VTEX, platforma enterprise de comerț digital, a obținut includerea poziției de “Manager Comerț Electronic” în COR

Distribuie

București, 07 octombrie, 2022 – Comerțul digital este unul din domeniile cu cea mai mare rată de creștere în România, iar nevoia de specialiști din piață a depășit cu mult oferta. Pentru a încuraja dezvoltarea comerțului digital și a-i recompensa pe cei care îl practică, VTEX (NYSE: VTEX), platforma enterprise de comerț digital cu ajutorul căreia brandurile și retailerii își gestionează operațiunile de comerț, anunță introducerea poziției de Manager Comerț Electronic în Clasificarea Ocupațiilor din România (COR).

În această toamnă, VTEX a primit avizul favorabil al Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pentru a include noua ocupație “Manager Comerț Electronic“ sub codul 243106. De-acum, specialiștii în comerț digital vor fi încadrați și recunoscuți profesional ca atare.

Cristi Movila VTEX

Această inițiativă se alătură altor proiecte de educare și formare a pieței promovate de VTEX, printre care și primul curs de ecommerce development organizat în premieră în cadrul Universității Politehnica, evenimentul bianual European Digital Commerce, participarea la acceleratoare de business pentru noile generații de specialiști și multe alte evenimente care au ca obiectiv componenta de educare.

“Piața de ecommerce a evoluat foarte mult în ultimii ani și, odată cu această evoluție, s-au conturat noi profesii și arii de dezvoltare. Deși ne confruntăm cu o criză de resurse umane în acest sector, considerăm necesară introducerea acestei noi poziții pentru a atrage cât mai mulți viitori specialiști către acest domeniu, dar și persoane care poate nu luaseră în calcul o astfel de profesie, dar au toate abilitățile necesare pentru ea”, declară Cristi Movilă, Eastern Europe General Manager în cadrul VTEX.

Printre cerințele pentru practicarea poziției de manager de comerț eletronic se regăsesc următoarele abilități și competențe:

  • elaborarea planului de afaceri pentru vânzările online;
  • planificarea și implementarea strategiilor digitale de marketing;
  • definirea strategiei în domeniul tehnologiei;
  • cunoașterea arhitecturii digitale de bază și tranzacțiile comerciale pentru comercializarea de produse sau servicii pe internet, prin e-mail, prin intermediul dispozitivelor mobile, pe platformele de comunicare socială etc.

“Deși mulți specialiști din piață au rol de manager în comerț electronic, acest lucru nu se regăsea și în COR și de multe ori se făceau confuzii cu profesia de specialist marketing online. Acum, această distincție va fi mult mai clară, chiar daca cele două roluri au atribuții și responsabilități similare”, adaugă Cristi Movilă.

Profesia este introdusă în cadrul grupei de bază 2431 – Specialişti în publicitate şi marketing, iar până la publicarea în Monitorul Oficial al României a ordinului comun al ministrului muncii și solidarităţii sociale și al preşedintelui Institutului Național de Statistică privind modificarea şi completarea Clasificării ocupaţiilor din România, codul respectiv va fi folosit cu titlu provizoriu.

Despre VTEX

VTEX (NYSE:VTEX) este platforma enterprise de comerț digital cu ajutorul căreia brandurile și retailerii își gestionează toate operațiunile de comerț. VTEX accelerează creșterea afacerilor clienților săi cu o soluție completă de Comerț, Marketplace și OMS. Suntem alături de companiile din toată lumea și le sprijinim în procesul lor de dezvoltare, gestionare și livrare a unor experiențe native și avansate de comerț B2B, B2C și de marketplace, cu un time-to-market rapid.

În calitate de lider în domeniul platformelor de comerț digital, VTEX se bucură de încrederea a peste 2400 de clienți, printre care AbInbev, Carrefour, Colgate, Motorola și Whirlpool, având peste 3200 de magazine online active în 38 de țări (date pentru anul fiscal care s-a încheiat la 31 decembrie 2021). Pentru informații suplimentare, vizitați www.vtex.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *