realme prezintă GT 2 Pro la MWC 2022, primul telefon cu Snapdragon 8 Gen 1

Distribuie

București, România, 28 februarie, 2022 – realme, producătorul de smartphone-uri și produse AIoT cu cea mai rapidă ascensiune din lume, a lansat astăzi seria realme GT 2 în cadrul MWC 2022. Este cea mai importantă serie flagship de până acum și un pas important pentru realme, intrând pe piața modelelor premium cu inovații revoluționare și un design robust. Noua serie include modelele realme GT 2 și GT 2 Pro, primul fiind pus în mișcare de platforma Snapdragon 888, iar varianta Pro de platforma Snapdragon 8 Gen 1.

img77

Cel mai bun display de pe un telefon Android – ecran AMOLED cu rezoluție 2K și tehnologie LTPO 2.0

realme GT 2 Pro adoptă cel mai bun display din piață, un Super Reality Display construit pentru a oferi imagini incredibile, bogate în culori. De asemenea, oferă o rezoluție ridicată cu o rată de refresh foarte mare. Este primul ecran AMOLED 2K din lume cu tehnologie LTPO 2.0 de 6.7 inch diagonală, cu peste 4.5 milioane de pixeli si o densitate de 525ppi. Această densitate ridicată înseamnă că textul va fi afișat mult mai clar, iar imaginile vor fişa cele mai mici detalii.

img11

Ecranul Super Reality are performanțe remarcabile, având un panou pe 10-bit şi capabilitatea să afișeze 1.07 miliarde de culori. Luminozitatea maximă este de 1,400 niţi, fiind astfel unul dintre cele mai luminoase ecrane din clasa sa. De asemenea, pentru o economie inteligentă de energie și un confort sport în timpul utilizării, ecranul dispune de 10.240 niveluri individuale de luminozitate care se ajustează automat în funcție de mediul înconjurător.

img10

Ecranul lui realme GT 2 Pro a primit certificarea DisplayMate A+ și HDR10+.

Cu tehnologia LTPO 2.0, ecranul Super Reality poate ajusta automat rata de refresh de la 1 la 120Hz și poate oferi o autonomie de până la 1.7 ore în plus, comparativ cu un display de 120Hz non LTPO. În acelaşi timp, modul GT 3.0 oferă și un input touch de 1000 Hz.

realme GT 2 Pro a primit cel mai mare scor posibil pentru calitatea ecranului de la DisplayMate, rating-ul A+, fiind totodată protejat de Gorilla Glass Victus.

 img55

Cel mai rapid procesor de pe un telefon Android din lume, răcit cu un sistem Stainless Steel Vapour Cooling Max

realme GT  2 Pro este alimentat de cea mai nouă platforma Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 1. Aceasta este realizată în procesul de fabricație de 4nm,  folosind prima arhitectura ARM v9 din lume şi oferind performanțe cu până la 30% mai mari.

Platforma Snapdragon 8 Gen 1 a scos peste 1 milion de puncte în Antutu.

realme GT 2 Pro folosește o zonă mult mai mare pentru disiparea căldurii eliminată de procesor. Sistemul de răcire are o dimensiune de 36761 mm2, oferind o temperatură mai mică cu 3 grade Celsius, crescând astfel și performanța platformei. Zona de răcire este construită pe o structură cu 9 straturi de 4129mm2, folosind otel inoxidabil de cea mai bună calitate.

img22

Primul smartphone cu o carcasă din polimeri bio, realizat în colaborare cu Naoto Fukasawa

realme colaborează din nou cu designerul industrial de renume mondial, Naoto Fukasawa, pentru a crea designul noului realme GT 2 Pro. După 12 luni de cercetare cu 63 de prototipuri la activ, variantele finale de realme GT 2 Pro au fost executate folosind  un proces tehnologic de ultimă oră ce implică o gravare cu laser de 0.1mm.

realme GT 2 este oferit în următoarele variante – Paper White, Paper Green, Steel Black, Titanium Blue.

Megând pe folozofia de sustenabilitatea, carcasa lui realme GT 2 Pro este realizată din copolimer LNP ELCRIN de la SABIC, certificat ISCC+. Este o carcasă prietenoasă cu mediul, cu o amprentă CO2 mai redusă. În comparație cu materialele bazate strict pe petrol, acest biopolimer generează cu 2kg mai puține emisii de carbon pentru fiecare kilogram de material produs. Mai mult, sursa materialelor pe bază biologică ale SABIC sunt derivate din deșeuri sau reziduuri de biomasă care nu concurează cu lanțurile alimentare, cum ar fi uleiul brut și uleiurile vegetale hidrotratate.

Recyclable Packaging of realme GT 2 Series

 

Prima cameră ultra wide de 150 grade din lume și cameră micro-lens de 40x

 

realme GT 2 Pro dispune de o configurație remarcabilă cu un sistem triplu de camere care include prima cameră ultra wide de 150 de grade și o cameră cu micro lentile de 40x. Camera principală este de 50MP și folosește senzorul Sony IMX766, cu toate funcțiile PDAF și OIS. IMX766 vine atât cu stabilizare optică, cât și cu stabilizare digitală de imagine. Stabilizarea optică a imaginii este folosită pentru fotografii, în timp ce stabilizarea digitală este destinată clipurilor video, pentru a compensa mișcările mâinii.

În plus, camera ultra wide de 150 de grade poate oferi panorame extreme cu o creștere cu 278% a câmpului vizual, în comparație cu o camera obișnuită de 84 de grade deschidere. O astfel de cameră necesită și un soft dedicat, realme utilizând astfel un profil de tip fisheye pentru a putea realiza fotografii unice.

Shot on realme GT 2 Pro 150 degree ultra-wide camera.

Camera cu micro lentile de 40x permite să experimentați lumea din jurul vostru într-un mod cu totul nou. Cu o adâncime a imaginii de 4 ori mai mare și cu posibilitatea de a vă apropia de subiect extrem de mult, camera va realiza fotografii macro spectaculoase și va realiza acest lucru folosind un sistem de focalizare mult mai rapid.

Interfața realme UI 3.0 – 3 ani de update-uri

Interfața realme UI 3.0 este bazată pe Android 12 și oferă noi pictograme 3D, un design Fluid Space, precum și funcții de confidențialitate îmbunătățite, cum ar fi un control mai bun  al permisiunilor aplicațiilor sau ascunderea locației. Noua interfață realme UI 3.0 oferă un aspect mai modern, o simplitate în utilizare și securitate sporită. În plus, realme promite 3 ani de actualizări majore ale sistemului de operare și 4 ani de update-uri de securitate pentru noua serie GT 2.

Concluzii

realme GT 2 Pro este cel mai important flagship al companiei, intrând în zona premium. Realizat în colaborare cu un designer de top și folosind materiale ecologice, realme GT 2 Pro excelează la toate capitolele:

  • ecran AMOLED 2K LTPO 2.0
  • cea mai nouă platforma Snapdragon 8 Gen 1
  • cel mai mare sistem de răcire
  • un sistem triplu de camere foarte avansat
  • baterie de 5000mAh și încărcare rapidă la 65W
  • Dolby Atmos și difuzoare stereo
  • Atenna Matrix System
  • UI 3.0 cu Android 12

Fiind un flagship, realme GT 2 are aceleași dotări tehnice precum realme GT 2 Pro, inclusiv design-ul, bateria, interfața și memoria RAM. În schimb, oferă un ecran E4 AMOLED de 120Hz, procesor Snapdragon 888 5G cu sistem de răcire Stainless Steel Vapor Cooling Plus.

realme GT 2 si GT2 Pro vor fi disponibile în România la precomandă începând cu data de 15 Martie.

realme GT 2 va avea un pret ce porneşte de la 2.299 Lei, în timp ce varianta GT2 Pro va fi disponibilă la preţul de 3.499 Lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *