregistrare audio profesională prin intermediul funcției Music Pro

O nouă funcție de înregistrare a sunetului numită „Music Pro” permite înregistrare la nivel profesional folosind doar dispozitivul Xperia 1 IV, prin intermediul procesării unice în cloud. Music Pro îmbunătățește sunetele înregistrate cu Xperia 1 IV ca și cum ar fi fost înregistrate în studiouri profesionale, permițându-le utilizatorilor să înregistreze melodii întregi acasă sau în deplasare. Procesarea în cloud elimină zgomotele nedorite din înregistrări prin intermediul tehnologiei de separare a surselor de zgomot. Apoi, acesta reproduce răspunsul de frecvență al microfoanelor Sony de înaltă performanță cu condensator, în timp ce produce o reverberație similară cu cea a unui studio profesional. Atunci când este vorba despre o interpretare vocală, dar și la chitară acustică simultan, Music Pro poate separa vocea de chitară și le poate combina ulterior, pentru ca utilizatorii să obțină echilibrul dorit. Înregistrarea și editarea sunetelor este gratuită, în timp ce procesarea în cloud pentru o calitate superioară a sunetului poate fi accesată în baza unui abonament lunar.

Divertisment imersiv excepțional

Cu un display OLED 4K HDR cu o rată de reîmprospătare a ecranului de 120Hz și fără notch care să întrerupă redarea conținutului pe ecranul wide de 6.5” cu raport de aspect 21:9, Xperia 1 IV oferă o experiență de vizionare unică, imersivă. Display-ul lui Xperia 1 IV este cu 50% mai luminos și include Real-time HDR drive pentru vizibilitate îmbunătățită atât în zone cu luminozitate crescută, cât și în cele întunecate, chiar și în medii supra-expuse.

Procesorul X1™ pentru mobil aduce tehnologia de remasterizare BRAVIA HDR pentru orice tip de conținut vizualizat de utilizatori. Chiar și conținutul de tip streaming va avea mai mult contrast, mai multă culoare și claritate. În lumea cinematografiei, urmărirea unui film cu Dolby Atmos® este o experiență imersivă cu sunet multi-dimensional care îi învăluie pe spectatori din toate părțile. Acum, utilizatorii pot experimenta sunet Dolby Atmos® în colaborare cu Sony Pictures Entertainment.

Un nou serviciu „BRAVIA CORE pentru Xperia”

Xperia 1 IV oferă în mod exclusiv serviciul BRAVIA CORE pentru Xperiaxii, astfel încât utilizatorii să se bucure de filme la calitate 4K pe display-ul wide 21:9 al lui Xperia 1 IV. Utilizatorii pot alege dintre sute de lansări Sony Pictures Entertainment și blockbustere clasice, pot pătrunde în culise cu Studio Access și pot experimenta titluri IMAX® Enhanced și sunet imersiv DTS, toate cu BRAVIA CORE pentru Xperia.

Performanță și Design

Xperia 1 IV dispune de platforma mobilă Snapdragon® 8 Gen 1, care îl face compatibil 5G și Wi-Fi 6E, cu 12 GB RAM și 256 GB ROM, o baterie cu o capacitate de 5.000 mAh și o durată de viață de până la 3 ani. Încărcarea rapidă duce telefonul la 50% în 30 minute, iar dispozitivul dispune și de capabilități de încărcare wireless.

Xperia 1 IV dispune de certificare IP65/68 în ceea ce privește rezistența apă și praf și folosește Corning® Gorilla® Glass Victus® pe spate și pe partea din față.

Design-ul plat, foarte compact și mat al lui Xperia 1 IV este disponibil în două opțiuni de culoare: Negru si Violet, îmbinând stilul minimalist și calitatea premium a materialelor. Dispune de un buton ergonomic dedicat pentru declanșator, cu un finisaj embosat pentru utilizare îmbunătățită.

 

Strategia Road to Zero

Preț și disponibilitate: Xperia 1 IV & Accesorii

Husa asortată cu stand încorporat are același design modern și inovator precum smartphone-ul – și vine cu un suport de susținere încorporat, fiind realizată din materiale anti-bacteriene și concepută pentru a se potrivi perfect în mână. Aceasta este disponibilă în varianta de culoare Negru și va putea fi achiziționată începând cu jumătatea lunii iunie 2022.

Xperia 1 IV va fi disponibil pentru cumpărare începând cu jumătatea lunii iunie 2022, la un preț recomandat de 6.599 lei.

Pentru mai multe detalii despre produse accesați:

  • Xperia 1 IV
  • Husa cu stand încorporat pentru Xperia 1 IV

Un video de produs despre Xperia 1 IV poate fi vizionat aici.

Un video de anunț al produsului, despre noul Xperia 1 IV poate fi vizionat aici.

Despre Sony Corporation

Sony Corporation este o companie responsabilă pentru divizia Electronics Products & Solutions (EP&S) din cadrul Sony Group. Având viziunea de a „continua să ofere Kando și Anshin oamenilor și comunităților din întreaga lume, prin dezvoltarea tehnologiei și prin adresarea noilor provocări”, Sony va crea produse și servicii în zone precum home entertainment & sunet, imagistică și dispozitive mobile. Pentru mai multe detalii, accesați http://www.sony.net/

„Sony”, logo-ul „SONY” și oricare alte denumiri de produse, servicii sau logo-uri utilizate în acest comunicat de presă reprezintă mărci înregistrate ale Sony Group Corporation sau ale afiliaților săi. Alte denumiri de produse, servicii, companii și logo-uri sunt proprietăți marcă înregistrată și pe bază de copyright ale proprietarilor de drept sau deținătorilor de licențe.

Qualcomm, Snapdragon și Snapdragon Elite Gaming sunt mărci sau mărci înregistrate ale Qualcomm Incorporated. Snapdragon sau Snapdragon Elite Gaming sunt produse ale Qualcomm Technologies, Inc. și/sau ale subsidiarelor sale.

Toate obiectivele de pe spate.

Vă rugăm folosiți această funcție urmând termenii de utilizare și cerințele legate de live streaming determinate de serviciul de live streaming pe care îl folosiți. În funcție de serviciul de live streaming, condițiile și specificațiile care permit live streaming pot fi adăugate sau schimbate în mod neașteptat. Pot fi aplicate restricții de live streaming.

Rezultate simulate de Sony Corporation, pe baza profilelor de utilizare concrete, folosind același timp de baterie și încărcare USB. Durata de viață a bateriei depinde de utilizare.

Ambalarea se referă la fiecare cutie de produs individuală, precum și la componente precum separatoarele din cutie, ambalaje și garnituri.

Este recomandată folosirea unui încărcător și cablu originale Xperia. Vândute separat. Disponibilitatea poate varia.

Varianta HK Xperia 1 IV. Procentele pot varia.

Pot fi aplicate anumite restricții de performanță.

Această funcție este disponibilă pentru obiectivele de 24mm și 85-125mm

Pot fi aplicate restricții de înregistrare video. Rezoluția disponibilă este de 4K 30fps.

Compatibilitatea camerei poate varia.

Este recomandată o cameră cu obiective interschimbabile de la Sony sau o cameră digitală compactă cu suport UVC.

Pot fi aplicați termeni, condiții, conturi și taxe dinspre terțe părți. Disponibilitatea serviciului poate varia în funcție de piață. Abonamentul Tidal are o durată de 3 luni.

Este posibil ca unele funcții să nu fie disponibile pentru toate serviciile și tipurile de conținut. Rezultatul poate varia în funcție de conținut.

Rata de reîmprospătare a ecranului poate varia în funcție de setări, conținut și de aplicațiile utilizate.

Raportul de aspect al display-ului poate varia în funcție de formatarea conținutului.

Aplicabil doar pentru vizionarea conținutului HDR10.

Pentru detalii despre „BRAVIA CORE pentru Xperia”, vizitați https://www.sony.net/bravia-core-for-xperia. Disponibilitatea serviciului poate varia în funcție de piață.

Tehnologia DTS technology aduce cea mai mare calitate audio pentru conținutul și dispozitivele preferate.

În funcție de disponibilitatea pieței, echipamentul compatibil și rețea.

Rezultate simulate de Sony Corporation, bazate pe profile reale de utilizare folosind același tip de baterie și aceeași încărcare USB. Durata de viață a bateriei poate diferi în funcție de utilizare.

Recomandăm utilizarea încărcătoarelor și cablurilor originale, precum XQZ-UC1 (pachet de încărcător cu cablu). Disponibilitatea poate varia.

Acest dispozitiv este rezistent la apă și protejat împotriva prafului. Toate porturile și capacele atașate trebuie închise ferm. Nu scufundați dispozitivul complet sub apă și nu îl expuneți la apă de mare, apă sărată, apă clorurată sau lichide precum băuturile. Utilizarea abuzivă și necorespunzătoare a dispozitivului atrage invalidarea garanției. Dispozitivul a  fost testat comparativ cu ratingul de protecție împotriva umidității IP65/68. Dispozitivele Sony care sunt testate pentru capacitățile lor rezistente la apă sunt plasate ușor într-un recipient umplut cu apă de la robinet și coborâte la o adâncime de 1.5 metri. După 30 de minute în recipient, dispozitivul este scos ușor și caracteristicile sale sunt testate. Acest model dispune de un port USB fără carcasă pentru conectare și încărcare. Portul USB trebuie să fie complet uscat înainte de încărcare.

Varianta HK. Procentajele pot varia în funcție de variantă.

Materialul este antibacterian, dar nu și împotriva virușilor. Nu există efect garantat asupra virușilor precum COVID-19. Efectul antibacterian este bazat pe testarea JIS Z 2801.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *