Noile modele AGON by AOC din generația 5, cu panouri Fast IPS și Fast VA definesc o noua eră pentru gaming

Distribuie

București, 14 septembrie 2022 – AGON by AOC, unul dintre cele mai importante branduri de monitoare pentru gaming și accesorii IT din lume, prezintă primele monitoare din a cincea generație a seriei AGON: AG275QX/EU și AG275QXN/EU. Cu o dimensiune a ecranului de 27″/68,6 cm și panouri Fast IPS (AG275QX/EU) sau Fast VA (AG275QXN/EU), ambele modele QHD ating o rată de reîmprospătare de 165 Hz și oferă un timp de răspuns GtG de 1 ms pentru a afișa cu acuratețe mișcare rapidă a acțiunii competitive. Spectrul de culori larg și DisplayHDR 400 oferă culori vii și vibrante. 

Fata

AG275QXN/EU dispune de un panou Fast VA, o premieră în industrie, cu o capacitate de reacție potrivită pentru titlurile multiplayer competitive, păstrând în același timp contrastul bogat al panourilor VA pentru a crea o experiență captivantă în jocurile de tip single player. Modelul AG275QX/EU dispune de o acuratețe superioară a culorilor, o profunzime a acestora de 10 biți, iar panoul Fast IPS este ideal pentru creatorii de conținut. În concordanță cu angajamentul AOC față de sustenabilitate, monitoarele sunt vândute în ambalaje de hârtie cu pernuțe care sunt 100% reciclabile.

Info

Dezvoltate pentru jucătorii din ziua de azi, aceste monitoare au un design nou, unghiular, cu linii drepte, potrivit pentru birourile gamerilor. Cele două modele prezintă o bază metalică solidă cu amprentă minimă, panouri fără ramă pe 3 laturi pentru a realiza aranjamente cu două sau trei monitoare și un suport ergonomic, reglabil pe înălțime, cu mâner de transport încorporat pentru a fi manipulat cu ușurință la petreceri LAN sau turnee.

 

Modelele AGON 5 duc jocurile la un alt nivel:

Rezoluție QHD, 165 Hz, 1 ms GtG (VA olr IPS) și prețuri accesibile

 

Panoul Fast IPS plat al lui AG275QX/EU utilizează o adâncime de culoare pe 10 biți pentru a reproduce cu o acuratețe ridicată 1,07 miliarde de culori. Pentru a face față jocurilor în ritm rapid, rata de reîmprospătare de 165 Hz (cu posibilitatea de overclock la 170 Hz) și timpul de răspuns GtG de 1 ms oferă imagini clare, fără efectul de ghosting și unghiuri largi de vizualizare datorită tehnologiei IPS

Profil

Modelul AG275QXN/EU dispune de un panou plat Fast VA cu un timp de răspuns GtG de 1 ms, ceea ce înlătură conceptul de panou încet al tehnologiei VA. Echipat cu unul dintre primele panouri VA de acest tip, monitorul oferă un răspuns la fel de rapid ca și modelele IPS, datorită ratei de reîmprospătare la 165 Hz. Un plus este  negrul pătrunzător și un raport de contrast mai mare de 3000:1.

Ambele modele au o rezoluție nativă QHD (2560×1440), ceea ce este benefic în sarcinile zilnice și permite vizualizarea detaliilor mai amănunțite în jocuri și videoclipuri. De asemenea, QHD este rezoluția ideală în prezent pentru jocuri, un progres substanțial față de Full HD, dar totuși mai mică decât 4K, astfel încât majoritatea plăcilor grafice noi pot atinge o rată ridicată de cadre pe secundă la această rezoluție. Ambele modele AGON 5 pot fi, de asemenea, utilizate în modul pentru consolă, care poate accepta semnal 4K @ 120 Hz și îl poate reduce la 2560×1440, permițând în același timp jucătorilor pe console să se bucure de avantajele ratelor de reîmprospătare ridicate (120 Hz).

Porturi

Pentru a crea o claritate și mai mare a imaginilor în mișcare, ambele modele oferă funcția MBR (Motion Blur Reduction) pentru a obține un MPRT de 1 ms. În acest mod, frecvența luminii de fundal este corelată cu rata de reîmprospătare, astfel încât tranzițiile mai lente ale pixelilor devin practic invizibile, creând cea mai fină tranziție între cadrele individuale. Input lag-ul extrem de redus asigură, de asemenea, că acționarea mouse-ului și a tastaturii se va traduce în imagini, aproape instantaneu, permițând jucătorilor să concureze la cele mai înalte niveluri. În timp ce AG275QXN/EU suportă Adaptive-Sync, AG275QX/EU este de asemenea, compatibil cu NVIDIA G-Sync, astfel, ambele modele nu vor prezenta artefacte precum tearing sau stuttering din cauza nepotrivirii cadrelor.

Noul design premium, dar simplu al seriei AGON 5, se potrivește cu orice mediu pentru gaming. Flexibilitatea hub-ului USB 3.2 Gen. 1 cu 4 porturi permite jucătorilor să conecteze și alte periferice precum joystick-uri, gamepad-uri etc. Suportul metalic, ergonomic și robust oferă o ajustare a înălțimii de 150 mm, pivotare de -20/20°, înclinare de -5/23° și rotire de 90°, făcând sesiunile lungi de joc mult mai confortabile ca niciodată. O opțiune de montare VESA sporește și mai mult flexibilitatea. Tehnologia FlickerFree și modul Low Blue Mode contribuie la o utilizare mai sănătoasă, în special seara.

Ambele modele dispun de G-Menu, suita principală de software AGON by AOC pentru controlul monitoarelor și al altor periferice AOC, oferind o gamă largă de opțiuni de personalizare. Un joystick cu 4 direcții oferă o alternativă de control OSD.

 

AGON AG275QX/EU și AG275QXN/EU vor fi disponibile începând cu luna  septembrie 2022 la un preț recomandat de 2,169.00 lei, respectiv 1,779.00 lei 

 

Despre AOC

Fondat în 1967, AOC este un brand lider la nivel mondial de monitoare și accesorii IT și o subsidiară a TPV Technology Limited, cel mai mare producător de LCD-uri din lume. Portofoliul cuprinzător de produse AOC oferă soluții inovatoare, ergonomice, ecologice și elegante, atât pentru aplicații profesionale, cât și personale.

Sub-brand-ul AOC, AGON by AOC, oferă unul dintre cele mai puternice portofolii de monitoare de gaming de înaltă performanță din lume și un ecosistem complet de accesorii de joc grupate în trei categorii: AOC GAMING pentru jucătorii de casual, AGON pentru jucătorii competitivi și AGON PRO pentru entuziaști și jucătorii profesioniști de esports. Din 2020, AGON by AOC este una dintre cele mai importante brand-uri de monitoare de gaming și o alegere de top pentru jucătorii din întreaga lume.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați site-ul oficial AGON by AOC sau să urmăriți AGON by AOC pe FacebookTwitter sau Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *