Este HUAWEI WATCH GT Runner cel mai bun antrenor pentru alergare?

Distribuie

Prin sistemul Running Ability Index (RAI), ceasul oferă o evaluare științifică a fiecărui antrenament și etapele pregătirii pentru maraton

 

București, 5 aprilie 2022 – Huawei Consumer Business Group a lansat recent primul ceas profesional pentru pasionații de sport care încearcă să includă mai multă mișcare în viața lor de zi cu zi. Din zecile de discipline sportive disponibile, alergarea este, fără îndoială, una dintre cele mai accesibile și benefice. Alergarea ne întărește sistemul cardiovascular și mușchii, ajută la menținerea unei greutăți sănătoase, ameliorează stresul și îmbunătățește starea de spirit. Un alergător bun are nevoie de metode de antrenament profesioniste, bazate pe știință, care să-l ajute să progreseze chiar mai mult și să participe la competiții, iar noul smartwatch de la Huawei este dispozitivul ideal. HUAWEI WATCH GT Runner poate fi achiziționat de pe www.huaweistore.ro la prețul recomandat de vânzare de 1299 lei, împreună cu o pereche de căști HUAWEI FreeBuds 4i și din rețelele magazinelor de retail partenere. În cadrul ofertei de Paște, până pe 10 aprilie 2022, toate produsele și ofertele din magazinul online Huaweistore.ro au o reducere suplimentară de 15%.  

Pentru cei care nu sunt sportivi de performanță, sezonul de alergare abia a început, o dată cu încălzirea vremii. O provocare pentru alergători este lipsă de instrumente profesionale de evaluare și antrenament care îngreunează evaluarea performanței și formularea unor planuri adecvate de antrenament în funcție de nivelul condiției lor fizice. Pentru a rezolva aceste probleme, HUAWEI WATCH GT Runner oferă o evaluare bazată pe nivelul de fitness ales de utilizator și pe feedback-ul de performanță din timpul antrenamentului. În plus, acesta oferă sugestii privind intensitatea și volumul antrenamentului, durata de recuperare și alte informații importante și utile. Datorită evaluării științifice a fiecărui antrenament, utilizatorului îi este mai ușor să urmărească progresul și să-și ajusteze planurile de antrenament viitoare.

HUAWEI WATCH GT Runner (1)

Program de antrenament profesional pentru performanță îmbunătățită

Evaluarea abilităților de alergare poate fi dificilă, mai ales atunci când progresul devine lent și depinde mai mult de detaliile tehnice. Noile tehnologii le permit alergătorilor să-și analizeze științific antrenamentul și să treacă la un nivel avansat.

HUAWEI WATCH GT Runner măsoară datele care definesc nivelul de performanță al unui alergător. Pe baza sistemului profesional de evaluare a performanței sportive HUAWEI TruSportTM, Huawei a adăugat la HUAWEI WATCH GT Runner un nou indice de măsurare a capacității de alergare numit Running Ability Index. Acest sistem poate evalua inteligent capacitatea de alergare a utilizatorului prin monitorizarea unor indicatori cheie precum ritmul, frecvența cardiacă și distanța de alergare. Alergătorii primesc una din cele șase note de la D la S+, astfel încât să-și poată înțelege și observa progresul în timp real.

HUAWEI WATCH GT Runner (2)

Dacă alergătorii doresc să-și îmbunătățească și mai mult performanța, au nevoie de sfaturi și îndrumări profesionale. Ei sunt dezavantajați față de atleții susținuți de o echipă de experți în timpul antrenamentului și competițiilor. Astfel, pentru a-și îmbunătăți performanța de alergare, trebuie să profite cât mai mult de instrumentele disponibile și pot căuta recomandări la organizațiile sportive recunoscute pe scară largă sau la alergătorii experimentați.

HUAWEI WATCH GT Runner este modalitatea perfectă de urmărire a performanței alergătorului. Smartwatch-ul poate oferi sfaturi profesionale de antrenament, permițându-le utilizatorilor să stabilească un volum și o durată de antrenament adecvate pentru îmbunătățirea performanței. În același timp, pe baza datelor istorice de alergare ale utilizatorului și a feedback-ului corpului, ceasul va calcula nivelul de oboseală și timpul necesar de odihnă pentru a reveni la antrenament și va afișa informațiile pe cercul exterior al feței ceasului.

Datorită sistemului RAI (Running Ability Index) al lui HUAWEI WATCH GT Runner și măsurării sarcinii de antrenament, utilizatorii se pot bucura de informații științifice detaliate despre cum să-și îmbunătățească treptat performanța de alergare și să atingă mai rapid obiectivele personale.

Antrenor de alergare AI pentru pregătire științifică

Fără muncă nu există răsplată. Antrenamentele sunt menite să îmbunătățească capacitatea de alergare, dar alergătorii nu vor face progrese dacă intensitatea antrenamentului este prea scăzută. În caz contrar, dacă intensitatea antrenamentului este prea mare, ar putea apărea rezultate, însă alergătorilor le va fi greu să se adapteze, ceea ce poate duce la accidentări. Prin urmare, alergarea este o activitate care presupune planificare, iar alergătorii au nevoie de un anumit nivel de cunoștințe pentru a-și planifica antrenamentul. Ei trebuie să ia în considerare cele patru componente majore – antrenament, oboseală, recuperare și progresie. De exemplu, în cazul unui maraton, întregul plan de antrenament este împărțit într-o etapă de bază, o etapă de progresie, o etapă de menținere și o etapă de descreștere. Fiecare etapă are nevoie de o instruire specifică pentru atingerea obiectivelor.

Pentru alergători, elaborarea planurilor de antrenament se bazează adesea pe propria experiență, ceea ce nu garantează eficiență maximă. Cu toate acestea, HUAWEI WATCH GT Runner poate fi de ajutor. După evaluarea inteligentă a nivelului de abilități atletice ale utilizatorului pe baza datelor istorice de antrenament, combinată cu obiectivele și rezultatele dorite, aplicația HUAWEI Health va dezvolta planuri de alergare inteligente personalizate pentru utilizatorii individuali. Aceasta poate analiza automat datele de antrenament ale unui utilizator, poate împărți în mod inteligent etapa de bază, etapa de progresie, etapa de menținere și etapa de descreștere în funcție de nivelul abilităților atletice și obiectivele utilizatorului. În plus, poate estima durata diferitelor perioade de antrenament, reglând științific intensitatea și înaintând treptat planul, pentru ca alergătorii să nu aibă parte de antrenamente prea intense sau prea slabe.

Dacă antrenamentul nu se desfășoară conform așteptărilor inițiale, restul planului poate să nu mai funcționeze. De aceea, HUAWEI WATCH GT Runner analizează performanța utilizatorului și feedback-ul corpului la antrenament, pentru a adapta automat planul de antrenament al săptămânii următoare. Aceasta va maximiza fezabilitatea planului, iar utilizatorii se vor bucura de alergare păstrând rutina.

Sistemul profesional de alergare de pe HUAWEI WATCH GT Runner și planul de antrenament științific îi vor ajuta pe alergători să se antreneze eficient.

Orice alergător se poate bucura de WATCH GT RUNNER alături de orice smartphone

HUAWEI Watch GT Runner poate fi folosit cu orice smartphone cu iOS și Android. Utilizatorul trebuie pur și simplu să descarce aplicația HUAWEI Health și poate utiliza apoi toate funcțiile de monitorizare a sănătății și de fitness, incluzând planul inteligent de adaptare dinamică și Healthy Living Shamrock.

Despre Huawei Consumer Business Group

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania are 14 centre de cercetare și dezvoltare în țări precum Statele Unite, Germania, Suedia, Rusia, India și China. HUAWEI Consumer BG este una dintre cele 3 filiale ale companiei și include smartphone-uri, computere și tablete, dispozitive portabile și servicii cloud etc. Cu peste 33 de ani de experiență în domeniul telecomunicațiilor, HUAWEI oferă tehnologii inovatoare consumatorilor de pretutindeni.

Pentru mai multe informații, vizitați: http://huaweistore.ro.

Pentru noutăți despre Huawei Consumer BG, urmați-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/huaweimobilero/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilero/

YouTube: https://www.youtube.com/HuaweiMobilero

Community: Comunitatea Huawei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *