Procesoarele AMD EPYC moment de triumf alături de echipa de Formula 1 Mercedes-AMG Petronas

Distribuie

AMD și echipa Mercedes-AMG Petronas Formula One (F1) au prezentat astăzi modul în care procesoarele AMD EPYC au îmbunătățit capacitatea de testare aerodinamică și astfel, au ajutat echipa Mercedes-AMG Petronas să câștige al optulea campionat Constructors’ Championship. Folosind procesoare AMD EPYC, echipa a reușit să obțină o îmbunătățire a performanței cu 20% pentru sarcinile de lucru de dinamică fluidă computațională (CFD) care au fost folosite pentru a modela și testa fluxul aerodinamic al mașinii lor F1.

Screenshot 2022-04-27 144447

Folosind procesoare AMD EPYC, echipa Mercedes-AMG Petronas F1 depășește limitele a ceea ce este posibil cu CFD, dezvoltând o aerodinamică revoluționară, ce oferă în același timp raportul preț-performanță în conformitate cu reglementările bugetare impuse de Federația Internațională de Automobile (Fédération Internationale de l’Automobile). FIA). Aerodinamica este unele dintre cele mai complexe sarcini tehnice dintre echipele de F1 și necesită procesoare și servere avansate pentru a rula analizele și benchmark-urile. În plus, FIA a dezvoltat un cadru complex care stabilește nivelul maxim de performanță CFD și timpul în tunelul de vânt cărora le sunt premise echipelor de F1, pentru a evita acordarea unui avantaj competitiv nedrept echipelor cu mai multe resurse.

Server-b

„Procesoarele AMD EPYC ne oferă o platformă care oferă performanțe aerodinamice de la o zi la alta la cel mai înalt nivel posibil, îndeplinind în același timp obiectivul nostru de a avea o mai mare rapiditate de lucru pentru iterarea designului”, a declarat Simon Williams, șeful departamentului de dezvoltare aerodinamică la Mercedes-AMG Petronas F1. „În mod incredibil, am obținut o îmbunătățire a performanței cu 20% față de sistemul nostru anterior, ceea ce ne-a redus timpul de lucru CFD la jumătate. Acesta este un pas mare în comparație cu câștigurile trecute de unul sau două procente date de sistemele anterioare.”

AMD și Mercedes-AMG Petronas Formula One Team au anunțat pentru prima dată în 2020 un parteneriat ce se va derula pe mai mulți ani, prin combinarea pasiunii celor două companii pentru performanța extremă. Pentru a afla mai multe despre munca depusă de AMD și Mercedes-AMG Petronas Formula One Team, accesați acest link.

Resurse suplimentare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *