BIEL GLASSES SI PANASONIC PREZINTA LA CES 2023 OCHELARII INTELIGENTI CARE SCHIMBA VIATA PERSOANELOR CU DEFICIENTE DE VEDERE

Distribuie

București, 6 ianuarie 2023 – Biel Glasses și Panasonic prezintă ochelarii inteligenți care vin în sprijinul persoanelor cu deficiențe de vedere, la dezvoltarea cărora cele două companii au colaborat încă din 2021.

Biel Glasses este un start-up cu sediul în Barcelona care dezvoltă ochelari inteligenți pentru a rezolva problemele de mobilitate ale persoanelor cu deficiențe de vedere, permițând o îmbunătățire semnificativă a autonomiei acestora. Compania a fost înființată de un medic și de un inginer care doreau o soluție pentru Biel, fiul lor, care s-a născut cu deficiențe de vedere. Tehnologia Biel Glasses folosește inteligența artificială și robotica pentru a analiza și înțelege imaginile preluate, și realitatea mixtă pentru a le adapta la nivelul vederii pacienților.

unnamed

Panasonic a început studierea aplicațiilor VR în anii 1980, iar primul simulator VR din lume pentru bucătării premium a fost introdus pentru utilizare comercială în anii 1990. De atunci, Panasonic urmărește în mod continuu studii de cercetare și dezvoltare ale tehnologiilor VR.

În octombrie 2022, la AWE (Portugalia), Panasonic și-a prezentat cei mai recenti ochelari VR, care se bazează pe un prototip anunțat la CES 2020. Panasonic lucrează în acest proiect cu marca Shiftall Inc., care este o subsidiară 100% a Panasonic.

Produsul realizat în comun integrează ochelarii VR Panasonic cu capacitate HDR 5.2K și greutate redusă cu tehnologia Biel Glasses pentru deficiențe de vedere. Acesta rezolvă problemele de mobilitate cauzate de deficiența de vedere – care sunt cele mai grave atunci când există o diminuare a vederii periferice (cunoscută în mod obișnuit sub numele de “tunnel vision”, un efect al unor boli precum glaucomul și retinita pigmentară, printre alte cauze) -, permițând utilizatorilor să perceapă obstacolele și alte pericole, astfel încât să se poată deplasa în siguranță și în mod independent.

Principalele caracteristici ale produsului

  1. Susține deplasarea autonomă

Inteligența artificială și robotica sunt utilizate pentru a analiza în timp real conținutul spațiului. Acesta este captat de camere și senzori, care detectează totodată riscurile pentru mobilitate cum ar fi diverse obstacole precum trepte, gropi etc. Realitatea mixtă este apoi utilizată pentru a le notifica într-un mod în care utilizatorul să le poată percepe, prin intermediul unor indicații grafice adaptate la nivelul de vedere al utilizatorului.

  1. Susține vederea în funcție de caracteristicile vizuale
    Optometriștii ajustează funcțiile ochelarilor inteligenți în funcție de starea și nevoile specifice ale fiecărui pacient. Aceștia le asistă vederea prin procesarea optimă a imaginilor (zoom, adaptare la iluminare, îmbunătățirea contrastului etc.).
  2. Reduce efortul de utilizare

Prin adoptarea ecranelor μOLED și a lentilelor de tip pancake pentru afișarea imaginii ochelarilor inteligenți, au fost obținute dimensiuni compacte, greutate redusă și consum redus de energie. Acest lucru facilitează deplasarea independentă și reduce efortul de utilizare.

Biel Glasses și Panasonic vor continua să dezvolte tehnologiile necesare și testele clinice pentru a prezenta noi soluții de asistență pentru deficiențe de vedere.

Biel Glasses și Panasonic expun ochelarii inteligenți de asistență pentru persoanele cu deficiențe de vedere la standurile celor două companii la CES 2023, care are loc în Las Vegas, Nevada, SUA, în perioada 5-8 ianuarie 2023.

Biel: Tech West, Venetian Expo, nivelul 2, halele A-D, standul 55439

Panasonic: Tech East, Pavilionul Central, standul 246

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *