Performante de top pentru ROCA Agri RDF in 2022: Venituri de 132 mil. EUR pentru holdingul agro la final de an

Distribuie

Compania primeste distinctia Deloitte “Best Managed Companies”

si se pregateste de finalizarea unei noi achizitii majore

 

 

 

  • Holdingul agro RDF, cunoscut sub brandul ROCA Agri RDF, care detine companiile RDF Agricultura si Adidana Agricultura, estimeaza o valoare de 132 de milioane de euro a veniturilor consolidate pentru finalul de an 2022.

 

  • RDF a primit saptamana aceasta certificarea Deloitte “Best Managed Company” pentru performanta sa raportata la un set de standarde internationale obiective.

 

  • Compania este in curs de finalizare a unei noi tranzactii de achizitie si va deveni unic proprietar al companiei Dachim, jucator important in zona de centru a Romaniei pe segmentul productiei de cereale si distributiei de inputuri pentru agricultura.

 

  • Florin Deznan, CEO: Vizam crearea unor centre strategice logistice, dar si dezvoltarea unor noi mecanisme de finantare pentru agricultura locala.

 

 

Bucuresti, 18 noiembrie 2022 – Holdingul Agricol RDF, cunoscut sub brandul ROCA Agri RDF, care detine companiile RDF Agricultura si Adidana Agricultura, atinge performante de top la final de 2022, estimand o valoare de 132 de milioane de euro a veniturilor consolidate din acest an. RDF,  unul dintre principalii distribuitori de inputuri si traderi de cereale din zona de vest a tarii, a primit saptamana aceasta certificarea Deloitte “Best Managed Company”. Compania se afla in curs de finalizare a unei noi tranzactii – preluarea a 100% din actiunile companiei Dachim, jucator pe segmentul productiei de cereale si distributiei de materii prime agricole.

 

RDF a finalizat in 2021 o investitie de 3 milioane de euro pentru extinderea capacitatii de depozitare si dezvoltarea activitatii, iar la finalul T3 2022 a depasit cifra de afaceri de 100 de mililoane de euro.  Compania si-a triplat in ultimii 3 ani suprafata agricola exploatata, ajungand la 2.000 ha la finalul anului 2021, fata de 600 ha in 2019, iar in urma tranzactiei cu Dachim va ajunge sa exploateze o suprafata de 4.000 ha.

Performantele RDF au fost recunoscute saptamana aceasta in cadrul programului Deloitte “Best Managed Companies”, care a evaluat modul in care este organizat si condus businessul raportat la bunele practici internationale pe baza a patru indicatori–cheie: strategia companiei, cultura si angajament, inovatie si resurse, guvernanta si aspecte financiare. Certificarea „Best Managed Companies” este oferita companiilor antreprenoriale ale caror practici respecta un set de standarde internationale obiective, evaluate conform metodologiei validate de Deloitte la nivel international. Companiile participante la aceasta prima editie a programului au o cifra de afaceri intre 10 si 75 de milioane de euro.

„Potentialul extraordinar al sectorului agricol, precum si al business-urilor antreprenoriale romanesti sunt subliniate prin asemenea performante si mecanisme prestigioase de recunoastere, care aduc valoare adaugata intregii economii a Romaniei. In viitor vizam reorganizarea companiilor din portofoliu, crearea unor centre strategice logistice, dar si dezvoltarea unor noi mecanisme de finantare pentru agricultura locala,” declara Florin Deznan, CEO ROCA Agri RDF.

Compania RDF, infiintata in anul 1995, este unul dintre principalii jucatori zonali pe piata distributiei de inputuri (ingrasaminte chimice, seminte si produse pentru protectia plantelor) si comertului cu cereale. RDF opereaza 2 baze pentru depozitare in proprietate, cu o capacitate totala de stocare de 45.000 de tone si un flux tehnologic care permite preluarea a 100 t /ora de produse agricole si depozitarea acestora.

Holding-ul ROCA Agri RDF a fost lansat in luna iulie 2022 si vizeaza listarea la bursa, pe piata principala, ca obiectiv pe termen mediu. ROCA Agri RDF tinteste sa devina o companie one – stop – shop pentru fermieri, prin produse si servicii integrate, adaptate agriculturii moderne.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *