Sony anunță o nouă actualizare de firmware disponibilă pentru camerele FX3 & FX30

Distribuie

Noua actualizare de firmware permite camerelor să filmeze DCI 4K la 24 fps reali, adaugă suport pentru obiectivele anamorfice și funcția de breathing compensation, pentru operabilitate unificată și un flux de lucru comun pentru gama Cinema Line

Sony anunță noi actualizări de firmware pentru camera digitală de cinema full-frame FX3 și pentru camera digitală de cinema Super 35 FX30, îmbunătățind funcțiile dedicate storytelling-ului cinematic și creatorilor de filme. Încă de la lansarea sa, modelul FX3 a devenit un instrument popular pentru mulți creatori, de la cei pasionați de filmele de lungmetraj la nivel profesionist, seriale de televiziune și cineaști independenți din întreaga lume. Acum, în urma feedback-ului primit din partea comunității, Sony oferă noi actualizări menite să îmbunătățească producția de filme la înaltă calitate. Versiunea se software 3.00 a camerei FX3 și versiunea 2.00 a camerei FX30 aduc funcționalități foarte solicitate, cum ar fi posibilitatea de a filma DCI 4K în 24.00p (4096 x 2160)ii reali, cu noul format XAVC S-I DCI 4K (17:9).

„FX3 este un companion excelent pentru gama VENICE în aventura cinematografică. Redarea și acuratețea culorilor sale egalează capabilitățile modelului VENICE. Am folosit camera FX3 la ultimele mele emisiuni și am fost entuziasmat și plăcut surpins. Abia aștept să văd ce mai poate face”, a declarat Checco Varese ASC, director de imagine premiat cu Emmy.

În plus față de filmarea la 24p reali, versiunea de software 3.00 a camerei FX3 și versiunea de software 2.00 a modelului FX30 oferă suport pentru obiective anamorfice cu opțiuni de desqueeze de 1.3x și 2.0x. Versiunea 3.00 a modelului FX3 oferă acum funcția de compensare a efectului de focus breathing. Atunci când este utilizată cu obiectivele compatibileiii, compensarea efectului de focus breathing minimizează modificările unghiului de vizualizare pe măsură ce punctul de focalizare se deplasează, o compensare suplimentară fiind disponibilă în procesul de post-producție cu ajutorul Catalyst Prepare/Browse și Catalyst Prepare Plugin. De asemenea, au fost adăugate și alte funcționalități pentru a îmbunătăți ușurința de utilizare a camerei, inclusiv posibilitatea de a comuta între modurile Standard Movie și S&Q Motion prin simpla apăsare a unui buton. Denumirea fișierelor este acum similară cu cea a camerelor de top Sony CineAlta, cum ar fi FX9, VENICE și VENICE 2, pentru a asigura un flux de lucru ușor, în special pentru proiectele în care FX3/FX30 este folosită ca o cameră secundară sau terțiarăiv.

„Încă de la lansare, FX3 și acum FX30 au devenit modele populare pentru a fi utilizate individual sau alături de camerele din gamele noastre Cinema Line și VENICE. Cu acest firmware adăugat, Sony creează o gamă de camere digitale pentru cinema potrivite pentru realizatorii de film de orice nivel”, a explicat Yann Salmon Legagneur, Director Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe.

Creator’s Cloud

Pe lângă noile funcții dedicate realizării de filme, noua actualizare de filmware oferă, de asemenea, o conexiune ușoară la smartphone și se integrează cu noul Creators’ Cloudv de la Sony pentru creatorii individuali. Creators’ Cloud oferă servicii și aplicații optimizate, de la filmare până la colaborarea cu alți creatori din întreaga lume. Aplicația Creators’ Appvi, recent lansată, le permite utilizatorilor să își transfere fotografiile și clipurile video de pe cameră pe telefon și apoi să le încarce fără probleme în cloud, oferind în același timp și opțiunea de control de la distanță al camerei.

De asemenea, a fost îmbunătățită și stabilitatea conexiunii atunci când se transferă imagini de la camera foto la aplicația Creators’ App de pe un smartphone, transferurile continuând în fundal chiar și atunci când telefonul este în Sleeping Mode sau când este utilizată o altă aplicațievii. Starea bateriei camerei și statusul fișierelor pot fi monitorizate de pe smartphone, iar data și numele camerei pot fi editate și ele.

Disponibilitate

Noile actualizări pentru FX3 – versiunea 3.00 și pentru FX30 – versiunea 2.00 vor fi disponibile începând cu 12 aprilie. Realizatorii de film pot descărca cu ușurință actualizarea direct de pe cameră, utilizând un PC sau Mac. Mai multe detalii pot fi găsite aici.

Aici puteți găsi o varietate de povești exclusive, videoclipuri și conținut nou și captivant realizat cu cele mai noi camere foto și alte produse Sony. Centrul european de fotografie Sony este disponibil în 22 de limbi și prezintă în detaliu noutăți despre produse, concursuri și o listă actualizată a evenimentelor Sony din fiecare țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *