Trafic zilnic estimat de peste 150.000 de consumatori în portofoliul românesc Square 7 & Mitiska REIM

Distribuie

21.12.2022 – Anul 2022 a accentuat preferința românilor către parcurile de retail pe fondul inflației în creștere, estimările arătând un trafic zilnic de peste 150.000 de consumatori în cele 26 de parcuri de retail deținute de Square 7 Properties și fondul belgian Mitiska REIM pe piața românească.

Portofoliul nostru s-a extins cu 33% în ultimii cinci ani, fie prin proiecte noi, fie prin extinderi ale parcurilor existente”, explică Clemens Petschnikar, CEO, Square 7 Properties, adăugând: ”Investim constant în clădiri noi, sustenabile, în concepte moderne de retail, adaptate la cerințele din ce în ce mai exigente ale consumatorilor și investitorilor.”

Cei doi parteneri au inagurat anul acesta o nouă extindere la Slatina, de 7.000 mp, au demarat un nou proiect în Giurgiu, cu o suprafață închiriabilă de peste 7.000 mp și au în autorizare două noi proiecte de aproximativ 22.000 mp la Pitești și respectiv de 8.000 mp la Mediaș, toate trei urmând a fi inaugurate în 2023.  Square 7 & și Mitiska REIM au abordat o strategie diferită, cu focus pe orașe nedezvoltate din punct de vedere al spațiilor destinate comerțului modern. Astfel, majoritatea celor 26 de parcuri de retail se află în orașe cu populație de sub 150.000 de locuitori.

Clemens_petschnikar-2 (1)

În contextul post-pandemic și al inflației galopante, oamenii tind să își modifice obiceiurile de consum, devenind mai prudenți. Este notabilă, totuși, performanța retailerilor de tip discount și de tip pet shop în toată această perioadă, la care se adaugă magazinele de tip home & deco, pe fondul menținerii sistemului de muncă hibrid”, mai spune Clemens Petschnikar.

Parteneriatul dintre Square 7 și Mitiska REIM a pus bazele unuia dintre cei mai dinamici jucatori pe piața parcurilor de retail, cu un portofoliu  de 26 de parcuri de retail, în suprafață totală de 142.000 mp.

Grupul Square 7 are o experiență de peste 15 ani pe piața din România, cu o echipă solidă și profesionistă, care acoperă o gamă largă de servicii: începând de la dezvoltare, administrare, până la facility și property management. Modelul de business al parcurilor de retail are ca atuuri ancorele de food, locurile de parcare în aer liber și accesul direct în magazine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *