Legume bio și ateliere pentru cei mari și cei mici pe 15 octombrie la Sărbătoarea Recoltei de la ferma bio&co de lângă București

Distribuie

Rar ni se întâmplă să vizităm o fermă de legume bio și să aflăm de-acolo, direct dintre rândurile cu dovleac, salată sau alte bunătăți despre o alimentație sănătoasă, rețete practice și ce înseamnă un stil de viață sănătos.

Iată că sâmbăta aceasta, la ferma bio&co, aflată în imediata vecinătate a orașului București, în satul Ciocănari, lângă Periș, organizatorii au pregătit atât ateliere de nutriție și alimentație cu degustare, cât și ateliere pentru copii.

Cori Grămescu este unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din România și încurajează cu fiecare ocazie un stil de viață sănătos în care consumăm legumele de sezon, provenite de la producători locali. Așa că este ocazia perfectă ca acum, în mijlocul legumelor de la fermă, să aflăm de la ea mici tips-uri despre cum dezvoltăm un comportament alimentar mai sănătos, dar și despre importanța hranei cu legume de sezon.

bio&co

Magazin Zero Waste București din strada Buzești 20 este unul dintre cele 12 puncte de livrare ale coșului bio&co, dar și singurul magazin zero waste din capitală. Ana-Maria Răducanu, fondator Zero Waste, este o susținătoare și prietenă a fermei noastre încă de la începuturile acesteia și ne va povesti pe larg, ce înseamnă mai exact termenul de „sustenabilitate” și cum putem cu toții să adoptăm un comportament mai sustenabil.

Lorelei Răducan a fondat Lorelicious.ro plant din dorința de a aduce o nouă perspectivă asupra alimentației și din dorința de a redefini conceptul de desert. Iar pe 15 octombrie, Lorelei ne va arăta tuturor cum putem pregăti rapid o gustare, cu legume abia culese de la fermă.

Vegetable hunt printre solarii, plantarea de răsaduri, sau gustatul legumelor de sezon. Cei mici se vor apropia mai mult de natură și de viața la fermă la atelierele pregătite special pentru ei.

La final, participanții vor beneficia de un tur al fermei pentru a vedea modul în care sunt crescute legumele organice care sunt livrate săptămânal către abonații fermei, și vor putea cumpăra legume, miere și alte produse realizate la ferma ecologică bio&co.

Sărbătoare Recoltei începe la ora 10.00 și se termină la ora 13.00. Programul este disponibil aici https://www.facebook.com/atelierbio.co Pentru participarea la eveniment, biletele pot fi achiziționate de aici https://www.kompostor.ro/12014 , iar harta fermei este aici: https://g.page/ferma-bio-co?share .

Ferma bio&co este o inițiativă a Asociației Ateliere Fără Frontiere, un ONG care lucrează cu persoanele vulnerabile, cărora le oferă un loc de muncă în atelierele lor dezvoltate în jurul conceptului de economie circulară (educlick, remesh, bio&co) și pe care le pregătesc pentru piața muncii din România.

Cei care lucrează la ferma ecologică bio&co sunt, de asemenea, adulți din medii vulnerabile, astfel, Sărbătoarea Recoltei este o ocazie specială prin care munca angajaților de la fermă este recunoscută de către întreaga comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *