Panasonic prezintă gama TV pentru 2022

Distribuie

București, 12 mai 2022 – Panasonic prezintă gama de televizoare din 2022, segmentul core și premium, care cuprinde game avansate OLED și Core LED cu dimensiuni ale ecranului de la 77 la 42 inch.

Prezentare generală

Seriile Panasonic LZ2000/LZ1500 și LX940/LX800

Ecran OLED Ultra HD (LZ2000/LZ1500) – calitate impresionantă a imaginii cu contrast ridicat datorită configurației panoului Master OLED Pro

4K LED-LCD (LX940/LX800) – experiență de vizionare captivantă și luminozitate uluitoare datorită procesorului HCX și HDR Cinema Display Pro (LX940)

Experiență de Joc îmbunătățită – compatibilitate HDMI 2.1, rate de cadre ridicate și latență scăzută pentru jocuri mai fluide

Calitate optimizată a imaginii – senzorii avansați pentru culoarea ambientală și luminozitatea ajustează automat parametrii pentru cea mai bună experiență de vizionare

Calitate cinematografică – performanță de culoare calibrată de colorist de film de la Hollywood Stefan Sonnfeld

Sunet captivant – experiență de sunet Dolby Atmos la 360° prin sistemul avansat de difuzoare Front Array (LZ200)

Divertisment accesibil – ușurință de utilizare folosind cel mai recent sistem de operare TV, care conține My Home Screen 7.0, control vocal și o gamă largă de transmisii recepționate prin Penta Tuner de la Panasonic

unnamed

Modelele din 2022 încorporează noi funcții pentru jocuri, inclusiv Game Control Board și îmbunătățiri ale latenței pentru jocuri de 60 Hz. De asemenea, HDMI2.1 cu funcții avansate pentru jocuri este acum disponibil pe întreaga linie OLED 2022, indiferent de dimensiunea ecranului. Televizorul LED LX940 oferă, de asemenea, Game Control Board și HDMI2.1. Toate modelele OLED folosesc cele mai recente configurații cu panouri de generație 2022, cu îmbunătățiri ale luminozității și volumului de culoare. Toate beneficiază de calibrarea de la Hollywood a proeminentului colorist Stefan Sonnenfeld. Modelele LED din seria LX940 și superioare utilizează procesorul HCX Pro AI și permit reglarea automată a temperaturii culorii pentru a se potrivi cel mai bine cu mediul ambiant. Toate modelele OLED acceptă, de asemenea, modul Netflix Adaptive Calibrated. Experiențele de vizualizare acasă sunt optimizate cu cea mai recentă versiune a sistemului de operare My Home Screen 7.0 și cu alte opțiuni de accesibilitate.

Îmbunătățiri OLED

Gama OLED include seriile  LZ2000 (77”, 65”, 55”), LZ1500 (65”, 55”, 48”, 42”), LZ1000 (65”, 55”) și LZ980 (65”, 55”, 48”, 42”). Aceste modele sunt alegerea perfectă pentru iubitorii de film, toate televizoarele OLED 2022 utilizează cele mai recente configurații cu panouri de generație 2022. LZ2000 și LZ1500 (cu excepția modelelor de 48” și 42”) au configurația „Master OLED Pro”, în timp ce LZ1000 utilizează configurația „Master OLED”. Modelele de 48” și 42” ale LZ1500 și LZ980 adoptă configurația „OLED”. Toate modelele OLED 2022 au fost proiectate personalizat de Panasonic pentru a oferi și mai multă luminozitate în ceea ce privește zonele puternic iluminate în modurile True Cinema, Cinema, Filmmaker și Professional. În plus, volumul de culoare pentru albastru a fost îmbunătățit, păstrând în același timp o precizie ridicată în ceea ce privește reproducerea diferitelor gradații, datorită procesorului Panasonic HCX Pro AI.

Seria Core LED

Gama Core LED include seriile LX940 LED (75”, 65”, 55”, 49”, 43”) și LX800 Core LED (75”, 65”, 55”, 50”, 43”), care creează o experiență de vizionare captivantă pentru iubitorii de sport și jocuri. Echipată cu HCX Processor Pro AI (LX940) și HCX Processor (LX800), gama Core LED oferă o precizie ridicată a culorilor și un contrast remarcabil. Gama Core LED este ideală pentru jocuri și vizionarea de filme în timpul zilei, deoarece panourile „HDR Cinema Display Pro” (LX940), „HDR Cinema Display” (LX800 75”, 65”, 55”) și „Bright Panel Plus” (LX800 50”, 43”) ajustează luminozitatea pentru a se potrivi cu iluminarea mediului ambiental.

 

Experiență de joc îmbunătățită

Viteză, claritate, cursivitate – acestea sunt elementele esențiale pentru o experiență captivantă a jocurilor video. Game Mode Extreme de la Panasonic demonstrează mai multe progrese care fac din televizoarele OLED și LX940 LED de la Panasonic instrumentele supreme pentru iubitorii de jocuri. Aceasta include compatibilitatea cu caracteristicile cheie HDMI2.1, cum ar fi High Frame Rate (HFR), precum și Variable Refresh Rate (VRR) la 120Hz la rezoluție completă 4K. Suportul VRR ajută la rezolvarea multor probleme potențiale conexe consolei, cum ar fi trepidarea și ruperea imaginii, dacă rezoluția redată și LOD (nivelul de detaliu) sunt prea mari sau există prea multe efecte sau obiecte redate în același timp. Cu VRR PORNIT, televizorul și consola sincronizează rata cadrelor pentru a oferi o experiență mai cursivă. O nouă funcție numită Game Control Board colectează toate setările și informațiile relevante ale jocului într-un singur loc și le prezintă suprapuse peste imaginea  jocului – astfel încât jucătorii să nu mai fie nevoiți să părăsească jocul pentru a le accesa. Mai mult, poate fi programată pentru a fi accesată printr-un singur clic pe telecomandă, atribuind-o butonului personalizabil „ my App”.

Game Control Board oferă acces în timp real la următoarele caracteristici și informații cheie:

  • Information– această opțiune afișează toate informațiile care provin din jocul sursă, cum ar fi rata cadrelor, metadatele HDR și datele de sub-eșantionare cromatică
  • Dark Visibility Enhancer– permite jucătorului să ajusteze exclusiv porțiunea aproape neagră a scenelor întunecate, devenind mai ușor să vadă traseul înainte sau să detecteze inamicii care se ascund în umbră
  • HDR Tonemap– aceasta arată setările curente de mapare a tonurilor HDR, care includ „Oprit” (consola de jocuri gestionează maparea tonurilor); „Pornit” (TV gestionează maparea tonurilor); sau ”Dinamic” (TV analizează cadrele primite în timp real și produce o mapare dinamică a tonurilor pe o bază scenă cu scenă, chiar și atunci când sursa este HDR static)
  • Input Lag and VRR– afișează și ajustează setările Input Lag și VRR
  • Mod de vizualizare– permite jucătorului să schimbe în timp real modul de vizionare și să vadă efectul în direct pentru a-și selecta aspectul preferat.

În 2022 sunt aduse îmbunătățiri și în ceea ce privește viteza. Modul Refresh 60 Hz reduce substanțial latența și decalajul de intrare pentru jocurile de 60 Hz pe televizoarele OLED. Acest lucru reduce substanțial stresul din timpul jocului pentru jucătorii care necesită viteze rapide de răspuns, în special în jocurile de acțiune. În plus, Panasonic a pus capăt redării întrerupte a jocurilor și asigură o experiență de joc mai fluidă, având în vedere că televizoarele OLED și seria LX940 sunt certificate cu AMD FreeSync Premium Support în 2022. Televizorul LED LX940 are, de asemenea, un panou rapid de 120 Hz, care asigură o conversie cu viteză dublă, ideală pentru jucătorii care au nevoie de o experiență cu latență scăzută.

Calitate a imaginii optimizată pentru mediul ambiant

Toate OLED-urile și televizarelel LED LX940 folosesc senzori avansați pentru a detecta temperatura ambientală a culorii și ajustează imaginea într-un mod nuanțat pentru a oferi o experiență mai naturală atunci când, de exemplu, vizionați în timpul nopții. Această nouă caracteristică se bazează pe modul Auto AI al Panasonic, lansat anul trecut, care folosește inteligența artificială pentru a identifica în timp real tipul de conținut redat pentru a optimiza fără probleme și automat atât calitatea imaginii, cât și a sunetului. Progresele în tehnologia AI de la Panasonic au dus la o detectare mai rapidă a genului de conținut cu ajutorul inteligenței artificiale.

Senzorii avansați de luminozitate ambientală și temperatură de culoare AI funcționează împreună cu procesorul HCX Pro AI al televizoarelor premium Panasonic pentru a ajusta fiecare ton de culoare individual în cel mai realist mod pe baza luminii ambientale, oferind astfel o experiență de vizionare mai confortabilă în timpul zilei dar și pe timp de noapte. Acest lucru reflectă faptul că oamenii percep „albul” diferit în funcție de iluminarea ambientală. De exemplu, majoritatea caselor folosesc lumini calde pe timp de noapte, ceea ce înseamnă că culorile albe de pe ecran pot fi percepute ca fiind albăstrui și prea reci. Procesorul HCX Pro AI funcționează într-un mod extrem de inteligent și nuanțat, păstrând culorile cu care ochiul uman este familiarizat, cum ar fi tonurile pielii, astfel încât să asigure o imagine naturală.

În plus, în 2022, Panasonic a extins controlul adaptiv prin compatibilitatea cu modul Netflix Adaptive Calibrated Mode pentru procesarea automată a imaginii în funcție de lumina ambientală a camerei. Disponibil la seria OLED, modul Netflix Adaptive Calibrated Mode permite televizoarelor Panasonic să ofere, de asemenea, o calitate incredibil de precisă a imaginii la nivel de Hollywood pentru conținut de streaming, reproducând calitatea imaginii Master Monitor folosită de realizatorii de film Netflix în post-producție și oferind imagini care sunt fidele intențiilor producătorilor de film.

Calitate cinematografică calibrată la Hollywood

Toate panourile OLED din acest an combină acuratețea tehnică a Panasonic, făcută posibilă de ingineria și know-how-ul japonez, cu abilitățile de calibrare a culorilor ale lui Stefan Sonnenfeld.

Stefan Sonnenfeld, fondator și CEO al Company 3, este un colaborator de încredere al unora dintre cei mai buni realizatori de film din lume. Sonnenfeld se numără printre cei câțiva artiști de top care au susținut puterea colorizării de a spune povești și de a comunica emoții. Descris de NPR drept „da Vinci al filmelor”, Sonnenfeld și-a aplicat abilitățile de colorist la multe dintre cele mai apreciate și populare realizări ale ultimului deceniu. La fel ca mulți alți coloriști de top, el folosește ecranele OLED Panasonic ca monitoare de referință de format mare pentru clienții săi în fluxul său de lucru zilnic. Televizoarele OLED Panasonic sunt utilizate pe scară largă în studiouri și case de post-producție.

Îmbunătățiri audio – sunet localizat și direcționat

OLED LZ2000 introduce sunet direcțional în plus față de pachetul audio Panasonic’s 360° Soundscape, capabil să ofere experiențe audio captivante Dolby Atmos. Multiplele difuzoare încorporate orientate în sus, lateral și frontal produc o scenă sonoră spațială cu conținut Dolby Atmos. Pe lângă îmbunătățirea sunetului surround, LZ2000 dispune de noul sistem avansat Front Array Speaker System, care direcționează sunetul, permițând un sunet precis și clar și oferă tehnologia Beam Forming. Modelele din seria OLED LZ1500 (numai cele de 65”, 55”) se remarcă cu un sistem de sunet avansat numit „Dynamic Cinema Surround Pro”, care este compatibil Dolby Atmos și utilizează un woofer încorporat pentru a oferi un sunet de bas puternic și bogat. Seriile LZ1500 (excluzând 65” și 55”), LZ1000 și LZ980 au „Cinema Surround Pro”, compatibil cu Dolby Atmos. Seria LX940 încorporează „Cinema Surround”, în timp ce LX800 are un sistem „ Surround Sound” îmbunătățit.

Divertisment uimitor și accesibil. Toate seriile OLED 2022 și LX940 LED prezintă cea mai recentă versiune a sistemului de operare smart TV Panasonic, foarte evaluat, My Home Screen 7.0, care suportă toate serviciile majore de streaming video. Pentru a lărgi gama de divertisment, Panasonic oferă, de asemenea, LX800 LED Android TV™(*), care asigură numeroase opțiuni de divertisment. Panasonic a făcut progrese semnificative la modelele sale My Home Screen 7.0 OS în ceea ce privește accesibilitatea, permițând utilizatorilor să acceseze toate setările aferente printr-un meniu rapid, care pornește automat și ghidarea vocală. Noul meniu de accesibilitate oferă, de asemenea, o varietate de funcții utile. Controlul vocal, descrierile audio, îmbunătățirea dialogului audio și subtitrările destinate persoanelor cu probleme auditive pot fi configurate cu ușurință.

(*) Android este o marcă comercială a Google LLC

Toate dispozitivele Panasonic din Europa continentală de la LX940 și mai sus dețin Penta Tuner original de la Panasonic, care oferă cinci opțiuni diferite pentru recepția avansată a transmisiilor. Ușurința în utilizare a fost esențială în proiectare, așa că selecția este la fel de simplă ca apăsarea unui buton de pe telecomanda televizorului. Acestea includ DVB-C (recepție prin cablu), DVB-S (prin satelit), DVB-T (antenă tradițională de exterior/interioară), TV to IP și IPTV, care nu necesită un server. Această funcție permite o flexibilitate semnificativă în alegerea locației din casă, iar meniul televizoarelor Panasonic ghidează utilizatorii, permițând un proces de instalare ușor și cursiv.

Despre Panasonic

Panasonic Corporation este lider mondial în dezvoltarea de tehnologii electronice diverse și soluții pentru clienți în domeniul electronicelor de consum, aplicațiilor rezidențiale, auto, a soluțiilor profesionale și a echipamentelor industriale. Compania Panasonic care, în 2018, a aniversat 100 de ani la înființarea sa, este activă la nivel global, fiind prezentă acum în 522 de sucursale și 69 de societăți asociate la nivel mondial, înregistrând vânzări nete totale de 54,02 miliarde EUR (6,698.8 miliarde yeni) în anul încheiat la 31 martie 2021. Dedicată în permanență atingerii unor noi valori prin inovare la toate nivelurile, compania utilizează tehnologiile proprii pentru a crea o viață mai bună și o lume mai bună pentru clienții săi.

Pentru a afla mai multe despre Panasonic, accesați: http://www.panasonic.com/ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *