Huawei publică raportul anual 2022. Compania a generat venituri de 642,3 miliarde de yuani (CNY)

Distribuie
Bucharest, Romania – June 25, 2020: A logo of Huawei, Chinese telecommunications equipment company, is displayed on the top of a building, in Bucharest, Romania.

Huawei a publicat astăzi raportul anual pentru anul 2022. Compania raportează operațiuni constante pe parcursul anului 2022, după ce a generat venituri de 642,3 miliarde de yuani (CNY) și profituri nete de 35,6 miliarde de yuani. Huawei continuă să-și consolideze investițiile în cercetare și dezvoltare, cu o cheltuială anuală de 161,5 miliarde de yuani în 2022, reprezentând 25,1% din veniturile anuale ale companiei și aducând cheltuielile totale de cercetare și dezvoltare din ultimii 10 ani la peste 977,3 miliarde yuani.

,,În 2022, mediul extern dificil și factorii din afara pieței au continuat să afecteze operațiunile Huawei”, a declarat Eric Xu, președintele rotativ al Huawei, la conferința de presă privind raportul anual al companiei. În mijlocul acestei furtuni, am continuat să mergem înainte, făcând tot ce ne stă în putință pentru a menține continuitatea afacerii și pentru a ne servi clienții. De asemenea, am făcut eforturi mari pentru a crește încasările – generând un flux constant de venituri pentru a ne susține nivelul și a pune bazele dezvoltării viitoare.”

La eveniment a fost prezentă și Sabrina Meng, directorul financiar al Huawei. Ea a precizat: „În ciuda presiunii substanțiale din 2022, rezultatele globale ale activității noastre au fost în conformitate cu previziunile. La sfârșitul anului 2022, rata noastră de pasivitate a fost de 58,9%, iar soldul nostru net de numerar a fost de 176,3 miliarde CNY. În plus, soldul nostru de active totale a atins un trilion de yuani, compus în mare parte din active curente, cum ar fi numerar, investiții pe termen scurt și active de exploatare. Poziția noastră financiară rămâne solidă, cu o rezistență și flexibilitate puternice. În 2022, cheltuielile noastre totale pentru cercetare și dezvoltare au fost de 161,5 miliarde de yuani, reprezentând 25,1% din veniturile noastre totale – printre cele mai mari din istoria Huawei. În vremuri de presiune, continuăm – cu încredere.”

În 2022, veniturile obținute de Huawei din afacerile cu operatorii, întreprinderile și consumatorii au fost de 284 miliarde CNY, 133,2 miliarde CNY și, respectiv, 214,5 miliarde CNY.

Huawei este un susținător puternic al dezvoltării alături de partenerii săi din domeniu și consideră că deschiderea și colaborarea duc la un succes comun. Compania a continuat să își deschidă funcționalitățile platformei sale în portofoliul HarmonyOS, Kunpeng, Ascend și cloud, concentrându-se pe îmbunătățirea experienței dezvoltatorilor, precum și pe abilitarea și susținerea partenerilor săi pe toate fronturile.

În prezent, Huawei colaborează cu peste nouă milioane de dezvoltatori și peste 40.000 de colaboratori pentru a susține inovația bazată pe parteneriat și pentru a crea o valoare mai mare pentru clienții săi.

Anul 2023 va fi crucial pentru menținerea și dezvoltarea durabilă a Huawei, a precizat Xu. Florile de prun tind să devină mai dulci după un îngheț de iarnă aspră. Astăzi, Huawei este ca o floare de prun. Deși este adevărat că ne așteaptă o presiune considerabilă, avem ceea ce ne trebuie pentru a ne continua parcursul cu succes – cu oportunități de creștere, un portofoliu de afaceri rezistent, un avantaj competitiv unic, încrederea durabilă a clienților și partenerilor noștri și curajul de a investi masiv în cercetare și dezvoltare. Suntem încrezători în capacitatea noastră de a depăși orice provocare care ne apare în cale, punând o bază solidă pentru o dezvoltare durabilă.”

Toate situațiile financiare din Raportul anual 2022 au fost auditate în mod independent de KPMG, o firmă internațională de contabilitate Big Four. Pentru a descărca Raportul anual 2022, vă rugăm să vizitați https://www.huawei.com/en/annual-report/2022

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *