Storia.ro prezintă evoluția turismului în România și topul celor mai scumpe hoteluri de vânzare de pe platforma imobiliară

Distribuie

București, 27 septembrie

 

Cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului, marcată în fiecare an la 27 septembrie, Storia.ro prezintă evoluția turismului în România și realizează un top al celor mai valoroase hoteluri aflate la vânzare pe platforma de imobiliare cu cele mai multe anunțuri din piață.

TURISMUL INTERN ÎN PRIMUL SEMESTRU DIN 2022

Conform Institutului Național de Statistică, s-au înregistrat creșteri ale numărului de turişti români și străini, a capacității de cazare turistică, precum și creșteri ale plecărilor vizitatorilor români în străinătate.

Astfel, capacitatea de cazare turistică a fost cu 6,7% mai mare față de semestrul I al anului 2021, hotelurile deținând cea mai mare pondere (58,6%), urmate de pensiuni agroturistice (15,6%), pensiuni turistice (11,4%), vile turistice (4,3%), hosteluri (3,4%), moteluri (2,9%), în timp ce alte tipuri de structuri au totalizat 3,8%.

Storia.ro - Ziua Mondiala a Turismului (27 sept) (2) (1)

Ca indice de utilizare netă a structurilor turistice, calculat prin raportarea numărului de înnoptări la capacitatea de cazare turistică aflată în utilizare, staţiunile balneare au fost pe primul loc, cu 32,1%, urmate cu 28,1% de Bucureşti şi oraşele reşedinţă de judeţ, exclusiv Tulcea. Pe locul al treilea s-au situat staţiunile din zona litorală, exclusiv oraşul Constanţa – 27,6%. Staţiunile din zona montană au avut un indice de 20,8%, iar zona Delta Dunării, inclusiv oraşul Tulcea, au totalizat 19,5%.

CU 221,2% MAI MULȚI TURIȘTI STRĂINI

În semestrul I al anului 2022, față de același semestru al anului anterior, turismul din România a înregistrat o creștere de 35,4% ca număr de sosiri. Din partea turiștilor români, sosirile au crescut cu 23,5%, în timp ce din partea celor străini, creșterea este de 221,2%. Din totalul sosirilor, 85,8% au fost turiști români.

Înnoptările turiștilor români au înregistrat o creștere cu 21,4%, în timp ce turiştii străini au înregistrat o creștere la capitolul înnoptărilor cu 215,0%.

CU 133% MAI MULTE CĂLĂTORII INTERNAŢIONALE ÎNREGISTRATE ÎN ROMÂNIA

 

În primul semestru din 2022, sosirile vizitatorilor străini în România au fost de 5.514,0 mii, în creștere cu 133% faţă de aceeași perioadă a anului trecut. Cel mai utilizat mod de a călători spre România a fost transportul rutier (76,7% din numărul total de sosiri), urmat de transportul aerian (18,4%), naval (3,7%) şi feroviar (1,2%).

ROMÂNIA REDEVINE DESTINAȚIE TURISTICĂ – 4,4 MILIOANE DE TURIȘTI ÎN PRIMA JUMĂTATE A ANULUI 2022

Conform Institutului de Statistică, cifrele din iunie 2022 se apropie de cele din 2019, cel mai bun an turistic dinainte de pandemie. Astfel, numărul turiștilor din România a crescut cu 34% față de iunie 2021, depășind un milion de turiști. Dintre aceștia, 14% au fost străini, în număr de 153.000, dublu față de aceeași lună a anului trecut.

În prima jumătate a anului 2022, România a fost vizitată de 4,4 milioane de turiști, dintre care 630.000 fiind din afara țării. În topul țărilor de proveniență se află Germania, Israel, Italia, Statele Unite și Franța. Orașele preferate de turiștii străini sunt București și zona Ilfov, urmate de județele Brașov, Cluj, Sibiu și Iași. Atât turiștii români, cât și cei din afara țării, au avut o durată medie de ședere de două zile.

TOPUL ORAȘELOR DIN ROMÂNIA CU CREȘTERI ÎN TURISM

Cele 5 orașe unde s-au înregistrat cele mai mari creșteri din perspectiva numărului de turiști, din iunie 2021 până în iunie 2022, sunt: București – cu 116%, ajungând la 1,2 milioane, Cluj – 64%, ajungând la 488.000, Sibiu – 53%, noua valoare fiind 476.000. În Brașov și în Constanța, creșterile au fost de 27%, respectiv 25%, ajungând la 1 milion, respectiv 1,3 milioane de vizitatori.

Bucureștiul a înregistrat cea mai mare creștere și ca număr de înnoptări: 147%, ajungând la 2,3 milioane. Pe locul 2 se află Clujul, cu o creștere de 69%, noua valoare fiind 865.000 înnoptări, urmat de Bihor – 29% și 1,2 milioane de nopți de cazare și de Constanța și Brașov, cu câte 24%, Constanța ajungând la 4,6 milioane de înnoptări, iar Brașov la 2 milioane.

TOPUL CELOR MAI SCUMPE HOTELURI DE VÂNZARE DE PE PLATFORMA DE IMOBILIARE STORIA.RO

AFACERE LA CHEIE – TURISM ȘI PRODUCȚIE: 15 MILIOANE DE EURO

În apropiere de orașul Arad, la 70 km distanță, se află cea mai scumpă proprietate din domeniul turismului, de pe Storia.ro, cu o suprafață totală de 150 ha, compus din: teren intravilan, livadă atestată ecologic, pădure și pășune. Partea afacerii legată de turism include: un restaurant cu terase, cu 150 de locuri în total, 40 de locuri de cazare, o sală de conferință complet utilată, de 70 de locuri, precum și două piscine exterioare cu apă caldă, una pentru copii și una pentru adulți, un loc de joacă pentru copii, un subsol pregătit pentru un viitor SPA.

HOTEL DE 4 STELE ÎN BRAȘOV: 14,4 MILIOANE DE EURO

Situat în Brașov, acest hotel de 4 stele, poziționat în apropierea cartierelor de afaceri, culturale și comerciale ale orașului, are 114 camere și apartamente, 3 săli de conferință modulare, cu capacitate de 200 persoane, o sală High Class Business Meetings. Hotelul are și un restaurant cu capacitate de peste 100 de locuri, precum și un  centru Spa, cu sală de fitness, saună umedă, saună uscată, sală de masaj.

HOTEL ȘI TEREN ÎN POIANA BRAȘOV: 9 MILIOANE DE EURO

Cu un domeniu de 17.000 mp, acest hotel din Poiana Brașov vine la pachet cu un teren structurat avantajos, cu posibilitatea de parcelare în 3 loturi.

Suprafața construită este de 4.000 mp.

HOTEL DE 4 STELE ÎN PIAȚA UNIRII, BUCUREȘTI: 8,5 MILIOANE DE EURO

Localizat în centrul financiar al orașului, în apropiere de Piața Unirii și de Casa Poporului. Hotelul are un singur corp de clădire și un regim de înălțime S+P+M+8E.

Având o capacitate de 78 camere, cu aer condiționat și echipate cu linie telefonica directa, mini bar, cablu TV, set baie.

HOTEL DELFIN, MAMAIA: 7 MILIOANE EURO

Situat în stațiunea Mamaia, Hotel Delfin se află la 50m de plajă, la aproximativ 100m de Satul de Vacanță și la 200m de intrarea în orașul Constanța.  Cele 150 de camere sunt dispuse pe 4 etaje, 10 dintre ele fiind destinate personalului administrativ.

Hotelul deține autorizare de construcție a încă unui etaj și de montare a liftului.

Amplasarea face ca hotelul să fie o oportunitate de investiție pe termen lung.

HOTELUL CETATE DIN ALBA-IULIA: 6,5 MILIOANE DE EURO

Situat în apropierea Cetăţii Alba Carolina și a Parcului Municipal, în partea centrală a orașului Alba-Iulia, Hotelul Cetate are 10 etaje, oferind turiștilor posibilitatea de a admira panorama orașului. Este amenajat în stil „Împăratul Romanilor” și dispune de restaurant cu 216 locuri, salon de mic-dejun de 56 și grădină de vară de 56 de locuri. Locurile de cazare sunt incluse în cele 5 apartamente, 100 camere duble, 8 camere single.

O mare varietate de unități de cazare, de la hoteluri la pensiuni agro-turistice se găsesc pe Storia.ro, expunând beneficiile de care dispun pentru a asigura cadrul de desfășurare pentru o afacere prosperă în domeniul turismului.

Storia.ro e platforma de imobiliare cu cele mai multe anunțuri din piață – peste 200.000. Lansată de OLX, aceasta primește peste 5 milioane de vizite lunar, putând fi accesată atât de pe desktop, cât și prin aplicațiile de iOS și Android. Prin adăugarea KIWI Finance în portofoliul OLX Group, utilizatorii Storia.ro pot beneficia gratuit de serviciile profesioniștilor pentru a identifica cea mai bună soluție de creditare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *