Ericsson ocupă primul loc în clasamentul Total Year Review pentru anul 2021

Distribuie

Clasamentul este realizat de compania Mobile Experts în rândul jucătorilor de pe piața soluțiilor pentru rețelele RAN

Compania Ericsson ocupă primul loc în clasamentul Total Year Review pentru anul 2021, arată firma de analiză de piață Mobile Experts. Potrivit raportului citat (care ilustrează atât evoluția pieței, cât și trendurile anticipate pentru următorii cinci ani), creșterea înregistrată de Ericsson în ceea ce privește livrarea de soluții de tehnologie 5G pe piața din Statele Unite ale Americii a contribuit la clasarea sa în fruntea jucătorilor de pe piața soluțiilor pentru rețelele RAN (Radio Access Network – Rețele de Acces Radio), anul trecut.

Huawei, care a ajuns de pe prima poziție pe locul al treilea – după Nokia care ocupă, în prezent, locul al doilea – a pierdut anul trecut aproximativ 4 miliarde de dolari, pe fondul producției insuficiente de stații de bază de mare capacitate care utilizează tehnologia TDD (TDD este o tehnologie utilizată pentru a maximiza lățimea de bandă disponibilă). Activitatea companiei a fost afectată și de sancțiunile impuse de Guvernul Statelor Unite ale Americii, iar acest lucru a făcut ca Huawei să rămână în urma competitorilor săi.

Screenshot 2022-02-14 160828

“Suntem foarte atenți în ceea ce privește estimările pe care le facem și analizăm date care provin din peste 100 de surse, nu doar informațiile pe care le primim de la producătorii de echipamente. Această abordare funcționează, astfel că, de mai bine de 10 ani, echipa noastră realizează unele dintre cele mai exacte și detaliate analize de pe piață”, a declarat Joe Madden, Chief Analyst în cadrul Mobile Experts. “De-a lungul timpului, am dezvoltat relații cu furnizorii, cu operatorii și cu vendorii de echipamente care ne oferă date pentru o abordare complexă în ceea ce privește analiza veniturilor din sectorul rețelelor mobile”.

Analiza realizată de Mobile Experts arată că piața soluțiilor pentru rețelele RAN avansează cu o rată de creștere anuală compusă (Cumulative Annualized Growth Rate – CAGR) de 3%, înregistrând un avans de 25%-35% pe segmentele de software și unde milimetrice din rețea. Firma de cercetare de piață este recunoscută pentru realizarea unora dintre cele mai exacte rapoarte, acest raport având la bază date și informații pe care analiștii le colectează de mai bine de un deceniu.

“După 30 de ani de fluctuații, piața de soluții pentru rețelele RAN se află la apogeu, în mare parte datorită implementării rețelelor 5G. În următorii ani, ne așteptăm ca întreprinderile private să genereze noi fluxuri de venit, care să compenseze scăderea înregistrată pe segmentul furnizorilor de servicii de comunicații; mai exact, piața soluțiilor LTE/5G va crește cu 19%, depășind 4 miliarde de dolari în 2026. Drept urmare, în următorii ani piața de soluții pentru rețelele RAN, în ansamblul său, va rămâne pe această linie, cu o posibilitate de creștere pe termen lung”, a mai precizat Joe Madden.

Raportul citat oferă o imagine de ansamblu asupra pieței soluțiilor pentru rețelele RAN și include estimări ale cifrei de afaceri, pe anul 2021, pentru vendorii care se situează pe primele 25 de poziții în piață. Mai multe informații sunt disponibile aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *