Raport Ericsson: Sectorul imobiliar implementeză soluții IoT, pentru a reduce costurile cu energia electrică și a combate schimbările climatice, sporind valoarea proprietăților

Distribuie
  • Ericsson și Kiona colaborează pentru a digitaliza managementul clădirilor, cu scopul de a reduce consumul inutil de energie și emisiile de CO2în sectorul imobiliar, având în vedere că 75% dintre clădirile din Europa nu sunt eficiente din punct de vedere energetic
  • Raportul realizat alături de compania Kiona analizează beneficiile aduse de conectivitatea celulară IoT în procesul de management și optimizare a energiei la nivelul clădirilor inteligente

Compania Ericsson (NASDAQ: ERIC) a lansat astăzi un raport privind managementul energetic al clădirilor conectate, realizat în parteneriat cu firma Kiona (lider pe piața de soluții tehnologice destinate managementului clădirilor) și Arthur D. Little (companie de consultanță de afaceri).

Raportul analizează evoluția valorii comerciale și a impactului climatic, ca urmare a implementării controlului digital al clădirilor, prin intermediul soluțiilor de IoT, pentru monitorizarea, verificarea și optimizarea consumului de energie. În acest fel, proprietarii vor putea reduce emisiile de COși cheltuielile cu energia, crescând în același timp și valoarea proprietății.

Raportul evidențiază avantajele pe care clădirile conectate le pot aduce beneficiarilor pe scară largă. Soluțiile de conectivitate prin IoT pot aduce plus-valoare unei clădiri, iar o potențială reducere de 10% a costului anual al energiei (ca urmare a ajustării parametrilor sistemului de încălzire, în funcție de amplasamentul fiecărei clădiri în parte, a performanței sale energetice și a consumului de energie termică proiectat pentru aceasta) ar aduce economii chiar mai mari. Raportul oferă și informațiile necesare pentru a calcula valoarea beneficiilor aduse de managementul energiei, astfel încât să poată fi estimate economiile de costuri și eficiența energetică, luând în calcul prețurile la energie și alți factori. Având în vedere că, în UE, un procent de 36% din emisiile de CO2 provine din sectorul imobiliar, scăderea consumului de energie este esențială pentru atenuarea efectelor crizei energetice din Europa, precum și a efectelor schimbărilor climatice care afectează întreaga planetă.

photo

În contextul ascensiunii prețurilor la energie și al fenomenului global de urbanizare, este necesară o transformare rapidă a clădirilor tradiționale în clădiri inteligente, care să utilizeze conectivitatea IoT. Prin intermediul conectivității celulare (cu ajutorul companiei Kiona), administratorii de proprietăți pot să optimizeze consumul de energie și să remedieze potențialele probleme înainte ca acestea să devină foarte costisitoare.

Kiona își propune să prevină risipa de energie și să reducă emisiile de CO2 în cele peste 55.000 de unități comerciale, industriale, rezidențiale și publice, pe care le administrează în prezent. Mai exact, cu ajutorul Kiona, sectorul imobiliar își poate atinge obiectivele financiare și de sustenabilitate (ca urmare a implementării proceselor digitale la nivelul clădirilor noi și vechi), peste 5.500 de clădiri folosind soluțiile de conectivitate celulară alimentată de platforma Ericsson IoT Accelerator (oferită ca serviciu printr-o rețea globală de furnizori de servicii de telecomunicații parteneri).

Platforma Ericsson IoT Accelerator oferă vizibilitate și control complet al tuturor dispozitivelor IoT, pe parcursul întregului ciclu de viață, indiferent de locația lor, iar aceste capabilități sunt extrem de importante pentru furnizarea de servicii de management și optimizare energetică a clădirilor conectate. Punând la dispoziție tehnologia intuitivă și soluțiile de conectivitate IoT dezvoltate de Ericsson, Kiona le permite administratorilor de proprietăți să colecteze date despre clădirile pe care le au în portofoliu prin senzori integrați și să le gestioneze fără a fi necesar să se afle la fața locului.

Jens Erler, IoT Client Principal, Technology & Emerging Business, la Ericsson, precizează: „Implementarea conectivității celulare IoT în sectorul imobiliar aduce beneficii piețelor din întreaga lume, începând cu reducerea consumului de energie și a altor costuri operaționale, până la creșterea valorii unei proprietăți și creșterea nivelului de satisfacție al chiriașilor. Deși beneficiile variază de la o țară la alta, consumul redus de energie aduce avantaje de ordin financiar și pentru mediul înconjurător la scară largă”.

„Suntem conștienți de faptul că sectorul imobiliar se confruntă cu provocări în ceea ce privește  managementul energetic și creșterea valorii proprietăților, în Europa de Nord și nu doar. Prin soluțiile și serviciile sale de asistență, Kiona se străduiește să diminueze aceste presiuni și să creeze un ecosistem digital unificat, care să permită administrarea de la distanță a proprietăților”, declară Viktor Vitell, CMO, Kiona.

URMĂRIȚI ACTIVITATEA NOASTRĂ:

Abonați-vă la comunicatele de presă Ericsson aici
Abonați-vă la materialele de pe blogul Ericsson aici
https://twitter.com/ericsson
https://www.facebook.com/ericsson
https://www.linkedin.com/company/ericsson

DESPRE ERICSSON:

Ericsson le oferă furnizorilor de servicii de comunicații soluții complete pentru îmbunătățirea conectivității si a serviciilor. Portofoliul companiei acoperă următoarele segmente: Networks, Cloud Software & Services, Enterprise Wireless Solutions, Global Communications Platform & Technologies, New Businesses. Acesta este menit să sprijine clienții companiei în procesul de digitalizare, să sporească eficiența companiilor acestora și să ajute la identificarea unor noi surse de venit. Inovațiile Ericsson au pus beneficiile telefoniei și ale conexiunii mobile la dispoziția a miliarde de oameni, de la nivel global. Compania este listată la bursa NASDAQ din New York, precum și la NASDAQ Stockholm. www.ericsson.com

DESPRE KIONA:
Kiona este o companie lider de piață în segmentul SaaS care își propune să influențeze semnificativ lupta împotriva schimbărilor climatice, oferind cea mai inteligentă și rentabilă platformă proptech de pe piață. Compania vine în ajutorul proprietarilor de clădiri și a altor părți interesate, pentru a-și atinge obiectivele financiare și de sustenabilitate prin digitalizarea sistemelor de încălzire, răcire și ventilație a clădirilor, noi și vechi. Cu birouri în șapte țări și 136 de angajați, Kiona conectează în prezent peste 55.000 de clădiri comerciale, industriale, rezidențiale și publice și 3.000 de magazine în Europa. Prin intermediul unei platforme inovatoare care monitorizează, controlează și optimizează consumul de energie, clădirile din Europa pot deveni acum parte a viitorului. www.kiona.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *