BITSoftware estimeaza cresteri de 20% pe an in urmatorii 3 ani

Distribuie

  • Prin noua fuziune, compania isi propune in urmatorii 3 ani sa devina lider al pietei furnizorilor de solutii de business din Romania

Brasov, 3 mai 2023 – BITSoftware, companie emblematica a domeniului IT&C din Romania, cu o experienta de 30 de ani in dezvoltarea de solutii software de business, ca si companie consolidata a incheiat anul precedent cu un exercitiu financiar de 4.1 de milioane de Eur, estimand cresteri anuale de cel putin 20% pentru urmatorii ani si vizand o serie de obiective strategice.

Noul grup format prin fuziune in Romania, pastreaza marca BITSoftware si urmareste dobandirea unui avantaj competitiv pe piete din ce in ce mai concurentiale, o cat mai buna exploatare a noilor oportunitati, in contextul accelerarii ritmului de digitalizare a afacerilor. BITSoftware a a devenit in 2022 parte a grupului Entersoft Grecia, iar la inceputul acestui an a fuzionat, prin absorbtie, cu companiile Sinoptix si Entersoft Romania, subsidiara locala a Entersoft Grecia. Compania furnizeaza solutii principalelor industrii, de la FMCG, retail, distributie, productie, la constructii, servicii profesionale si farma. Pentru companiile din domeniul de productie BITSoftware a dezvoltat functionalitati avansate.

“Prin aceasta fuziune, am adaugat alaturi de BITSoftware un investitor strategic care va contribui la largirea portofoliului de clienti in regiune pentru produsele BIT, prin accesul la o piata mai mare, precum si extinderea portofoliului de produse, care va avea ca rezultat acoperirea unor verticale (industrii) unde avem solutii complete. Fuziunea este parte din strategia noastra pe termen lung, vizand atat o prezenta semnificativa in piata romaneasca, cat si optimizarea utilizarii resurselor umane (consultanti si dezvoltatori), pe langa sinergiile la nivel de produse. Suntem un partener viabil, sustinut de o structura solida de actionariat, iar acum dispunem de o masa critica de clienti si utilizatori, stabilitate care ne permite dezvoltarea si investitiile in produse de generatie viitoare. Viziunea companiei se modifica si ne propunem sa ajungem in topul primilor trei furnizori de solutii de business din piata romaneasca pana in 2025.”, spune Remus Cazacu, Director General si fondator al BITSoftware.

In prezent, compania implementeaza o strategie pe temen mediu de crestere prin extinderea birourilor din Bucuresti si din alte orase din tara, alaturi de diversificarea retelei de parteneri si procesul de extindere a echipei. “Pe termen scurt, avem provocari generate de numarul mare de proiecte de digitalizare (PNRR), precum si de fluxul constant de dezvoltari/extinderi care vin din partea multinationalelor. Avem produse si solutii pentru toate categoriile de companii si in prezent suntem preocupati de accelerarea rapida a competentelor noastre, pentru a asigura servicii de cea mai buna calitate, atat direct, cat si indirect, prin partenerii nostri”, spune Remus Cazacu.

Pana in 2025, BITSoftware urmeaza sa-si asigure dezvoltarea atat prin cresteri organice, cat si prin alte achizitii, compatibile atat cu viziunea pe termen lung a companiei, cat si cu tipurile de produse specifice fiecareia dintre entitatile vizate. Totodata, strategia de dezvoltare pe termen lung vizeaza si extinderea functionalitatilor si a portofoliului de produse, care sa-i permita noului grup sa deserveasca si alte segmente de piata. Infiintata in 1994, BITSoftware se bazeaza in principal pe acoperirea regionala, dar compania si-a asigurat prezenta si la nivel gobal, cu solutii furnizate in peste 70 tari, si nu exclude o strategie de dezvoltare la nivel international.

Cresterea inregistrata a confirmat atat pozitionarea companiei ca principal furnizor de solutii de afaceri, cat si a portofoliului de instrumente software pe care le pune la dispozitia clientilor sai. Acest portofoliu sustine cresterea consistenta a cifrei de afaceri a companiei, care a inregistrat in fiecare dintre ultimii doi ani o evolutie anuala pozitiva de 20% fata de precedentul interval.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *