STAR STONE aniversează 15 ani pe piața de construcții și investește 2,5 milioane de euro într-o nouă linie de producție pe segmentul de piatră decorativă

Distribuie
  • Este a treia investiție majoră din 2022, suma totală alocată depășind 4,1 milioane de euro
  • STAR STONE estimează vânzări cu 35% mai mari anul acesta, de peste 7,2 milioane de euro

BUCUREȘTI, 14 decembrie 2022 – STAR STONE, cel mai mare producător român de pavaje premium destinate sectorului rezidențial, investește în extinderea portofoliului cu o nouă gamă de produse în segmentul de piatră decorativă. Compania alocă, astfel, 2,5 milioane de euro pentru noua linie de producție, a treia din acest an și estimează pentru 2023 o creștere cu aproximativ 40% a vânzărilor de piatră decorativă cu aspect natural.

STAR STONE aniversează, anul acesta, 15 ani de la înființare, timp în care a pus pe piață materiale de construcții de calitate, inclusiv inovații deținătoare de patent, care simplifică montajul în sectorul rezidențial.

Cristian_Pop_Director_General_STAR_STONE

STAR STONE este compania cu cea mai rapidă creștere din piața de construcții din România, în perioada 2017 – 2020, și a fost inclusă de Financial Times, pentru două ediții consecutive, inclusiv anul acesta, în Top 1.000 cele mai performante companii europene. În 2022, compania estimează o creștere de peste 35% a vânzărilor, la peste 7,2 milioane de euro.

„Vânzările de piatră decorativă cu aspect natural au crescut anul acesta cu peste 20% și anticipăm o accelerare în perioada următoare. Acest context este unul dintre motivele pentru care am ales sa facem investiția acum, alături de dorința de a oferi produse de o calitate foarte bună, cu un design nou, inovativ, ce fac aproape de nediferențiat produsele noastre de produsele din piatră naturală”, spune Cristian Pop, Director General STAR STONE, menționând că noua investiție va permite și dezvoltarea de produse de piatră decorativă pentru interior, estimarea fiind ca întreaga categorie de produse de piatră decorativă, atât pentru interior, cât și pentru exterior, să genereze circa 13% din cifra de afaceri în 2023.

Noua linie de producție va genera aproximativ 30 de noi locuri de muncă, STAR STONE depășind, astfel, 200 de angajați în prima parte a anului viitor. Noua linie de producție va beneficia de o tehnologie nouă, inovativă, cu procese automate de producție care vor asigura calitatea superioară a noilor produse.

În faza actuală a investiției, capacitatea de producție pentru noua gamă de produse este de 600 de metri pătrați pe zi, cu posibilitatea dublării acesteia, anul viitor, pe măsură ce produsele intră pe lanțul de distribuție și devin cunoscute.

Noua linie de producție este a treia mare investiție derulată de STAR STONE anul acesta. În primăvară, compania finaliza o investiție de 1,3 milioane de euro într-o nouă linie de producție care a dublat capacitatea de producție a dalelor de pavaj, la peste 1.200 de metri pătrați pe zi. Iar în vară compania anunța extinderea business-ului și o investiție de 350.000 de euro într-o nouă categorie de produse: confecții metalice pentru panouri de gard, porți de acces pietonal și auto, precum și altor proiecte din acest sector.

Despre STAR STONE

STAR STONE este cel mai mare producător român de pavaje premium destinate sectorului rezidențial. Prezentă pe piața din România încă din 2007, compania STAR STONE a intrat în 2019 și pe piața din Ungaria, unde comercializează, printr-o rețea amplă de distribuție, dale de pavaj, bolțari, piatră decorativă, accesorii de gard, borduri de piscină etc. La nivel național, compania dispune de o rețea de peste 300 de distribuitori și rețelele DIY Dedeman și Hornbach. STAR STONE a fost inclusă anul acesta, pentru a doua oară, în topul Financial Times (FT) 1.000 cele mai performante companii europene. Prezența STAR STONE în acest top vine ca o recunoaștere a strategiei de dezvoltare, a inovației și a investițiilor derulate de-a lungul timpului în tehnologii de ultimă oră, în cercetare și dezvoltare pentru crearea de produse de calitate destinate segmentului rezidențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *