Noua generație de USB-uri criptate aduc standarde noi de securitate pentru corporații și guverne

Distribuie

București.România – 6 decembrie – Kingston Technology a actualizat recent seria IronKey™ de dispozitive criptate, o gamă de modele USB cu grad înalt de protecție, adresate utilizatorilor finali, tuturor tipurilor de organizații sau entităților care funcționează cu protocoale speciale de securitate, cum ar fi cele militare sau guvernamentale. Noua generație IronKey™ propune soluții simple și performante pentru securizarea datelor și a rețelelor, vitale într-o lume interconectată, în care securitatea IT reprezintă atât un standard, cât și un avantaj competitiv pentru toate tipurile de companii și organizații. În contextul tendințelor actuale privind mobilitatea forței de muncă, riscurile cibernetice și reglementările legislative privind protecția datelor, Kingston Technology, producător cu 35 de ani de experiență și lider pe piețele internaționale de profil, oferă atât analize de risc și soluții tehnologice complete, cât și dispozitive conforme obiectivelor de securitate ale unei organizații. Loială filozofiei #KingstonIsWithYou, compania investește consecvent în cercetare, pentru a propune soluții inovative și performante provocărilor tehnice, organizaționale și de reglementare din lumea reală actuală.

usb criptare

Un ecosistem global modelat de crize caută soluții pentru gestionarea noilor tipuri de riscuri asociate. Securizarea datelor ocupă în continuare un rol central în aceste eforturi, alături de preocupările privind consumul de energie și impactul activităților umane asupra mediului. Anticipând tendințele globale, Kingston a dezvoltat soluții de memorie și stocare adaptate, pentru a gestiona volumul și viteza cu care vor fi transmise datele și pentru a face față cerințelor extraordinare venite o dată cu tehnologiile emergente.

Pentru sectorul financiar, securizarea datelor nu este doar un protocol intern, ci și un standard strict reglementat de legislația internațională. Securitatea este o provocare actuală pentru toate celelalte domenii, pentru industrii, asigurări, automatizări, arhitectură, orașe inteligente sau pentru lumea medicală, care trebuie să-și îmbunătăţească fluxurile și procesele, dar să păstreze, în același timp, atât natura personală a relațiilor cu pacienții, cât și condițiile de înaltă securitate impuse acestui domeniu.

Anticipând toate scenariile de risc sau noile standarde de eficiență din lumea contemporană, dispozitivele USB din noua serie IronKey™ răspund, printr-o remarcabilă paletă de opțiuni și funcționalități, nevoilor actuale ale unei organizații. Au memorie flash de înaltă performanță, asigură un backup local personal și sigur, dispun de un nivel suplimentar de protecție a datelor, asigurând, astfel, un plus de confidențialitate. Cu criptare hardware, noua generație a dispozitivelor de stocare Kingston IronKey™ poate îndeplini roluri strategice pentru integritatea unei companii sau pentru protecția unei organizații militare. Nu în ultimul rând, sunt excelente și pentru utilizatorii finali, care le folosesc de acasă. În comparație cu soluțiile de criptare software, unde ai nevoie de cursuri pentru angajați și de actualizări periodice, unitățile USB criptate hardware reprezintă soluții perfecte pentru păstrarea pe termen lung al activelor. Avem aici o memoriei flash, care este durabilă, în timp ce securitatea criptării și siguranța pe care o oferă sistemele de acces încorporate asigurară confidențialitatea și protejarea proprietății intelectuale, vitală pentru sectoarele industriale.

USB Kingston IronKey Locker + 50

Criptare XTS-AES și backup automat USBtoCloud®

Proiectate pentru a asigura confortul, unitățile flash USB Kingston IronKey™ Locker+ 50 le oferă utilizatorilor un grad înalt de securitate, grație soluției de criptare hardware AES în modul XTS, care include și protecție împotriva BadUSB, a atacurilor Brute Force sau firmware semnat digital. LP50 este compatibil TAA.

O noutate în cazul dispozitivului LP50 este că acceptă mai multe parole (admin și utilizator), prin variantele Complex sau Passphrase. Modul Complex permite parole cu o lungime de la 6 la 16 caractere, folosind 3 din 4 seturi de caractere. Noul mod Passphrase permite un PIN numeric, o propoziție, o listă de cuvinte sau chiar versuri cu o lungime variind de la 10 la 64 de caractere. Administratorul poate activa o parolă de utilizator, pe care o poate reseta pentru a restabili accesul la date. Este disponibilă și opțiunea de scriere a parolei cu caracterele la vedere, pentru a elimina eventuale greșeli de scriere care ar putea duce la încercări eșuate de conectare. Soluția de protecție împotriva atacurilor Brute Force blochează dispozitivul la 10 intrări consecutive invalide și șterge criptografic unitatea dacă parola de administrator este introdusă incorect de 10 ori la rând. În plus, o tastatură virtuală încorporată protejează parolele de keylogger sau screenlogger.

LP50 oferă backup opțional USBtoCloud (de la ClevX®) pentru a permite accesul la date în cloud, prin Google Drive™, OneDrive (Microsoft®), Amazon Cloud Drive, Dropbox™ sau Box. Este ușor de configurat și utilizat, fără a fi necesară instalarea unei aplicații speciale. Deja instalate pe unitate, atât software-ul, cât și soluția de securitate funcționează atât pentru Windows®, cât și pentru macOS®.

Seria Kingston IronKey Vault Privacy 50

Certificat FIPS 197, cu unitate USB criptată XTS-AES pe 256 de biți

Excelentă pentru organizații medii și mari, seria Kingston IronKey™ Vault Privacy 50 include unități USB premium, care oferă securitate la nivel de business, printr-o soluție de criptare hardware AES pe 256 de biți, certificată FIPS 197 în modul XTS. Dispozitivul este echipat cu soluții de protecție împotriva BadUSB, a atacurilor Brute Force sau cu firmware semnat digital. Seria VP50 este certificată FIPS 197 și compatibilă cu TAA. Fiind o soluție de stocare criptată sub controlul fizic al utilizatorului, seria VP50 oferă noi standarde de securitate şi protecţie a datelor, în comparație cu serviciile cloud.

Organizațiile pot personaliza și configura unitățile din seria VP50 cu un ID de produs (PID) pentru integrarea cu software-ul standard Endpoint Management. Standardele de securitate cibernetică corporativă sunt atinse, astfel, prin programul de personalizare Kingston.

Rolul de administrator le permite organizațiilor să gestioneze drive-urile locale, facilitând configurarea și resetarea parolelor de utilizator sau recuperarea accesului la datele de pe unitățile blocate. De asemenea, soluția este conformă legilor și reglementărilor privind securitatea cibernetică și utilă atunci când sunt necesare investigații criminalistice.

Kingston IronKey Keypad 200 – Dispozitiv flash USB criptat hardware

FIPS 140-3 Nivel 3 (în așteptare) cu criptare hardware XTS-AES pe 256 de biți

 

Kingston IronKey™ Keypad 200 este o unitate USB ușor de utilizat, independentă de sistemul de operare, criptată hardware și deservită de o tastatură alfanumerică pentru accesul PIN.

KP200 este un dispozitiv complex, care încorporează criptare bazată pe hardware XTS-AES pe 256 de biți, certificat FIPS 140-3 Nivel 3 pentru securitate la nivel militar, o soluție cu îmbunătățiri spectaculoase, care schimbă standardele în materie de securitate al datelor. Componentele sale sunt acoperite de un strat special, care face practic imposibilă îndepărtarea lor fără a le deteriora, ceea ce sporește gradul de protecție. Unitatea este echipată cu protecție împotriva atacurilor BadUSB, a atacurilor Brute Force sau cu firmware semnat digital. Tastatura alfanumerică este acoperită cu un strat de polimer care elimină orice risc de a recompune modul de utilizare al tastelor prin analiza amprentelor.

KP200 este alimentat de o baterie reîncărcabilă încorporată, care poate fi folosită pentru a debloca unitatea fără a utiliza software. Poate fi conectată la orice echipament care acceptă un dispozitiv de stocare USB de tip A, ceea ce le oferă utilizatorilor mare flexibilitate pe diferite tipuri de platforme și sisteme de operare.

Unitatea oferă două niveluri Read Only (sau Write-Protect): un mod global – care poate fi setat de administrator, și un mod session-only – care poate fi setat de utilizator. Modurile Read Only protejează unitatea de programele malware de pe sistemele suspecte. În plus, administratorul poate încărca conținut și poate seta modul Global Read-Only, astfel încât Utilizatorul să poată accesa datele, dar să nu facă nicio modificare.

KINGSTON TECHNOLOGY. Un partener de elită în aventura tehnologizării. Kingston Technology este specializată în configurarea mediilor în care diverse tipuri de mașini și dispozitive vor putea interacționa, fără a compromite confidențialitatea, securitatea datelor și siguranța utilizatorului. Cu 32 de ani de experiență pe piețele internaționale, Kingston implementează sisteme și soluții inovatoare, oferindu-le asistență companiilor care caută oportunități și gestionează provocări în procesul complex al digitalizării. Alături de parteneri competenți din industria de securitate, este ușor să construiești un mediu IT flexibil, adaptat noilor cerințe ale pieței globale. Kingston propune o varietate de sisteme, servicii și produse perfect adaptate nevoilor unei organizații și eficiente din punct de vedere al costurilor. Succesul în eforturile de a dezvolta sisteme performante de protecție și securitate a datelor necesită și o schimbare a culturii organizatonale. Consultanții Kingston oferă organizațiilor cursuri de informare în domeniul securității, astfel încât echipele de lucru să înțeleagă provocările actuale, pentru a putea schimba apoi comportamente.

Pentru mai multe informații și sfaturi despre cum să vă consolidați nivelul de securitate cibernetică, vă rugăm să vizitați pagina Kingston IronKey

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *