Microsoft Ignite – Spotlight on Romania: despre inovație, cloud și inteligență artificială dintr-o nouă perspectivă

Distribuie

România a făcut, în ultimii ani, pași importanți în direcția transformării digitale, tot mai multe organizații înțelegând că acest proces poate plasa economia și societatea pe un trend ascendent. Potrivit raportului Digital Futures Index, 75% dintre companiile din România își propuneau, la începutul acestui an, să accelereze ritmul cu care adoptă soluții cloud.

Digitalizarea este alimentată de date, de accesul la resurse din sfera cloud și de potențialul tehnologiilor avansate, precum inteligența artificială sau machine learning. Dar pentru a beneficia de avantajele aduse de aceasta, organizațiile trebuie să includă în strategiile lor și planuri privind transformarea digitală pe termen lung și să le implementeze într-un mod eficient.

photo (1)

Microsoft Ignite – Spotlight on Romania (anterior, Tech Day), ajuns la cea de-a 6 ediție, este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate sectorului IT din România și cel mai important organizat de Microsoft România. Pe 8 decembrie, la Nord Events Center by Globalworth, experți în domeniul IT și reprezentanți ai companiei vor aduce în prim-plan inovațiile din Microsoft Azure și cele mai noi tendințe în dezvoltarea de soluții și aplicații digitale pentru diferite industrii, punând accent pe contribuția pe care dezvoltatorii de software o pot aduce în ceea ce privește dezvoltarea stabilă a organizațiilor.

Totodată, participanții vor afla cum pot accelera inovația cu ajutorul soluțiilor cloud, care sunt cele mai noi metode prin care pot spori agilitatea companiilor prin intermediul inteligenței artificiale, precum și care sunt cele mai complexe soluții de securitate dezvoltate de Microsoft.

În deschiderea evenimentului, care își propune să aducă în atenția publicului o nouă perspectivă asupra transformării digitale, Bogdan Putinică – General Manager Microsoft România și Lucian Ungureanu – Azure Business Lead, Microsoft România vor prezenta principalele subiecte ce vor fi abordate în cadrul evenimentului.

“Microsoft Ignite – Spotlight on Romania este platforma potrivită pentru a descoperi împreună oportunitățile create de tehnologia adusă de Microsoft în România, dar și noile modalități prin care profesioniștii în IT, fie că vorbim de dezvoltatori de software, experți în cloud sau creatori de startup-uri, își pot transforma ideile în inovații cu impact global real. Tehnologia a schimbat și va continua să schimbe lumea, iar noi trebuie să valorificăm potențialul pe care îl avem. În România există peste 30.000 de start-up-uri și companii IT, precum și a doua cea mai mare comunitate de dezvoltatori software din CEE, iar Microsoft contribuie de mulți ani la dezvoltarea acestor ecosisteme vibrante. Prin programul Microsoft for Startups Founders Hub, facilităm accesul la tehnologii, mentorat și resurse, astfel încât companiile să-și amplifice șansele de reușită într-un mediu atât de competitiv. De asemenea, educația și proiectele de skilling sunt o prioritate pentru noi, programele noastre de perfecționare în IT fiind accesate de 10.000 de persoane în ultimele luni doar în România, unde au fost obținute peste 3.500 de certificări individuale. Microsoft va susține în continuare activitatea dezvoltatorilor de software, a organizațiilor și a startup-urilor prin crearea de soluții tehnice și instrumente inovatoare care să le ofere agilitate și reziliență. România poate și trebuie să își construiască viitorul pornind de la potențialul masiv de digitalizare pe care îl are, iar noi vom continua să oferim sprijin pentru a valorifica aceste avantaje care ne plasează în poziția de viitor centru digital regional”, declară Bogdan Putinică, General Manager al Microsoft România.  

Pe scena evenimentului va urca și Daniel Rusen – Director de Marketing & Operațiuni, Microsoft România care va sublinia, în discursul său, importanța digitalizării pentru crearea unui viitor sustenabil al României, precum și căile prin care pot fi valorificate beneficiile și oportunitățile aduse de aceasta.

Numeroși alți experți din cadrul companiei vor aborda subiecte de interes și vor analiza, alături de participanți, cele mai noi tehnologii, instrumente și aplicații de inteligență artificială și management de date.

Ediția din 2021 a reunit peste 1.300 de profesioniști și lideri din domeniul IT și a evidențiat resursele și oportunitățile prin care impactul pozitiv real al digitalizării pe plan național poate fi amplificat.

Dragoș Bărbulescu – CTO Sameday Courier: “Mă bucur să văd că Microsoft duce tradiția Tech Day mai departe și organizează o nouă ediție a acestui eveniment, de data aceasta în format fizic. Sper ca Microsoft Ignite – Spotlight on Romania să ne ajute să înțelegem mai bine trendurile actuale și modalitățile prin care putem integra inovația în activitatea noastră, astfel încât să putem îndeplini așteptările clienților noștri la cele mai înalte standarde”.

În fiecare an, Microsoft Tech Day ne ajută să înțelegem mai bine punctul în care ne aflăm și direcția în care trebuie să ne îndreptăm pentru a ne asigura că munca noastră, ca dezvoltatori de software, aduce un impact semnificativ în organizațiile noastre. Mă bucur că anul acesta voi avea ocazia să asist la toate aceste prezentări personal dintr-o sală de eveniment, nu doar online, și că voi putea dezbate alături de ceilalți participanți cele mai noi tendințe în tehnologie”, susține Vlad Iliescu – expert IT.

Evenimentul Microsoft Ignite – Spotlight on Romania se adresează în special profesioniștilor și liderilor din domeniul IT – dezvoltatori de software, administratori de baze de date, analiști sau experți în data science. Evenimentul va avea loc în format fizic, iar participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, cu înscriere necesară în prealabil. Agenda completă și formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul evenimentului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *