HP extinde gestionarea la distanță a PC-urilor, prin HP Wolf Connect

Distribuie

HP Wolf Protect & Trace cu Wolf Connect devine primul serviciu software din lume capabil să localizeze, să blocheze și să șteargă un PC de la distanță, chiar și atunci când este oprit sau deconectat de la Internet.

În cadrul Amplify™ Partner Conference, HP Inc (NYSE: HPQ) a prezentat HP Wolf Connect, o soluție de management IT care oferă o conectivitate puternică și sigură la PC-urile aflate la distanță, permițând echipelor IT să gestioneze dispozitivele chiar și atunci când acestea sunt oprite sau offline.

“Stilul de muncă hibrid a făcut ca gestionarea la distanță să fie mai complexă, dar și mai vitală”, comentează Dr. Ian Pratt, Global Head of Security for Personal Systems în cadrul HP Inc. “Cloud-ul a ajutat, dar nu a rezolvat problema capacității IT de a gestiona dispozitivele care sunt oprite sau offline. Conectivitatea puternică oferită de HP Wolf Connect deschide noi uși pentru gestionarea dispozitivelor la distanță, permițând gestionarea eficientă și eficace a forței de muncă dispersate.”

HP Wolf Protect and Trace cu Wolf Connect este primul serviciu software din lume capabil să localizeze, să blocheze și să șteargă un PC de la distanță, chiar și atunci când acesta este oprit sau deconectat de la Internet. Această capabilitate protejează datele sensibile stocate pe dispozitive în mișcare și ajută la reducerea costurilor IT prin reducerea nevoii de remediere sau înlocuire a PC-urilor.

Asigurarea și gestionarea forței de muncă hibride reprezintă o prioritate de top pentru organizații. Un nou studiu global realizat de HP Wolf Security a constatat că 82% dintre liderii echipelor care operează un model de lucru hibrid au lacune în structura de securitate a organizației lor. Studiul global, realizat pe 1.492 de persoane, a constatat că:

  • 61% spun că protejarea angajaților care lucrează și remote va deveni mai dificilă în anul următor3.
  • 70% spun că stilul de muncă hibrid crește riscul de pierdere sau furt de dispozitive3.

“Echipele IT au nevoie de instrumente mai bune pentru a face față creșterii numărului de dispozitive pierdute sau furate”, continuă Ian Pratt. “Până acum, soluțiile se bazau pe faptul că PC-urile erau pornite sau conectate la internet, dar HP Wolf Connect oferă acum o conexiune mobilă foarte puternică pentru a găsi, bloca și șterge dispozitivele pierdute sau furate chiar dacă sunt deconectate sau oprite. Acest lucru este deosebit de important în industriile în care dispozitivele pot conține PII (informații de identificare personală) sau proprietate intelectuală. Prin adăugarea Wolf Connect la HP Wolf Protect and Trace, echipele IT pot raporta cu exactitate unde și când au fost pierdute dispozitivele și cât timp a durat blocarea sau ștergerea acestora.”

Securizarea punctelor terminale,  punctul zero pentru atacurile asupra angajaților cu stil de muncă hibrid

Dincolo de pierderea sau furtul unui dispozitiv, punctele terminale – adică laptopurile, PC-urile sau imprimantele – sunt ținte preferate pentru ransomware. Acest lucru necesită crearea de noi strategii de securitate cibernetică și instrumente de securitate inovatoare, ca răspuns la schimbarea comportamentelor angajaților.

  • 84% dintre liderii echipelor de securitate spun că punctele terminale sunt sursa celor mai multe amenințări de securitate3.
  • 66% spun că cea mai mare slăbiciune în materie de securitate cibernetică este potențialul angajaților de a fi compromiși; phishing-ul, ransomware-ul și atacurile prin intermediul rețelelor nesecurizate de acasă sunt menționate ca fiind cele mai mari riscuri3.
  • 65% spun că este o provocare să își actualizeze măsurile de detectare a amenințărilor (de exemplu, instrumentele Endpoint Detection & Response și Security Information and Event Management) astfel încât să răspundă acțiunilor angajaților care muncesc remote, ceea ce îngreunează detectarea atacurilor3.
  • Trei sferturi (76%) sunt de acord că izolarea aplicațiilor este esențială pentru a proteja dispozitivele angajaților remote, dar numai 23% beneficiază de utilizarea acestei măsuri în prezent; 32% dintre aceștia plănuiesc să o implementeze în următoarele 12 luni3.

Securitatea muncii hibride este un obiectiv cheie pentru 2023

Noua cercetare HP privind securitatea hibridă detaliază modul în care echipele de securitate acordă prioritate securizării locului de muncă hibrid:

  • Patru din cinci (82%) și-au mărit bugetul de securitate cibernetică special pentru angajații remote. 71% se așteaptă ca această concentrare a investițiilor în domeniul hibrid să crească și mai mult în 20233.
  • 80% au implementat un set diferit de instrumente și politici pentru a proteja angajații remote3.
  • 70% limitează accesul la rețea al persoanelor care lucrează de la distanță, pentru a minimiza riscul unei breșe3.

Pentru mai multe detalii, descărcați cel mai recent raport HP Wolf Security pentru factorii de decizie din domeniul IT și pentru liderii din domeniul securității.

Metodologie

HP a intervievat 1.492 de lideri din domeniul securității, din organizații cu stil de muncă hibrid, din cinci piețe (SUA, Marea Britanie, Franța, Germania și Japonia) în perioada iulie-august 2022. Toți sunt factori de decizie pentru gestionarea punctelor terminale, a rețelei, a cloud-ului sau a confidențialității și supraveghează sau gestionează o echipă de operațiuni de securitate cibernetică și/sau hardware și software IT în cadrul organizației lor. Organizațiile hibride sunt definite ca având o serie de angajați care fie lucrează la birou, fie lucrează de la distanță sau o combinație a acestora.

Despre HP

HP Inc. (NYSE: HPQ) este un lider global în domeniul tehnologiei și creator de soluții care permit oamenilor să dea viață ideilor lor și să se conecteze cu lucrurile care contează. Prezent în peste 170 de țări, HP oferă o gamă largă de dispozitive, servicii și abonamente inovatoare și sustenabile pentru sisteme de calcul, imprimante, soluții de imprimare 3D, muncă hibridă, gaming și multe altele. Pentru mai multe informații vizitează http://www.hp.com.

Despre HP Wolf Security

HP Wolf Security este un nivel nou de securitate pentru punctele terminale. Portofoliul HP de funcții de securitate aplicate hardware-ului și de servicii de securitate pentru punctele terminale sunt concepute pentru a ajuta organizațiile să-și protejeze computerele, imprimantele și angajații împotriva atacatorilor cibernetici. HP Wolf Security oferă reziliență și protecție completă a punctelor terminale, care începe cu hardware-ul și se extinde pentru software și servicii. Vizitează https://www.hp.com/uk-en/security/endpoint-security-solutions.html.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *