Microsoft anunță noi date și tehnologii pentru a reduce decalajul de comunicare între lideri și angajați, astfel încât companiile să prospere pe fondul incertitudinii economice

Distribuie

Microsoft extinde platforma Viva pentru a oferi angajaților oportunități de reconectate cu echipa, cultura companiei și obiectivele de afaceri

Microsoft a lansat raportul Work Trend Index Pulse “Hybrid Work Is Just Work. Are We Doing It Wrong?“, o cercetare realizată la nivelul a 11 țări, pentru a analiza noile realități ale muncii hibride. Compania anunță noi aplicații și facilități în Microsoft Viva, platforma dedicată experienței angajaților, concepute să contribuie la responsabilizarea și implicarea acestora într-o perioadă de incertitudine economică.

Cercetarea se bazează pe răspunsurile a 20.000 de angajați din Australia, Brazilia, Canada, China, Franța, Germania, Japonia, India, Marea Britanie, Noua Zeelandă și Statele Unite, fiind analizate, de asemenea, trilioane de semnale de productivitate din platforma Microsoft 365, dar și tendințele forței de muncă potrivit platformei LinkedIn și datelor obținute de Glint People Science.

photo

Datele arată clar că munca hibridă a creat un deficit de comunicare din ce în ce mai mare între angajați și manageri. Părerile diferă în ceea ce privește productivitatea la locul de muncă, menținerea autonomiei asigurând în același timp responsabilitatea, beneficiile flexibilității și rolul biroului. Pentru a reduce acest decalaj, este nevoie de o nouă abordare care să recunoască faptul că munca nu mai reprezintă doar un birou, ci o experiență care trebuie să depășească timpul și spațiul, astfel încât angajații să poată rămâne implicați și conectați indiferent unde lucrează.

“Angajații care se simt încurajați și plini de energie vor oferi organizațiilor un avantaj competitiv în actualul mediu de afaceri extrem de dinamic. Astăzi, anunțăm noi inovații în cadrul platformei noastre dedicate experienței angajaților Microsoft Viva pentru a ajuta liderii să pună capăt paranoiei productivității, să reconstruiască relațiile sociale și să-și recâștige și reenergizeze angajații”, a declarat Satya Nadella, CEO Microsoft.

Pentru a oferi sprijin liderilor să navigheze prin noile realități ale muncii, raportul Work Trend Index Pulse indică trei direcții importante care ar trebui abordate urgent.

Prima direcție vizează sfârșitul paranoiei productivității. Potrivit cercetării, 87% dintre angajați declară că sunt productivi la locul de muncă, în timp ce 85% dintre lideri sunt de părere că trecerea la munca hibridă le-a testat încrederea privind productivitatea angajaților. În acest context, liderii trebuie să creeze claritate și aliniere în jurul obiectivelor companiei, să elimine aglomerarea task-urilor care nu susțin aceste obiective și să-și asculte mai mult angajații – 57% dintre companii colectează rareori sau deloc feedback-ul angajaților.

În același timp, angajatorii trebuie să înțeleagă că legătura cu colegii este motivația cheie pentru a reveni la birou: 73% dintre angajați spun că au nevoie de un motiv mai bun pentru a merge la birou decât așteptările companiei – dar ar fi motivați să revină dacă ar putea socializa cu colegii (84%) sau să reconstruiască legăturile de echipă (85%). Comunicarea digitală va fi crucială pentru a menține oamenii conectați în interiorul și în afara biroului – atât angajații, cât și liderii consideră comunicarea ca fiind abilitatea esențială de care au nevoie pentru a avea succes în acest an.

A treia direcție vizează reskilling-ul pentru a “re-angaja” oamenii. La nivel mondial, 55% dintre angajați consideră că schimbarea companiei este cel mai bun mod de a-și dezvolta competențele. Angajații spun că ar rămâne mai mult în companie dacă ar fi mai ușor să-și schimbe locul de muncă intern (68%) sau dacă ar putea beneficia de mai multe oportunități pentru a învăța și pentru a se dezvolta (76%).

Microsoft extinde platforma Microsoft Viva pentru a răspunde acestor provocări și pentru a ajuta companiile să ofere angajaților o experiență optimizată în funcție de cum lucrează oamenii în prezent. Microsoft anunță, astfel, capabilități noi și îmbunătățite în platforma Viva:

  • Viva Pulseeste o nouă aplicație care permite managerilor și liderilor de echipă să obțină feedback periodic și confidențial privind experiența echipelor lor. Viva Pulse utilizează șabloane inteligente și întrebări bazate pe studii care îi vor ajuta pe manageri să identifice ce anume funcționează bine și care sunt aspectele ce necesită atenție sporită.
  • Viva Amplifyeste o nouă aplicație care permite liderilor și managerilor de comunicare să-și îmbunătățească mesajele transmise, pentru a avea un real impact asupra angajaților, indiferent de locul în care aceștia se află. Aplicația centralizează campaniile de comunicare, oferă suport în scrierea mesajelor pentru a le îmbunătăți impactul, permite publicarea pe mai multe canale și grupuri în Microsoft 365 și oferă indicatori de perfecționare.
  • Answers in Vivaeste o nouă experiență de tip chat care folosește inteligența artificială pentru a facilita aplicarea cunoștințelor colective pentru toți angajații.
  • People in Vivaeste o nouă facilitate care folosește inteligența artificială pentru a crea profiluri ale angajaților cu detalii despre interesele, cunoștințele și obiectivele echipei. În acest fel, oamenii vor descoperi mai ușor conexiuni, experți și informații în întreaga organizație. Aceste informații vor fi disponibile prin intermediul cardurilor de profil Microsoft 365 și ca aplicație nouă.
  • Microsoft a lansat recent Viva Engage, care încurajează crearea unei comunități digitale prin conversații și noi instrumente personale prin care angajații își pot spune poveștile. În plus, a fost creat un Leadership Corner, un spațiu în care angajații pot interacționa direct cu managerii, pot împărtăși idei și pot participa la inițiative organizaționale.
  • Viva Goalsajută companiile să alinieze munca angajaților la rezultatele afacerii. Noile integrări în Viva Goalsvor aduce obiectivele companiei în fluxul de lucru, printr-o integrare mai optimă cu Microsoft Teams pentru a verifica obiectivele, o extensie în Azure DevOps pentru a finaliza sarcinile de lucru, o conexiune la datele Power BI pentru a urmări KPIs și rezultate cheie, dar și integrări cu Microsoft Planner și Microsoft Project pentru actualizări automate în ceea ce privește managementul de proiect.
  • Legăturile îmbunătățite între Viva Learning șiLinkedIn Learningfacilitează accesarea conținutului dedicat dezvoltării abilităților din LinkedIn Learning Hub chiar în fluxul de lucru din Teams. Cursanții vor vedea tot conținutul LinkedIn Learning Hub sincronizat, inclusiv conținut personalizat și cursurile pe care le-au finalizat deja, direct în Viva.
  • Viva Sales, prima aplicație din platformă bazată pe roluri, va fi disponibilă începând cu data de 3 octombrie. Viva Sales va face legătura între CRM-ul unui vânzător și Microsoft 365 și Teams pentru a oferi o experiență de vânzare simplificată și bazată pe inteligență artificială. Microsoft anunță, totodată, un parteneriat cu Seismic pentru a personaliza și a scala interacțiunile cu clienții prin recomandări de conținut generate de AI.
  • Pentru a simplifica accesul la Viva și pentru a ajuta angajații să-și înceapă ziua în cel mai productiv mod posibil, o nouă experiență în Viva Connectionsva reuni toate aplicațiile Viva într-un singur loc. De asemenea, actualizările aduse e-mailului Viva vor oferi recomandări personalizate pentru creșterea productivității la locul de muncă.

Noile capabilități Viva vor fi disponibile pentru clienții companiei la începutul anului 2023. Pentru a afla mai multe, vizitați blogul oficial Microsoftblogul Microsoft 365 și noul raport Work Trend Index Pulse.

Despre Microsoft:

Compania Microsoft susține companiile în procesul transformării digitale și facilitează dezvoltarea, implementarea și utilizarea tehnologiilor inteligente de tip cloud. Misiunea companiei este aceea de a ajuta fiecare persoană și organizație de la nivel global să își atingă potențialul, prin intermediul tehnologiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *