Samsung explorează viitorul cercetării în inteligența artificială

Distribuie

O serie de experți renumiți își vor împărtăși cele mai recente realizări în materie de cercetare AI, sub temele „Modelarea viitorului cu ajutorul inteligenței artificiale și semiconductorilor” și „Scalarea inteligenței artificiale pentru lumea reală”

 

București, România – 18 octombrie 2022 – Samsung Electronics a anunțat astăzi că va găzdui Samsung AI Forum 2022 în perioada 8-9 noiembrie.

Forumul Samsung AI, aflat la al șaselea an de activitate, este locul în care savanți și experți împărtășesc cele mai recente realizări în domeniul cercetării inteligenței artificiale și explorează împreună direcții pentru cercetările viitoare.

Forumul din acest an va avea loc fizic, pentru prima dată în ultimii trei ani, și va fi transmis în direct pe canalul de YouTube Samsung Electronics.

Cei interesați de eveniment se pot înscrie pentru a participa la forum începând cu 18 octombrie până în ziua evenimentului pe site-ul Samsung AI Forum (https://saif-2022.com/). Participanții înregistrați vor primi agenda detaliată a programului și vor avea posibilitatea să transmită întrebări online.

Samsung AI Forum 2022 (1)

Ziua I: Modelarea viitorului cu ajutorul inteligenței artificiale și a semiconductorilor

Prima zi va fi găzduită de Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) sub tema „Modelarea viitorului cu ajutorul inteligenței artificiale și semiconductorilor”. Participanții vor discuta despre starea actuală și direcția de cercetare privind inteligența artificială care va conduce viitorul inovațiilor în alte domenii, inclusiv semiconductori și materiale.

Jong-Hee (JH) Han, vicepreședinte, CEO și șeful diviziei Device eXperience (DX) în cadrul Samsung Electronics, va deschide discuția, urmat de un discurs al profesorului Yoshua Bengio de la Universitatea din Montreal, Canada. Ulterior, vor avea loc sesiuni de tehnologie, cum ar fi „AI pentru inovare în cercetare și dezvoltare”, „Avansuri recente ale algoritmilor AI” și „Computing la scară largă pentru AI și HPC”.

În timpul fiecărei sesiuni de tehnologie, experți renumiți în inteligență artificială și lideri în cercetare de la SAIT vor urca pe scenă pentru a-și împărtăși descoperirile. Minjoon Seo, profesor la KAIST, și Hyunoh Song, profesor la Universitatea Națională din Seul, vor prezenta cele mai recente descoperiri cercetării privind algoritmii de inteligență artificială. Aceștia îl vor introduce în scenă și pe fostul lor coleg de la IBM și Intel, Alan Gara, care astăzi este unul dintre cercetătorii de seamă în domeniul supercalculatoarelor. Gara va ține o prezentare despre evoluția computingului și viitorul inteligenței artificiale. Alți lideri în cercetare de la SAIT, inclusiv Changkyu Choi, vicepreședinte executiv și șeful Centrului de cercetare AI al SAIT, își vor împărtăși viziunea și stadiul cercetării Samsung în ceea ce privește inteligența artificială.

„Forumul AI din acest an va fi un locul în care se vor purta multe discuții privind direcția cercetării în domeniul inteligenței artificiale; ne dorim să creăm un viitor mai bun prin aplicarea tehnologiei AI în diferite domenii, în special cel al semiconductorilor”, a declarat Gyo-Young Jin, președintele și șeful SAIT, precum și co-președinte al Samsung AI Forum.

Premiile Samsung AI Researcher of the Year, care au obiectivul de a descoperi cercetători în ascensiune din domeniul inteligenței artificiale, vor fi, de asemenea, prezentate în cadrul forumului. În acest sens, vor fi organizate diverse programe, precum prezentări de postere ale unor lucrări de cercetare excelente, o prezentare a SAIT, o expoziție cu proiecte de cercetare, dar și un eveniment de networking pentru cercetători și studenți în domeniul inteligenței artificiale deopotrivă.

Ziua II: Scalarea inteligenței artificiale pentru folosirea ei în viața de zi cu zi

Ziua a doua a forumului va fi găzduită de Samsung Research sub tema „Scalarea inteligenței artificiale pentru lumea reală”. Participanții vor împărtăși direcția viitoarelor progrese tehnologice în ceea ce privește inteligența artificială care vor avea un impact important asupra vieților noastre, cum ar fi folosirea AI la scară largă, tehnologia umană digitală și robotică, acestea fiind cele mai relevante subiecte.

Sebastian Seung, președinte și șef al Samsung Research, va da startul evenimentului cu un scurt discurs de introducere, urmat apoi de un discurs despre „Abordarea evolutivă a algoritmilor de învățare inspirați de creier”.

Daniel Lee, vicepreședinte executiv și șef al Centrului AI global al Samsung Research, va susține o prezentare despre starea actuală a cercetării în domeniul AI a Samsung Research. Momentul său va fi urmat apoi de discuții cu alți experți în domeniu, inclusiv șefi ai institutelor de cercetare globale.

Terrence Sejnowski, profesor la Universitatea din California – San Diego și fondator al NeurIPS (The Conference and Workshop on Neural Information Processing Systems), una dintre cele mai prestigioase conferințe internaționale despre inteligența artificială, va vorbi despre modelele mari de limbaj și dacă acestea sunt sau nu inteligente. În continuare, Dr. Johannes Gehrke, șeful Microsoft Research Lab, va explica tehnologia de bază a inteligenței artificiale și direcțiile de cercetare AI ale Microsoft.

Ulterior, Dieter Fox, director senior de cercetare în robotică la NVIDIA, va susține o prezentare despre tehnologia roboților care controlează obiecte fără un model explicit, iar Seungwon Hwang, profesor la Universitatea Națională din Seul, va împărtăși cunoștințele sale despre tehnologia robustă de procesare a limbajului natural.

În plus, Daniel Lee va modera discuția despre cele mai recente tendințe din AI și perspectivele de viitor, alături de alți membri ai panelului. De asemenea, vor fi alocate sloturi pentru prezentarea și demonstrația celui mai recent stadiu realizat de către cercetătorii de la Centrul de cercetare AI al Samsung Research.

„Forumul Samsung AI va fi locul în care participanții vor înțelege mai bine diferitele cercetări despre inteligența artificială care sunt acum în curs de desfășurare, cercetări în ceea ce privește „scalarea inteligenței artificiale pentru lumea reală”, care doresc să facă viața mai bună tuturor oamenilor. Sperăm că tot mai mulți oameni interesați de acest domeniu vor participa la forum anul acesta, cu atât mai mult cu cât el va avea loc atât online, cât și offline.” a declarat Dr. Sebastian Seung, președinte și șef al Samsung Research.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *