Importanta deratizarii pentru restaurante si companii alimentare

Distribuie

Pentru restaurante eexista un serviciu specializat de deratizare, efectuat doar de profesionisti si companii autorizate. Pe scurt, este necesar un ansamblul de masuri preventive care urmaresc prevenirea proliferarii sobolanilor in zonele in care se comercializeaza alimente. In general, aceasta activitate cuprinde protectia locatiilor impotriva diferitelor specii de rozatoare. Cele mai frecvente sunt: vole (Rattus norvegicus), sobolan de acoperis (Rattus) si soarece (Mus musculus).

Tehnicile de deratizare variaza de la eliminarea punctelor de atractie (adapost, hrana si apa) pana la exterminarea eficienta a rozatoarelor. Potrivit autoritatilor competente, deratizarea restaurantelor si companiilor alimentare trebuie efectuata la fiecare 6 luni.

Tehnici de deratizare:

In general, exista doua metode utilizate pe scara larga pentru combaterea rozatoarelor:

Control mecanic: repartizarea capcanelor (custi, ghilotine, cutii etc.) in toata zona infestata. Scopul este de a captura cat mai multe rozatoare. Aceasta metoda este potrivita pentru infestari mari;

Control chimic: utilizarea substantelor chimice pentru exterminarea rozatoarelor. Rodenticidele cel mai frecvent utilizate in aceasta metoda sunt pulberea de contact, rodenticidele granulate, granulele si pulverizarea cu izoparafina. Deoarece sunt toxice, acestea trebuie eliberate de organele competente si manipulate cu grija de catre profesionisti.

Deratizarea restaurantelor este esentiala pentru mentinerea unor bune conditii de igiena in cadrul companiilor si unitatilor alimentare. Desigur, atat deratizarea, cat si dezinsectia si dezinfectia este esentiale! Acest serviciu promoveaza eliminarea rozatoarelor si previne aparitia de noi focare de infestare. Drept urmare, proprietarul afacerii este ferit de boli, contaminare a alimentelor si pierderi financiare cauzate de actiunile sobolanilor.

Compania DDD poate sa ofere:

Control preventiv: Acest tip de strategie prevede instalarea de dispozitive precum momeli, capcane cu lipici etc. care se instaleaza indiferent de prezenta rozatoarelor. Acestea sunt instalate de-a lungul posibilelor accese sau treceri ale rozatoarelor, fiind momite cu diferite formule de rodenticide.

Plan de actiune corectiva: In mediile cu infestare cu rozatoare este necesara adoptarea unui tratament chimic adecvat speciilor de rozatoare infestatoare. In zonele exterioare se pot folosi formulari specifice pentru vizuini si poteci pe baza de pulbere de contact. In retelele de canalizare si de scurgere a apelor pluviale se folosesc momeli pe baza de parafina sau blocuri de rasina. In zonele interioare se folosesc momeli cu hrana sau cutii de momeli sau capcane cu lipici in locuri in care nu este recomandata folosirea momelilor.

Deratizarea mecanica este cea mai cunoscuta si cea mai folosita. In ea, profesionistul raspandeste diferite tipuri de capcane, care au ca scop atragerea si capturarea animalelor.

Exista mai multe tipuri de capcane, cum ar fi:

-custi;

-capcane;

-ghilotine;

-cutii.

In fiecare capcana se pun momeli speciale in functie de tipul de soarece prezent. In cazul sobolanilor, de exemplu, se recomanda folosirea bucatilor de carnati, bacon sau chiar peste. Acelasi tip de momeala este destul de eficient si pentru asa-numitii „sobolani de acoperis”, foarte des intalniti in orase.

Cand exista o infestare de soareci, o specie diferita de soarece care se caracterizeaza printr-o coada lunga si capete conice, idealul este sa folositi diferite momeli, precum paine unsa cu unt de arahide.

Exista si alte metode fizice cunoscute, cum ar fi dispozitivele cu ultrasunete si placile de lipire. Ultrasunetele functioneaza prin gonirea animalelor prin eliberarea unui sunet care este inaudibil pentru oameni, dar sperie rozatoarele. Pentru dezinfectie totala Compania DDD ofera cele mai bune servicii!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *