TP-Link lansează pe piața din România primul său dispozitiv cu tehnologie 5G, sistemul Mesh Wi-Fi 6 Deco X80-5G

Distribuie

9 Septembrie 2022 – TP-Link, lider global în furnizarea de echipamente de rețea pentru utilizatorii individuali și mediul de afaceri, lansează pe piața din România primul dispozitiv din portofoliul său care este compatibil cu tehnologia 5G, sistemul Mesh Wi-Fi 6 Deco X80-5G.

Echipat cu un modem 5G integrat, Wi-Fi 6, tehnologie TP-Link Mesh și VoLTE, Deco X80-5G oferă conexiuni și viteze 5G într-o rețea Mesh Wi-Fi cu acoperire în toată locuința. Tot ce trebuie să facă utilizatorii este să introducă un card SIM și se pot bucura de experiența 5G.

7-TP-Link_Deco_X80-5G_1_pack_Sistem_Mesh_Wi-Fi_wifi_6_AX6000_conexiune_5G_retea_wireless_router_internet_portabil_large_20220726090124d

„Deco X80-5G este primul sistem mesh compatibil cu tehnologia 5G lansat de TP-Link. Acest echipament vine cu trei avantaje foarte importante în experiența de utilizare: stabilitate, performanță, accesibilitate. Astfel, doar prin adăugarea unui card SIM, consumatorii se pot baza pe conexiuni puternice la Internet, indiferent de locație, inclusiv în zonele dificil sau imposibil de acoperit în trecut.  Cu ajutorul lui Deco X80-5G, conexiunea Wi-Fi stabilă și extinsă devine o realitate, la un preț competitiv, astfel că utilizatorii vor obține o soluție serioasă pentru navigarea online, streaming, muzică sau vizionarea de filme – toate la calitate maximă.”, a declarat Simona Nijnic, Head of Sales TP-Link România.

08_TP-Link_Deco_X80-5G_1_pack_Sistem_Mesh_Wi-Fi_wifi_6_AX6000_conexiune_5G_retea_wireless_router_internet_portabil_large_20220726090124d

Experiența conectivității 5G, oriunde ai nevoie

Există zone în care o rețea implementată prin cablu este fie greu de obținut, fie foarte scumpă. În alte situații, precum evenimentele în aer liber sau weekend-urile la iarbă verde, de exemplu, soluțiile unei conexiuni Wi-Fi pentru multiple dispozitive sunt rare sau costisitoare.

Deco X80-5G este soluția flexibilă atunci când este nevoie de conexiune Wi-Fi în locații fără o rețea de Internet, iar printr-un singur card SIM, toată lumea se poate bucura de o conexiune performantă.

Datorită conexiunii 5G, viteza de descărcare este îmbunătățită, ajungând până la 5 Gbps (în baza R15 Sub-6GHz)—fiind de până la 16.7 ori mai mare în comparație cu experiența oferită de 4G LTE-Advanced și de 33 ori mai rapidă față de 4G LTE. Toate acestea în timp ce Deco X80-5G oferă conexiuni mobile cu o latență foarte redusă pentru toate dispozitivele utilizatorului.

 7-News_TP-Link _Mesh_DecoX80-5G_800px

Rețea TP-Link Mesh Wi-Fi 6 pentru acoperire și mai mare

 

Prin tehnologia Wi-Fi 6, rețelele mesh Wi-Fi create de sistemele Deco sunt proiectate pentru a oferi îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește aria de acoperire, viteza și capacitatea de conectare. Astfel, utilizatorii pot conecta prin cablu unitatea, laptopul, Smart TV-ul sau consola de jocuri la Deco X80-5G, pentru a le oferi conexiuni Gigabit stabile. De asemenea, ambele porturi Ethernet pot fi folosite ca și Access Point-uri backup broadband, precum în cazul unui router wireless obișnuit, iar portul de telefon oferă compatibilitate VoLTE pentru a întruni și nevoile de telefonie ale utilizatorilor.

Mai mult, datorită tehnologiei Mesh, unitățile Deco lucrează împreună pentru a forma o rețea Mesh unificată, cu un singur nume și parolă, pentru a transmite semnalul către fiecare colț al casei.

Telefonul, tableta sau laptopul se vor conecta automat la cea mai apropiată unitate Deco, pentru ca utilizatorii să aibă parte de cea mai bună performanță posibilă, pe măsură ce se deplasează prin locuință. Astfel, Deco X80-5G conectează până la 200 de dispozitive simultan, toate bucurându-se de conexiuni stabile, fără ca performanța să le fie afectată în vreun fel.

1-News_TP-Link _Mesh_DecoX80-5G_800px

Instalare intuitivă și protecție sporită

Datorită soluției TP-Link HomeShield, rețeaua de acasă este protejată în fiecare moment, în așa fel încât datele întregii familii să fie protejate. Folosind funcția specială Parental Control părinții vor putea controla tipul de conținut accesat de cei mici, pentru a se asigura că este adecvat vârstei loc. Quality of Service prioritizează nevoile dispozitivelor pentru a le aloca lățimea de bandă necesară pentru o conexiune mai bună, iar rapoartele detaliate asigură informații complete pentru a cunoaște mai bine rețeaua de acasă și performanțele sale.

3-News_TP-Link _Mesh_DecoX80-5G_800px

Principalele caracteristici ale Deco X80-5G:

  • Conexiune 5G—Tehnologia Sub-6 GHz 5G pune la dispoziție viteze de descărcare de până la 5 GB/s*
  • Latență redusă—5G poate oferi conexiuni cu o latență foarte scăzută, chiar și de doar 1 ms
  • Wi-Fi 6 Dual-Band—Viteze de până la 4804 Mbps (în banda de 5 GHz) și de până la 1148 Mbps (în banda de 2.4 GHz)**
  • Conexiuni prin cablu—Deco X80-5G este echipat cu 1× Port 2.5G și 1× Port 1G, oferind conexiuni stabile prin cablu pentru computeredesktop și laptopuri.***
  • Rețea Mesh—Tehnologia Deco Mesh creează o rețea mesh Wi-Fi unificată, cu același nume și parolă, pentru o acoperire Wi-Fi în toată locuința, alături de alte unități Deco****
  • Acces flexibil la rețea—Poți alege dintre 4G, 5G sau Fixed-Line Internet Access.
  • Plug & Play—Doar introdu cardul SIM și bucură-te de conexiunea ta 5G
  • VoLTE—Suportă telefonie VoLTE.
  • TP-Link HomeShield—Îți protejează rețeaua și datele personale cu cele mai recente funcții de securitate wireless pentru rețele și dispozitivele IoT*****
  • Instalare foarte ușoară—Aplicația TP-Link Deco te ghidează pas cu pas prin întreg procesul de configurare al rețelei

Modelul Deco X80-5G poate fi achiziționat online la un preț recomandat de 4.733,99 lei.

Prezentare Sistem Mesh TP-Link Deco X80-5G: https://www.tp-link.com/ro/home-networking/deco/deco-x80-5g/

Unboxing Sistem Mesh TP-Link Deco X80-5G: https://youtu.be/EMMcIPThiak

Tehnologia TP-Link Mesh: https://www.tp-link.com/ro/landing/decowifi/

Soluția TP-Link HomeShield: https://www.tp-link.com/ro/homeshield/

Aplicația TP-Link Deco: https://www.tp-link.com/ro/home-networking/deco/deco-voice-x20/#tp-deco-app

Despre tehnologia Wi-Fi 6: https://www.tp-link.com/ro/wifi6/

*Viteza 5G downlink efectivă va varia în funcție de mai mulți factori, precum serviciul de internet contractat, capacitatea locală a rețelei, limitările dispozitivelor-client sau factorii de mediu, precum materialele clădirii sau obstacolele fizice.

**Ratele maxime ale semnalului wireless sunt ratele fizice derivate din specificațiile Standardului IEEE 802.11. Ratele efective de transfer wireless, aria de acoperire wireless și numărul de dispozitive conectate nu sunt garantate și vor varia în funcție de condițiile rețelei, limitările dispozitivelor cliente și factorii de mediu, precum materialele de construcție, obstacolele, volumul, densitatea traficului și locația dispozitivelor cliente.

***Porturi WAN/LAN vor opera fie ca WAN sau ca LAN în același timp. Doar unul dintre porturi poate opera ca și WAN în același timp.

****Dispozitivele-client trebuie să fie compatibile cu 802.11k/v/r și ar putea necesita o configurare suplimentară. Performanțele vor varia în funcție de dispozitivele-client.

*****HomeShield include Free Basic Plan. Se aplică taxe pentru Pro Plan. Vizitează tp-link.com/ro/homeshield pentru mai multe informații.

Despre TP-Link

Fondat în 1996, TP-Link este furnizor global de dispozitive și accesorii de rețea. Conform companiei de analiză a pieței IDC*, TP-Link este liderul pieței de echipamente WLAN, cu distribuție în peste 170 de țări și sute de milioane de clienți în întreaga lume. Cu un portofoliu extins de dispozitive și soluții stabile, performante și accesibile în domeniul rețelisticii și o experiență dovedită, compania își continuă evoluția cu echipamente adaptate stilului de viață conectat, care să răspundă cerințelor viitoare.

Pentru mai multe informații despre TP-Link, vizitați site-ul https://www.tp-link.com/ro sau urmăriți-ne pe:

 *Potrivit raportului IDC Worldwide Quarterly WLAN Tracker, Q4, 2021

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *