Brother Romania marcheaza 5 ani de parteneriat cu USAVMB pentru a sprijini comunitatea specialistilor in mediu

Distribuie

Programul Life on Land continua in Romania prin acordarea unor premii specialistilor formati in domeniul Ingineriei Mediului de la Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului din cadrul USAMVB.

Bucuresti, 04.05.2023 – Compania Brother continua parteneriatul inceput in urma 5 ani cu Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMVB) pentru a sustine comunitatea specialistilor in mediu din Romania. In cadrul acestui parteneriat, Brother acorda an de an premii absolventilor programelor de master din domeniul Ingineriei Mediului de la Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului din cadrul USAMVB pe baza unor criterii de calitate si aplicabilitate. Continuand aceasta traditie, si anul acesta compania Brother isi asuma selectarea celor mai bune si practice lucrari de disertatie pe care le va premia in cadrul sustinerii lucrarilor de disertatie ce vor avea loc pe 30 iunie a.c. Studentii la programele de master ale universitatii au prilejul sa isi inscrie lucrarile de disertatie pentru a obtine premiul Life on Land pana la data de 23 iunie a.c. la secretariatul universitatii.

Sustenabilitatea inseamna responsabilitate si actiuni constiente in viata de zi cu zi, chiar mai mult, este oportunitatea de a sprijini comunitatile din care facem parte si de a avea un impact pozitiv asupra lumii”, a declarat Simona Tandarica, Country Manager Brother Romania, completand: ”Strategia de responsabilitate pe care o are Brother de gestiona deseurile electronice, de a se implica in comunitate si a reduce impactul fiecaruia dintre produsele Brother asupra mediului prin optimizare pentru fiecare stadiu din ciclul de viata, de la idee si design, pana la etapele de colectare si reciclare. Aceasta strategie se aplica constant in Romania, una dintre cele mai importante actiuni in acest demers este cea de incurajare a tinerilor care studiaza in domeniul protectiei mediului si au in vedere teme practice in cadrul lucrarii de disertatie. Si nu ne oprim aici, derulam o serie intreaga de actiuni care se aliniaza obiectivelor nostre de sustenabilitate si implicare sociala pentru educatia tinerilor si a copiilor”.

La nivel international colaborarea dintre Brother si Cool Earth, care a inceput in 2009, a dus la salvarea a 27 de milioane de copaci, 37 de milioane de tone de carbon stocate, sustinerea a 7 comunitati.

Pe plan local, Brother deruleaza o serie de activitati de implicare in comunitate prin premiile Life on Land acordate an de an studentilor care doresc sa aprofundeze studierea mediului prin programele de master ale Facultatii de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului din cadrul USAMVB, precum si prin participarea alaturi de Albamont si partenerii Brother locali la igienizarea padurilor. Ca o extensie a programului derulat international pentru reciclarea si reutilizarea cartuselor, fiecare dintre noi se poate implica prin returnarea cartuselor Brother, prin programul de reciclare si reutilizare pus la dispozitie gratuit de catre Brother in Romania.

Compania este implicata la nivel global in efortul de combatere a schimbarilor climatice prin planul Brother Group Environment Vision 2050, program care sustine Obiectivele de Dezvoltare Durabila ale Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), alaturi de cele mai importante companii ale lumii. Utilizarea durabila a ecosistemelor terestre si combaterea desertificarii se numara printre principalele obiective ale acestui program, alaturi de stoparea degradarii terenurilor si a pierderii biodiversitatii. Brother investeste, de asemenea, in viitor, sprijinind experti si grupuri de cercetare care evalueaza oportunitatile si riscurile intr-o lume care se confrunta deja cu provocari ecologice.

Continuand o prestigioasa traditie, pentru al cincilea an consecutiv, Brother Romania va acorda un premiu in valoare de 500 de Euro unei lucrari care propune solutii sustenabile pentru mediu, in cadrul unui program mai larg de incurajare a ideilor inovatoare si a programelor educationale in domenii cu importanta strategica. Evaluarea candidatilor in vederea desemnarii lucrarilor castigatoare vor fi asigurate de experti, membri ai comisiilor de examinare, asistati de un reprezentant al companiei in data de 30 iunie 2023, iar Regulamentul de participare, precum, procedura de inscriere si detalii suplimentare le puteti accesa la link.

Despre Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMVB), „o universitate pentru viata si agricultura prin educatie si cercetare de inalta calitate”, este o institutie de invatamant superior si cercetare acreditata, cu personalitate juridica, ce face parte din reteaua institutiilor de invatamant superior de interes public, avand caracter nonprofit si apolitic. USAMVB este organizata si functioneaza in conformitate cu prevederile Constitutiei Romaniei, ale legislatiei si reglementarilor nationale din domeniul invatamantului, cu Carta universitara si regulamentele proprii pentru a-si indeplini misiunea asumata.

Absolventii Facultatii de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului – unica in tara – dobandesc calificari pentru a raspunde cerintelor pietei muncii, fiind pregatiti pentru a lucra in urmatoarele sectoare de activitate/institutii: constructii – proiectare si executie, Agentii de mediu, Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, servicii / cadastru, administratia centrala si locala, cercetare si consultanta, Real Estate & Business.

Despre Brother

Fondata in Japonia cu mai bine de un secol in urma de catre cei doi frati Masayoshi si Jitsuichi, Brother este in prezent o marca recunoscuta la nivel mondial pentru inovatie tehnologica. Compania desfasoara operatiuni in peste 40 de tari si regiuni.

Printre produsele Brother, se numara imprimante, echipamente multifunctionale, scanere si solutii de etichetare. Oferta pentru o era bazata tot mai mult pe tehnologie digitala si inteligenta include solutii mobile de tiparire si servicii de management al printurilor (Managed Print Services – MPS). Mai multe detalii puteti afla de la: brother.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *