PANASONIC PREZINTA CAMERELE FOTO MIRRORLESS LUMIX S5IIX SI LUMIX S5II CU SISTEM AF HYBRID PHASE DETECTION, TEHNOLOGIE ACTIVE I.S. IMBUNATATITA SI UN NOU SENZOR CMOS FULL-FRAME DE 24 MEGAPIXELI, DEZVOLTAT RECENT

Distribuie

Ambele modele sunt construite în jurul noului senzor CMOS full-frame 35 mm de 24 de megapixeli și al noului procesor de imagine. Senzorul permite focalizarea automată cu tehnologie Hybrid Phase Detection, o premieră pentru camerele LUMIX, în timp ce noul procesor oferă o calitate superbă a imaginii și performanțe deosebite de înregistrare video cu rată mare de biți, la același nivel cu cele ale modelului LUMIX S1H. LUMIX S5IIX va fi disponibil din primăvara anului 2023 la prețul recomandat de 12499 lei, în timp ce LUMIX S5II va fi disponibil din iarna anului 2023 la prețul recomandat de 10.999 lei. Ambele camere sunt compatibile cu întreaga gamă existentă de 14 obiective LUMIX S, plus alte obiective de sistem full-frame L-Mount produse de partenerii Panasonic L-Mount.

S5II_S-R2060_front_K

Stabilirea unor noi standarde în ceea ce privește performanța LUMIX AF

Cu un nou procesor de imagine dezvoltat în cadrul parteneriatului L2 Technology format de LEICA și LUMIX și noul senzor de 24 de megapixeli, LUMIX S5II și S5IIX sunt primele camere LUMIX care oferă focalizare automată bazată pe Hybrid Phase Detection (PDAF).

Camerele folosesc un nou sistem Phase Hybrid AF care combină PDAF cu Contrast Detect AF. Rapid și fiabil și oferind o măsurare pe 779 de zone, noul sistem este capabil să detecteze subiecții vizați în condiții dificile, cum ar fi lumina slabă și iluminarea din spate. Subiectul odată fixat, sistemul va continua să îi urmărească chiar și în prezența altor obiecte în mișcare în cadru.

Sunt disponibile, de asemenea, funcția AF continuu în timpul zoomului1 și micro reglarea AF.

1 Obiectivele cu zoom convenționale necesită o actualizare a firmware-ului pentru a utiliza AF continuu în timpul zoomului.

O multitudine de funcții video și opțiuni de înregistrare

Noul procesor conferă camerelor LUMIX S5IIX și S5II capacități de înregistrare video care includ înregistrarea internă 4:2:0 pe 10 biți 6K (3:2) și 5,9K (16:9) pe 10 biți la 30 fps și 4:2:2 C4K și 4K la până la 60 fps, în timp ce noul sistem de gestionare termică cu dimensiuni reduse permite timpi de înregistrare nelimitați1 fără să fie necesară o mărire a corpului camerei. De asemenea, camerele suportă înregistrarea HFR (High Frame Rate) la până la 120 fps și filmarea Slow & Quick la până la 180 fps.

LUMIX S5IIX este capabil să înregistreze 5,8K Apple ProRes pe SSD prin HDMI sau USB și să înregistreze în format ALL-Intra. În plus, S5iiX poate permite ieșirea semnalului video Apple Pro Res RAW către Atomos. De asemenea, permite streaming IP prin cablu2 , wireless și USB tethering.

Pe ambele modele sunt disponibile o gamă de profiluri de imagine, inclusiv V-Log/V-Gamut cu 14+ stopuri, precum și o nouă funcție REAL TIME LUT care permite încărcarea LUT-urilor de color grading pe un card SD și aplicarea directă în cameră, mai degrabă decât în post-producție.

Ca răspuns la solicitările utilizatorilor profesioniști, au fost adăugate funcții precum Waveform Monitor, Vector Scope și Zebra Pattern, precum și opțiuni precum System Frequency (24.00Hz) și Synchro Scan.

Sunetul clar și realist de 48kHz/24 biți poate fi înregistrat cu microfonul încorporat sau cu un microfon extern, în timp ce înregistrarea de înaltă rezoluție de 96kHz/24 biți este posibilă cu microfoane externe convenționale sau XLR.
1 Când camera este utilizată la o temperatură de funcționare recomandată de 0-40 grade C, înregistrarea video 6K și 5,9K la 30p/25p se oprește atunci când timpul de înregistrare continuă depășește 30 de minute, dacă setarea [Thermal Management] are valoarea [STANDARD].

Necesită un adaptor USB-LAN, vândut separat.

Performanțe foto și video profesionale

Datorită unei serii de caracteristici noi și îmbunătățite, LUMIX S5IIX și S5II pot oferi performanțe foto și video cu adevărat uimitoare, inclusiv fotografiere în rafală de mare viteză de până la 9 fps cu obturator mecanic și 30 fps cu obturator electronic (cu posibilitatea de a capta până la 300 de imagini), un mod de înaltă rezoluție de 96 megapixeli (JPEG/RAW) și un sistem Dual Native ISO, care minimizează zgomotul și permite un ISO maxim de 51200 (204800 când este extins).

De asemenea, LUMIX S5IIX și S5II dispun de un sistem îmbunătățit de stabilizare a imaginii pentru a facilita considerabil fotografierea din mână într-o gamă largă de condiții și situații. Noul Active I.S. asigură o înregistrare video extrem de stabilă prin optimizarea corecției orizontale, verticale și rotaționale. Compensând cu până la 200%2 în comparație cu stabilizarea convențională, Active I.S. este deosebit de eficient în condiții în mod normal dificile pentru filmarea din mână, cum ar fi utilizarea teleobiectivelor sau filmarea în timpul mersului.

Bazat pe standardul CIPA [Direcția Yaw/Pitch: distanța de focalizare f=200mm atunci când se utilizează S-E70200. Firmware-ul trebuie să fie actualizat la cea mai recentă versiune.

Comparativ cu LUMIX S5. Distanța focală 20 mm, atunci când se utilizează S-R2060.

Manevrabilitate superioară și opțiuni pentru lucrul cu un singur om în echipă

LUMIX S5IIX și S5II oferă o experiență de filmare extrem de rafinată, permițând creatorilor să obțină rezultate excelente cu un workflow minim, datorită unor funcții precum AWB Lock, MF Assist (disponibilă atât pentru filmare video1, cât și pentru fotografiere) și o nouă funcție Live Crop, care înregistrează imagini video utilizând întreaga suprafață a senzorului, permițând utilizatorului să decupeze ulterior formatele 4K și FHD.

Ușurința de utilizare este îmbunătățită și mai mult cu noul joystick cu 8 direcții, ușor de manevrat, cadranul de comandă extins, monitorul cu control tactil cu unghi mare de 3,0 inchi și vizorul OLED Live View Finder mare, cu 3.680.000 de puncte.

Până la 60p. Nu funcționează în modul Variable Frame Rate.

Fiabilitate și conectivitate de primă clasă

Camerele sunt construite la standarde de rezistență pentru utilizarea pe teren, cu rame frontale și posterioare din aliaj de magneziu turnat sub presiune și o construcție rezistentă la stropire și praf1.

Conectivitatea a fost îmbunătățită față de LUMIX S5, noile modele LUMIX S5IIX și S5II dispunând fiecare de un conector HDMI tip A de dimensiuni mari și de un port USB 3.2 Gen 2 de mare viteză, plus un suport de blocare a cablului pentru a preveni deconectarea nedorită. Conectivitatea wireless a fost și ea îmbunătățită, banda Wi-Fi 5GHz2 alăturându-se celei de 2,4GHz pentru a oferi o comunicare rapidă și stabilă cu smartphone-urile și tabletele.

Cele două sloturi pentru carduri (ambele UHS-II) suportă funcțiile Relay Recording, Backup Recording și Allocation Recording, iar acumulatorul de mare capacitate de 2200 mAh poate fi reîncărcat prin CA sau USB.

Caracteristica Dust and Splash Resistant (Rezistent la praf și stropire) nu garantează că nu se vor produce deteriorări în cazul în care acest obiectiv este supus contactului direct cu praful și apa.

Banda de 5GHz Wi-Fi nu este disponibilă în unele țări.

Viitoarele actualizări de firmware și programul LUMIX Pro

Utilizatorii vor putea îmbunătăți și mai mult performanța LUMIX S5IIX și S5II printr-o viitoare actualizare de firmware, care va adăuga o serie de funcții, inclusiv ieșirea de date RAW și Live View Composite.

Mai multe informații despre actualizare vor fi anunțate înainte de lansarea acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *