Noua platformă de educație NOTE BUNE le oferă tuturor elevilor cursuri online pentru învățarea materiei școlare de examen

Distribuie

București, 25 martie 2022

Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture lansează platforma educațională GRATUITĂ notebune.ro, dedicată elevilor de liceu și de gimnaziu care se pregătesc pentru susținerea examenelor la matematică și limba și literatura română.

După mai bine de doi ani în care școala s-a desfășurat online, ne întoarcem la clasă, dar păstrăm ceea ce a fost eficient – resursele digitale care sprijină învățarea accelerată a materiei pentru BACALAUREAT și pentru EVALUAREA NAȚIONALĂ.

vizual general NOTE BUNE

Alături de profesori foarte bine pregățiți, echipa #NoteBune le propune utilizatorilor o serie de cursuri online realizate în conformitate cu Programa școlară. Elevii vor putea trece prin materie în câteva ore cu ajutorul lecțiilor video, a fișelor recapitulative și a testelor de evaluare ce vor putea fi rezolvate online. Tot conținutul este gratuit pentru a susține accesul egal la educație al tuturor copiilor.

Cele 10 clipuri educaționale cu teme importante din materia de BAC – Limba si literatura română – explică modul de rezolvare a celor trei subiecte de examen în funcție de cerințele și baremele de corectare.

„Ne-am îndreptat spre subiectele cel mai des vehiculate prin testele de antrenament și prin modelele oficiale: relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice, analiza perspectivei narative, modul de realizare a unui eseu, am exemplificat pe opere scrise de George Bacovia, I. L. Caragiale, Ion Creangă și am propus o sinteză a conceptelor necesare rezolvării subiectului”, spune mentorul Bogdan Rațiu – profesor MERITO și membru activ în ANPRO.

Picture

În luna aprilie, pe notebune.ro vor fi publicate și 15 clipuri care vor acoperi tematica și materia de BAC pentru matematică.

De asemenea, copiii și profesorii vor putea urmări materiale conexe pe conturile de social media (TIK TOK si Instagram) și vor fi invitați la sesiuni live pentru a le adresa mentorilor întrebări despre examene.

Pandemia ne-a arătat cât de multă nevoie este de resurse adaptate mediului online. Dacă am învățat ceva din această perioadă este că trebuie să le oferim elevilor conținut dedicat de foarte bună calitate. Notebune.ro este urmarea firească a nenumăratelor solicitări de a continua pilotul început cu «Evaluare națională online» de anul trecut, un proiect care s-a incheiat cu 2,2 M reacții pe TIK TOK si sute de mii de accesari online.

Mai mult, într-o piață educațională care devine din ce în ce mai monetizată, notebune.ro propune un conținut gratuit foarte bine realizat, dar și egalitate de șanse pentru toți elevii din România, indiferent dacă locuiesc într-un oraș mare sau într-un sat îndepărtat” spune Măriuca Mihăilescu, coordonatorul proiectului.

Echipa #NoteBune nu este la primul proiect educațional de acest fel, ci vine cu experiența www.afostodata.ro, un mijloc de învățare recunoscut și apreciat de profesorii, copiii și părinții din toată țara.

Proiectul este susținut de Huawei România, prin programul 1000 Dreams, a cărui misiune este să îi ofere fiecărui copil șanse egale la educație folosind tehnologia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *