Review – Zyxel Acces Point NWA50AX

Distribuie

Zyxel propune un interesant punct acces dedicat zonei de SMB și SOHO. Este bazat pe Wifi 6 și este foarte simplu de configurat. De asemenea, la aceste facilități se adaugă și avantajele platformei Nebula de management.

În rețelele de calculatoare, punctul de acces (AP) este un dispozitiv hardware de rețea care permite altor dispozitive Wi-Fi să se conecteze la o rețea cu fir. Ca dispozitiv independent, AP-ul poate avea o conexiune cu fir la un router. În condițiile în care rețelele wireless au devenit omniprezente, un AP are foarte multe scenarii de utilizare.

În cazul meu, am un router care nu este tocmai performant furnizat de Digi. Acest router, nu reușește să acopere tot apartamentul și oferă viteze relativ mici. Folosind AP-ul de la Zyxel am putut să construiesc o rețea wireless bazată pe cel mai rapid standard actual – Wifi 6. Scenariile de utilizare sunt multiple și în zona de SMB, unde în hoteluri sau centre comerciale se pot înseria mai multe acces point-uri pentru a oferi o acoperire corespunzătoare.

Instalare simplă

Nu sunt necesare cunoștințe de rețelistică – NWA50AX putând fi ușor instalat și configurat de toată lumea în hoteluri mici, cafenele, birouri de acasă sau magazine de tip boutique / retail. Acesta acceptă atât gestionarea GUI locală, cât și gestionarea rețelelor Nebula Cloud, configurarea simplă vă permite să configurați rapid AP-ul cu doar câteva clicuri, ceea ce face foarte ușor să configurați rețeaua de oaspeți și angajați pe cont propriu și să începeți să vă bucurați de vitezele WiFi 6 ultra-rapide în cel mai scurt timp.

Personal, am reușit să configurez foarte simplu dispozitivul, folosind aplicația Nebula disponibilă pe Google Play. Procesul a durat maxim 10 de minute, interval de timp în care a fost realizat și un update de firmware.

Securitate fără compromisuri

Utilizatorul mediu este mai probabil să favorizeze utilizarea celei mai ușoare metode pentru a-și configura rețeaua rapid decât să se ocupe de configurații complexe, rezultând o criptare nesigură cu securitate compromisă. Suportând cel mai recent standard personal WPA3, NWA50AX este proiectat pentru a aduce o criptare mai puternică pentru a vă proteja rețeaua wireless fără a fi necesare setări complexe.

Noua platformă Nebula Together aduce elemente de securitate suplimentare și știe să se adapteze la orice regim în mediul de lucru aflat în schimbare rapidă. Nebula Together permite accesul la distanță sigur la toate rețelele dumneavoastră și, în același timp, angajaților lucrând la distanță, le oferă același nivel de siguranță ca și  cum ar fi la postul lor de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *