PANERAI ȘI RAZER ÎȘI UNESC FORȚELE CU ORGANIZAȚIA CONSERVATION INTERNATIONAL PENTRU A CONTRIBUI LA CONSERVAREA DIAVOLILOR DE MARE

Distribuie

București, 9 iunie 2022  Panerai, brand global de ceasuri de lux care combină tradițiile elvețiene de inginerie a ceasurilor cu excelența de design italiană, împreună cu Razer, cel mai popular brand de lifestyle pentru gameri la nivel mondial, au anunțat un nou parteneriat cu organizația nonprofit de protejare a mediului înconjurător, Conservation International, cu scopul de a oferi sprijin pentru cercetarea speciilor marine.

Parteneriatul se va concentra pe urmărirea din satelit a diavolilor de mare pentru a aduna informații precum temperatură, adâncime și coordonate de localizare, care împreună cu indiciile deja cunoscute despre pericole și alte aspecte ale mediului acvatic, pot fi folosite în eforturile de conservare a habitatului acestor animale.

Programul dedicat diavolilor de mare se desfășoară sub supravegherea Dr. Mark Erdmann, membru al Conservation International, un ecologist renumit pentru cunoștințele sale legate de recifurile de corali și pentru eforturile sale de a proteja speciile marine. Doctorul Erdmann a declarat: ”Datele obținute până acum din procesul de studiu al diavolilor de mare au dus la dezvoltarea de oportunități de trai sustenabile pentru diferite comunități locale, au dus la înființarea de zone protejate și la schimbarea de politici cu scopul de a proteja această specie și habitatul său natural. Suntem încântați să extindem acest program alături de Panerai și Razer.”

În octombrie anul trecut, în cadrul RazerCon, cel mai mare eveniment anual organizat de Razer, cele două companii au reconfirmat angajamentul lor de a crește nivelul de informare a populației despre viața marină, prin sprijinirea unor inițiative din domeniul conservării oceanelor.

Picture1 (2)

Această colaborare face parte din “Panerai Ocean Conservation Initiative”, dezvoltat împreună cu IOC-UNESCO ca parte a programului ”UN Decade of Ocean Science for Sustainable Development”. “Panerai Ocean Conservation Initiative” este o campanie educațională globală, desfășurată cu sprijinul a peste 100 de universități din întreaga lume, cu scopul de a informa studenții despre modul în care un brand de lux precum Panerai poate avea un impact pozitiv covârșitor asupra planetei, datorită angajamentului luat pentru a conserva mediul înconjurător și a educa mii de studenți despre importanța oceanelor.

Razer are aceeași pasiune ca Panerai pentru sustenabilitate, cea mai bună dovadă fiind campania de 10 ani #GoGreenWithRazer, inițiată în 2021 pentru a proteja natura și a conserva mediul înconjurător. De la startul inițiativei, Razer și-a asumat rolul de lider în transformarea gamingului, pentru a-l face un domeniu cu adevărat sustenabil și pentru a oferi comunității din ce în ce mai multe oportunități de a se implica în acțiuni verzi.

“Conservarea oceanelor este un obiectiv esențial în toate activitățile noastre, inclusiv producția de ceasuri. Parteneriatul nostru cu Razer și Conservation International nu face excepție și demonstrează abordarea noastră de 360 de grade când vine vorba de îmbunătățirea mediului marin. Acest proiect subliniază faptul că orice acțiune contribuie la imaginea de ansamblu. Prin protejarea diavolilor de mare contribuim la menținerea sănătății întregului ecosistem, din care fac parte nu doar animalele, ci și oamenii,” a declarat Jean Marc Pontroué, CEO-ul Panerai.

“Sustenabilitatea a devenit o parte importantă a tuturor acțiunilor noastre din întregul ecosistem Razer,“ a declarat Patricia Liu, Chief of Staff în cadrul Razer. “Datorită suportului incredibil venit din partea comunității noastre am reușit să facem lucruri incredibile, precum salvarea a peste 1 milion de arbori, program desfășurat tot împreună cu CI. Acum că ne-am unit forțele cu Panerai, ne îndreptăm atenția asupra conservării oceanelor și suntem încântați să continuăm eforturile noastre alături de CI, sprijinind programul lor de colectare de date despre diavolii de mare.”

În plus, în decembrie Panerai va dezvălui o nouă gamă de ceasuri în ediție limitată, bazate pe design-ul Razer, ce vor fi produse folosind materiale reciclate.

Credit foto: Conservation International/MV Erdmann

KIT DE PRESĂ LINK

Despre Panerai

Înființat în Florența în 1860 ca un atelier, magazin și pe urmă școală de orologie, Panerai a fost timp de mai multe decenii furnizorul oficial al Marinei Italiene, inclusiv al diviziei de scafandri, cărora le-au furnizat instrumente de mare precizie. Designurile dezvoltate de Panerai în acea perioadă, inclusiv Luminor și Radiomir, au fost parte a unor documentații secrete, devenind disponibile publicului larg abia după ce brandul a fost achiziționat de Richemont Group în 1997. În zilele noastre, Panerai dezvoltă și produce mecanisme și ceasuri la atelierul său nou din Neuchâtel. Produsele firmei îmbină perfect design-ul italian cu expertiza ingineriei de ceasuri elvețiene. Ceasurile Panerai sunt comercializate în întreaga lume printr-o rețea exclusivă de distribuitori și magazine Panerai.

www.panerai.com

www.facebook.com/paneraiofficial

www.twitter.com/paneraiofficial

http://www.instagram.com/panerai

Despre Razer

Razer™ este cel mai popular brand de lifestyle dedicat gamerilor la nivel mondial.

Sigla care reprezintă șarpele cu trei capete este unul dintre cele mai ușor de recunoscut simboluri în lumea jocurilor video și a comunităților de sporturi electronice.

Cu o bază de fani care se întinde toate continentele, compania a proiectat și a construit cel mai mare ecosistem centrat pe nevoile gamerilor, care include pe lângă accesorii hardware și aplicații software, respectiv servicii dedicate.

Gama hardware produsă de Razer și premiată de cele mai populare publicații de specialitate, include periferice de gaming deosebit de performante și laptopurile de gaming Blade.

Platforma software dezvoltată de Razer și folosită de peste 175 de milioane de utilizatori, include Razer Synapse (o platformă de tipul Internet of Things), Razer Chroma (un sistem proprietar de iluminare RGB) și Razer Cortex (un sistem pentru optimizarea jocurilor video).

Razer oferă, de asemenea, servicii de plată pentru gameri, tineri, millennials și generația Z. Razer Gold este unul dintre cele mai mari servicii de plată pentru jocuri din lume, iar Razer Fintech oferă servicii fintech pe piețele emergente.

Fondat în 2005 cu sediul în Irvine, California și cu sedii regionale în Hamburg, Shanghai și Singapore, Razer are 18 birouri în toată lumea și este recunoscut ca lider în cadrul brandurilor dedicate gamerilor în SUA, Europa și China. Razer este listată la Bursa din Hong Kong (Cod: 1337).

Despre Conservation International

Conservation International protejează natura pentru beneficiul omenirii. Prin eforturi științifice, legislative, cercetări și finanțări, identificăm și protejăm cele mai importante locuri din natură din punctul de vedere al climatului, al biodiversității și al impactului asupra oamenilor. Cu birouri în 30 de țări și proiecte desfășurate în peste 100 de țări, Conservation International are parteneriate cu guverne, companii, organizații civile, grupuri de indigeni și comunității locale cu scopul de a ajuta oamenii și natura să se dezvolte armonios împreună. Pentru mai multe detalii despre Conservation.org urmăriți Conservation News, pagina oficială de Facebook, canalele de Twitter, TikTok, Instagram și YouTube ale Conservation International.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *