Seria Xiaomi 12 redefinește categoria flagship

Distribuie

București, România, 15 martie 2022 – Xiaomi a anunțat lansarea la nivel global a noii serii flagship Xiaomi 12, formată din trei dispozitive revoluționare: Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 și Xiaomi 12X.

Concepută pentru a le oferi utilizatorilor din întreaga lume capabilități videografice și de divertisment de top, seria Xiaomi 12 aduce îmbunătățiri consistente la nivelul algoritmilor AI dezvoltați de Xiaomi, putere de procesare la nivel flagship și performanțe remarcabile la toate capitolele.

Surprinde imagini cinematice în orice moment

Seria Xiaomi 12 le dă utilizatorilor posibilitatea de a surprinde imagini de calitate profesională, indiferent de scenariu, fie că este vorba de condiții de lumină slabă sau de obiecte în mișcare. Toate cele trei telefoane sunt dotate cu un setup triplu de camere de nivel pro. În prim-plan se află senzorul masiv de 50MP al camerei principale cu unghi larg, care are capabilități de înregistrare 8K atât la Xiaomi 12 Pro, cât și la Xiaomi 12.

Xiaomi 12 Pro se remarcă prin întregul setup de camere, format din trei senzori de ultimă generație, fiecare de câte 50MP. Cel principal este noul senzor ultra-larg Sony IMX707, capabil să capteze cantități mari de lumină și să ofere imagini avansate, datorită vitezelor mai mari de focalizare și acurateții culorii îmbunătățite. Pe lângă camera principală, Xiaomi 12 și Xiaomi 12X sunt echipate cu o cameră cu unghi ultra-wide de 13MP și o cameră telemacro de 5MP, ce asigură filmările din diferite perspective.

Xiaomi 12 Pro Renders-Blue-1 (1)

Pe lângă elementele de hardware impresionante, Xiaomi 12 Pro și Xiaomi 12 beneficiază și de algoritmii avansați AI dezvoltați de Xiaomi. Aceste inovații le fac viața mai ușoară utilizatorilor, atunci când vor să înregistreze orice tip de moment. Xiaomi ProFocus identifică în mod inteligent și urmărește traiectoria obiectelor, prevenind imaginile încețoșate sau pierderea focusului atunci când subiectul se află în mișcare. Algoritmii asigură și capabilități de detectare automată ai ochilor și feței. Ultra Night Video se folosește tot de algoritmii dezvoltați de Xiaomi pentru a înregistra clipuri video, chiar și în condiții extreme de luminozitate redusă, ceea ce înseamnă că imaginile vor fi mai clare ca oricând.

Disponibil pe toate cele trei telefoane, One-click AI Cinema oferă nenumărate opțiuni creative de editare video, disponibile la o singură apăsare, cum ar fi modurile Parallel World, Freeze Frame Video și Magic Zoom.

Xiaomi 12 Pro Renders-Purple-1 (1)

Procesare flagship, performanțe fără egal și eficiență de consum

O experiență la nivel flagship are nevoie de performanțe pe măsură. Seria Xiaomi 12 este dotată cu platformele mobile avansate Qualcomm® SnapdragonTM. Xiaomi 12 Pro și Xiaomi 12 sunt echipate cu procesorul Snapdragon® 8 Gen 1 – cea mai avansată platformă de mobil Qualcomm. Construit pe 4nm, acest procesor îmbunătățește capabilitățile de randare grafică GPU cu 30% și eficiența de consum de energie cu 25%, în comparație cu generația precedentă1. Xiaomi 12X are, de asemenea, un procesor 5G flagship – Snapdragon® 870 – conceput pentru a asigura o utilizare zilnică fluidă. Toate cele trei telefoane au viteze excepționale de încărcare și transfer de date UFS 3.1, dar și memorie RAM LPDDR5, ce asigură viteze de până la 6,400Mbps.
Pentru o experiență optimă de utilizare, seria Xiaomi 12 este dotată și cu sisteme de răcire de înaltă performanță, formate din cameră de vapori foarte mare și straturi multiple de grafit.

Xiaomi 12 Pro KV-Vertical (1)

Experiențe de divertisment înalte la toate capitolele

Seria Xiaomi 12 nu doar că le oferă utilizatorilor posibilitatea de a surprinde momentele în cele mai mici detalii, ci îi ajută și să le retrăiască.

Toate cele trei dispozitive asigură experiențe de vizionare de top prin intermediul ecranelor AMOLED DotDisplay, certificate A+ de DisplayMate și cu suport TrueColor. Display-urile sunt protejate de Corning® Gorilla® Glass Victus® și suportă standardul Dolby Vision®, cea mai performantă tehnologie de imagine din industrie, care aduce la viață conținutul prin culori vibrante și nivelul detaliilor. Seria Xiaomi 12 are și HDR10+. Xiaomi 12 Pro este certificat SGS Eye Care Display.

De asemenea, Xiaomi 12 Pro redefinește noțiunea de ecran flagship prin experiențele uimitoare de vizionare și utilizare. Display-ul WQHD+ de 6.73 inci are funcția AdaptiveSync Pro care ajustează în mod inteligent ratele de refresh de la 1Hz la 120Hz, în funcție de conținutul redat.

Xiaomi 12 și Xiaomi 12X sunt dotate cu cele mai colorate ecrane Xiaomi de până acum, cu peste 68 de miliarde de culori afișate pe display-uri full-HD+ de 6.28 inci. Ambele modele au funcția 120Hz AdaptiveSync, ce asigură detalii rafinate și vibrante.

Nicio experiență cinematică nu este completă fără un sistem audio de nivel profesional. Seria Xiaomi 12 are certificarea SOUND By Harmon Kardon și creează o experiență de ascultare imersivă, cu suport Dolby Atmos®. Astfel, sunetul este bogat în detalii, clar și realist. Difuzoarele quad ale modelului Xiaomi 12 Pro – două de tip tweeter și două de tip woofer – asigură redarea clară a detaliilor și acoperă o gamă impresionantă de sunete. Xiaomi 12 și Xiaomi 12X sunt dotate cu difuzoare stereo, ideale pentru sesiunile de gaming sau pentru redarea clipurilor și melodiilor preferate.
Pentru a optimiza experiența utilizatorilor, seria Xiaomi 12 folosește sistemul de operare MIUI 13, lansat la începutul anului. Acest update include stocare mai rapidă, eficiență mai ridicată a acțiunilor din background, procesare mai inteligentă și o durată de viață mai mare a bateriei. Upgrade-ul include noile funcții proprietare Xiaomi: Liquid Storage, Atomized Memory, Focused Algorithms și Smart Balance.

 

 

Încărcare de nouă generație

Pentru ca seria Xiaomi 12 să livreze experiențe cinematice și de divertisment pe parcursul întregii zile, dispozitivele au cele mai noi funcții de încărcare rapidă și de siguranță.

Xiaomi 12 Pro dispune de tehnologia de încărcare incredibil de rapidă 120W Xiaomi HyperCharge. Cu ajutorul acesteia, bateria de 4,600mAh se încarcă complet în doar 18 minute, prin utilizarea modului Boost. Xiaomi 12 Pro livrează astfel capabilități de încărcare de nouă generație, ce se ridică la nivelul așteptărilor utilizatorilor2.

Xiaomi 12 și Xiaomi 12X au baterii de 4,500mAh în carcase compacte. Ambele telefoane au încărcare prin fir turbo, la 67W. Xiaomi 12 Pro și Xiaomi 12 se încarcă și wireless la 50W și permit încărcarea inversă la 10W.

Atât Xiaomi 12 Pro, cât și Xiaomi 12 sunt dezvoltate pe baza Xiaomi AdaptiveCharge, un algoritm inteligent de încărcare, ce învață și se adaptează la obiceiurile de utilizare și duce la prelungirea duratei de viață a bateriei.

Capabilități flagship cu un design iconic

Aceste “studiouri foto-video” portabile sunt concepute pentru a fi ușor de folosit, iar design-ul seriei Xiaomi 12 este centrat pe cerințele și nevoile utilizatorilor. Bateriile de înaltă capacitate sunt mai subțiri, iar spațiul mai îngust în care sunt amplasate a redus dimensiunile telefoanelor. Ecranul de 6.73 inci al modelului Xiaomi 12 Pro este încadrat într-o carcasă elegantă, cu margini curbate 3D sofisticate.

Display-urile de 6.28 inci ale modelelor Xiaomi 12 și Xiaomi 12X au corpuri de doar 69,9mm lățime, accentuate de curbele fine3.  Toate cele trei dispozitive sunt disponibile în variantele de culoare Gray, Purple și Blue.

YouTube Premium, gratuit

Cei care își vor achiziționa un telefon din seria Xiaomi 12 se vor bucura de până la trei luni de YouTube Premium, gratuit. Astfel, utilizatorii vor avea acces la conținutul preferat fără reclame, în regiunile unde este disponibil4. Beneficiile includ și un abonament YouTube Music Premium, ceea ce înseamnă acces fără reclame la peste 80 de milioane de melodii, concerte, cover-uri și remix-uri.

Disponibilitate și prețuri

  • Xiaomi 12 Pro este disponibil în două variante de stocare, 8GB+256GB, 12GB+256GB, la prețuri recomandate de vânzare începând de la 999 USD
  • Xiaomi 12 este disponibil în trei variante de stocare, 8GB+128GB, 8GB+256GB, 12GB+256GB, la prețuri recomandate de vânzare începând de la 749 USD
  • Xiaomi 12X este disponibil în două variante de stocare, 8GB+128GB, 8GB+256GB, la prețuri recomandate de vânzare începând de la 649 USD
  • Seria Xiaomi 12 va fi disponibilă și în România. Prețurile din oferta locală vor fi anunțate în curând.

 

Date din 2022 Qualcomm Technologies, Inc.

2 Date obținute în laboratoarele Xiaomi.

Greutatea produselor și specificațiile adiacente sunt valori teoretice. Măsurătorile reale dintre diferite produse individuale pot varia. Toate specificațiile se referă la produsul actual..

Disponibilitatea poate varia în funcție de regiune. Se aplică doar pentru noii utilizatori. Se aplică termini și condiții. O formă de plată este necesară. Se poate anula oricând.

Fotografii și specificații tehnice detaliate pentru seria Xiaomi 12 găsiți aici 

Xiaomi 12 ProXiaomi 12Xiaomi 12X.

 

Specificații rapide ale seriei Xiaomi 12

Xiaomi 12 Pro Xiaomi 12 Xiaomi 12X
Ecran 120Hz 6.73” AMOLED Dot Display

DisplayMate A+

Samsung E5 material

Aspect ratio: 20:9

WQHD+, 3200 x 1440

TrueColor

HBM 1,000 nits (typ),

Luminozitate maximă 1,500 niți (typ)

Rată de contrast: 8,000,000:1(typ)

16,000 niveluri de ajustare a strălucirii

Dynamic 120Hz LTPO

Micro Lens

AdaptiveSync Pro

Rată de răspuns la atingere de până la 480Hz

Dolby Vision, suport HDR 10+

Senzor de lumina ambientală 360°

SGS Eye Care Display Certification

Motor de vibrație linear pe axa-X

120Hz 6.28″ AMOLED Dot Display

DisplayMate A+

Rată de aspect: 20:9

FHD+, 2400 x 1080

TrueColor

Luminozitate maximă 1,100 niți (typ)

Rată de contrast: 5,000,000:1(typ)

16,000 niveluri de ajustare a strălucirii

Peste 68 de miliarde de culori

Dolby Vision®, suport HDR 10+

120Hz AdaptiveSync

Rată de răspuns a ecranului de până la 480Hz

Senzor de lumină ambientală 360°

Certificare Low blue light

Motor de vibrație linear pe axa-X

120Hz 6.28″ AMOLED Dot Display

DisplayMate A+

Rată de aspect: 20:9

FHD+, 2400 x 1080

TrueColor

Luminozitate maximă 1,100 niți (typ)

Rată de contrast: 5,000,000:1

Dolby Vision®, suport HDR 10+

Peste 68 de miliarde de culori

120Hz AdaptiveSync

Rată de răspuns a ecranului de până la 480Hz

Certificare Low blue light

Motor de vibrație linear pe axa-X

Camere spate • cameră unghi larg de 50MP

– IMX707, f/1.9

– 1/1.28” lentile 7P

– 2.44 μm 4-in-1 Super Pixel

– înregistrare 8K

– înregistrare 4K HDR 10+

– Ultra Night Video, One-click AI cinema

– Xiaomi ProFocus (Motion tracking focus/ Motion Capture/Eye tracking focus)

– Ultra Night Photo, Portrait Night mode

• camera ultra-wide de 50MP

– 115° FOV, f/2.2

• cameră telefoto de 50MP

– echivalentul distanței focale 48mm, f/1.9

• Night mode (wide/ultra-wide/telephoto)

• 50MP mode (wide/ultra-wide/telefoto)

• cameră unghi larg de 50MP

– f/1.88, lentie 6P

– 2μm 4-in-1 Super Pixel

– înregistrare 8K

– înregistrare 4K HDR 10+

– Ultra Night Video, One-click AI cinema

– Xiaomi ProFocus (Motion tracking focus/Eye tracking focus/ Motion Capture)

– Portait Night mode, Portrait HDR

• camera ultra-wide de 13MP

– 123° FOV, f/2.4

• cameră telemacro de 5MP

–  echivalentul distanței focale 50mm, Auto Focus

• Night mode (wide/ultra wide)

  • cameră principală de 50MP

– F/1.88, lentile 6P

– 2μm 4-in-1 Super Pixel

• cameră ultra-wide de 13 MP

– 123° FOV, f/2.4

• cameră telemacro de 5MP

–  echivalentul distanței focale 50mm, Auto Focus

• Night mode

Cameră frontală Camera selfie in-display 32MP

f/2.45, 1.4μm 4-in-1 Super Pixel

înregistrare HDR 10+

Selfie Night mode, AI portrait video

Cameră selfie in-display de 32MP

f/2.45, 1.4μm 4-in-1 Super Pixel

înregistrare HDR 10+, AI portrait video, Selfie Night mode

Cameră selfie indisplay de 32MP

f/2.45, 1.4μm 4-in-1 Super Pixel

Selfie Night Mode, AI portrait video, Time-lapse selfie

Dimensiuni și greutate 163.60mm x 74.60mm x 8.16mm

205g

152.70mm x 69.90mm x 8.16mm

180g

152.70mm x 69.90mm x 8.16mm

176g

Procesor SnapdragonTM 8 Gen 1

4nm power-efficient manufacturing process

ARM-V9:

1x ARM Cortex-X2 @ 3.0GHz

3x ARM Cortex-A710 @ 2.5GHz

4x ARM Cortex-A510 @ 1.8GHz

Qualcomm® Adreno™

LiquidCool Technology

MIUI 13 cu Android 12

SnapdragonTM 8 Gen 1

4nm power-efficient manufacturing process

ARM-V9:

1x ARM Cortex-X2 @ 3.0GHz

3x ARM Cortex-A710 @ 2.5GHz

4x ARM Cortex-A510 @ 1.8GHz

Qualcomm® Adreno™

LiquidCool Technology

MIUI 13 cu Android 12

Qualcomm® SnapdragonTM 870

1x ARM Cortex-A77 @ 3.2GHz

3x ARM Cortex-A77 @ 2.4GHz

4x ARM Cortex-A55 @ 1.8GHz

Qualcomm Adreno™ 650

LiquidCool Technology

MIUI 13 cu Android 11

RAM+ROM LPDDR5 RAM

Stocare UFS 3.1

LPDDR5 RAM

Stocare UFS 3.1

LPDDR5 RAM

Stocare UFS 3.1

Sunet Difuzoare quad

SOUND BY Harman Kardon

Dolby Atmos®

Difuzoare simetrice duale

SOUND BY Harman Kardon

Dolby Atmos®

Difuzoare simetrice duale

SOUND BY Harman Kardon

Dolby Atmos®

Încărcare Baterie de 4,600mAh (typ)

Încărcare la 120W prin cablu

Xiaomi HyperCharge

Încărcare turbo la 50W wireless

Încărcare inversă la 10W Xiaomi AdaptiveCharge

Baterie de 4,500mAh (typ)

Încărcare turbo la 67W prin cablu

Încărcare turbo la 50W wireless

Încărcare inversă la 10W

Xiaomi AdaptiveCharge

Baterie de 4,500mAh

Încărcare turbo la 67W prin cablu

Conectivitate Type-C

Dual SIM, dual 5G standby5

Supports NFC6

Bluetooth 5.2

5G

Wi-Fi 6/ Wi-Fi 6E7

Type-C

Dual SIM, dual 5G standby5

Supports NFC6

Bluetooth 5.2

5G

Wi-Fi 6/ Wi-Fi 6E 7

Type-C

Dual SIM, dual 5G standby5

Supports NFC6

Bluetooth 5.1

5G

Wi-Fi 67

Variante de culoare Gray, Purple, and Blue Gray, Purple, and Blue Gray, Purple, and Blue

Conectivitatea 5G poate varia în funcție de disponibilitatea din regiune și operatorii locali.

Disponibilitatea NFC poate varia în funcție de piață.
Conectivitatea Wi-Fi 6/Wi-Fi 6E poate varia în funcție de disponibilitatea din regiuni și operatorii locali. În cele mai multe țări și regiuni, Wi-Fi 6 nu este disponibil pe dispozitive și trebuie să fie adăugat prin update OTA, unde se aplică.

 

Despre Xiaomi Corporation

Xiaomi Corporation a fost fondată în aprilie 2010 și listată pe tabloul principal al Bursei de valori din Hong Kong la 9 iulie 2018 (1810.HK). Xiaomi este o companie de internet, telefoane inteligente și hardware inteligent, conectate printr-o platformă IoT. Punând accent deopotrivă pe inovație și calitate, Xiaomi este preocupată constant ca utilizatorii săi să se bucure de o experiență de înaltă calitate și totodată pune accent pe eficiența operațională. Compania construiește fără încetare produse uimitoare, cu prețuri juste, pentru a le permite tuturor oamenilor să se bucure de o viață mai bună prin intermediul unei tehnologii inovatoare.

Xiaomi este unul din cele mai mari mari branduri de telefoane inteligente la nivel mondial. Cota de piață a companiei în ceea ce privește livrările de smartphone-uri s-a clasat pe locul 3 la nivel global în 2021.Compania a creat cea mai mare platformă AIoT (AI+IoT) pentru utilizatorii săi, cu peste 400 de milioane de dispozitive inteligente conectate la această platformă, în afară de telefoane și laptopuri, la data de 30 septembrie 2021. Produsele Xiaomi sunt prezente în peste 100 de piețe din întreaga lume. În august 2021, compania a fost listată pentru a treia oară în topul Fortune Global 500, urcând pe poziția 338, ceea ce reprezintă un avans de 84 de locuri față de 2020.

Xiaomi face parte din Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index, Hang Seng TECH Index și Hang Seng China 50 Index.

Pentru mai multe informații despre Xiaomi, vizitează: http://blog.mi.com/en/

Urmărește update-urile despre Xiaomi România pe Facebook, Instagram, Youtube.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *