realme sărbătorește 5 ani de la înființare și prezintă noul GT5

Distribuie

București, România – 28 august 2023 – realme, brandul de smartphone-uri cu cea mai rapidă creștere din lume, a organizat ieri conferința de presă “Leap Up” cu ocazia aniversării de 5 ani, pentru a lansa realme GT 5 în China, împărtăși povestea sa din ultimii 5 ani și pentru a prezenta “Leap-Forward Climbing Plan” .

În ultimii 5 ani, în ciuda faptului că a pornit pe o piață extrem de competitivă, realme a devenit rapid un brand de larg consum. Recentul discurs aniversar de 5 ani, “Leap Up”, a detaliat poveștile din culisele start-up-ului și a împărtășit modul în care un succes atât de incredibil a fost obținut prin entuziasm și provocări. În cadrul evenimentului a fost lansat noul realme GT 5, dar au fost dezvăluite și planurile companiei pentru viitor.

Pentru a aduce tehnologia la un alt nivel, realme a lansat GT5 pentru a arăta lumii experiența câștigată în cei 5 ani de la înființare. Combinând cel mai puternic SoC din piața, Snapdragon 8 Gen2, cu noua interfață Pulse Interface Pro, telefonul oferă pe deplin o experiență de top în lumea Android.

Echipat cu 24GB memorie RAM și până la 1TB de stocare internă, noul realme GT5 poate rula zeci de aplicații simultan și poate salva toate amintirile favorite. De asemenea, dispune de o încărcare revoluționară de 240W SUPERVOOC și de un ecran de 6.74 inch la 144Hz cu margini înguste de doar 1.46mm.

În plus, atunci când vizualizați conținut HDR, tehnologia Pro-XDR este la posturi pentru a seta corect gama dinamică și detaliile luminoase sau întunecate. Cu un ecran cu 2160Hz PWM și reglarea intensității pe 20.000 niveluri, imaginea va fi prietenoasă cu vederea utilizatorului și în același timp extrem de clară

De la no-name la nume mare: singurul brand nou care a intrat în Top 10 în aproape 10 ani

Înainte de înființarea realme în 2018, “febra startup-urilor” din industria smartphone-urilor se răcea deja treptat. În timp ce rata de creștere generală încetinise, smartphone-urile high-end începuseră să fie la modă.În industrie existau 701 mărci de telefoane mobile, toate aflate într-o concurență acerbă pentru cota de piață. În aceste condiții, în India s-a născut realme, care a știut exact ce să ofere. Toate modelele de telefoane  din acea perioadă erau conservatoare și plictisitoare, iar cele care arătau decent erau extrem de scumpe.

Acesta este motivul pentru care realme a decis să creeze un smartphone care să ofere atât performanțe remarcabile, cât și un design de ultimă oră, adresat tinerilor. Telefonul s-a ridicat la înălțimea așteptărilor și s-a vândut în 2 milioane de unități în timpul celui mai mare festival de comerț electronic din India, Diwali. De asemenea, s-a extins rapid din India către alte piețe emergente din Asia de Sud-Est. Piețele de peste mări erau saturate de giganții din industrie și aveau structuri de canale diferite, astfel că realme știa că va fi extrem de greu să stabilească operațiuni localizate. Cu toate acestea, datorită unei echipe tinere, cu o medie de vârstă de numai 28 de ani, realme a câștigat rapid notorietate.

Timpul a demonstrat că cel mai important este să faci primul pas și să încerci pur și simplu. Succesul realme este o poveste despre un spirit de aventură și despre eforturile serioase de a câștiga sprijinul și încrederea partenerilor. Acest lucru a dus la diversele sale realizări, inclusiv la performanța sa de vânzări revoluționară. În mai puțin de un an de la înființare, realme a intrat cu succes pe 10 piețe, inclusiv India, Indonezia, Vietnam, Malaezia, Filipine, Thailanda, Egipt, Pakistan etc. Referindu-se la statutul realme ca singurul nou jucător din top 10 în ultimii 10 ani, Chase Xu a împărtășit o lecție valoroasă din această experiență: Îndrăznește să sari chiar și în fața giganților, pentru că s-ar putea să învingi.

“Dare to leap”: Indiferent cine ești, ai șansa de a schimba lumea.

În 2019, realme s-a întors oficial în China și a lansat seria X Master Edition, concepută împreună cu renumitul designer industrial Naoto Fukasawa. Texturile creative au adus entuziasm pe o piață plină de modele plictisitoare , conducând seria spre un mare succes în rândul tinerilor. Cooperarea cu maeștrii de top, în calitate de marcă tânără, și eforturile neobosite ale tinerei echipe realme au contribuit semnificativ la succesul său.

În discursul său, Chase a menționat că realme și-a definit spiritul “Dare to Leap” încă de la început, în speranța că un astfel de brand , cu o astfel de infuzie de tinerețe , ar putea dezvolta produse care să încânte cu adevărat industria și utilizatorii. Cu o echipă internă de design formată la acea vreme din doar 5 persoane, realme a decis să caute sprijin extern. Echipa a fost deosebit de mișcată de conceptul lui Naoto Fukasawa și, în cele din urmă, a luat legătura cu acesta. După o lungă discuție despre branding și produse, Naoto Fukasawa a fost de acord să coopereze după doar trei luni, iar cooperarea durează până în prezent. .

După aceea, realme a lansat mai multe produse, atrăgând din ce în ce mai mulți fani la nivel global și determinând o creștere rapidă. În 2019, cu o rată de creștere de până la 808%, realme a fost numită marca de smartphone cu cea mai rapidă creștere din lume. În 2020 Q3, a devenit cel mai rapid brand de smartphone-uri din lume care a atins 50 de milioane de unități vândute(sursa: Counterpoint). În 2021, realme a doborât încă un record, devenind cea mai rapidă marcă de smartphone-uri din lume care a vândut 100 de milioane de unități (sursa: Strategy Analytics). Brandul a avut nevoie de doar 37 de luni pentru a intra în top 5 pe 30 de piețe din întreaga lume, ceea ce a condus brandul pe locul 6 în lume pentru prima dată (sursa: Counterpoint). În acest fel, realme a făcut un salt înainte și a devenit cea mai tânără marcă de smartphone-uri mainstream din lume. realme a demonstrat că, indiferent cine ești, ai șansa de a schimba lumea.

La fel de hotărât ca întotdeauna : Să fie prima alegere pentru tinerii utilizatori din întreaga lume

Pe tot parcursul provocărilor majore, inclusiv COVID-19, inflația în creștere, scăderea cererii de noi smartphone-uri și altele, realme a rămas fidelă spiritului său “Dare to Leap” și s-a concentrat pe rafinarea produsele sale.

Anul trecut, realme a anunțat că s-a apropiat de cea de-a doua etapă de creștere ca startup și că își concentra energia pe o creștere pe termen lung, lansând strategia “Market Cultivation” și strategia “Simply Bettter”. realme a fost transparentă în ceea ce privește ceea ce a determinat această schimbare. La conferința de presă, Chase a remarcat că realme devenise prea încrezătoare în poziția sa datorită vânzărilor record anterioare. realme și-a dat seama că lansase prea multe produse prea devreme și că îi lipseau concentrarea și disciplina.

Ei și-au propus să oprească pierderile – mai întâi simplificând oferta de produse, apoi unificând linia globală de produse și aducând seria de numere înapoi pe piața chineză.

După ce și-a stabilit noua direcție, realme a stabilit un nou principiu: “No Leap, No Launch”. În conformitate cu acest principiu, realme GT3 a adus pe piață primul smartphone din lume cu tehnologie de încărcare  la 240W, iar seria realme 11 Pro a realizat progrese în ceea ce privește designul și performanța zoom-ului. Senzorul său de 200 MP suportă zoom fără pierderi de 4X, oferindu-i cele mai puternice capacități de fotografiere din gama sa de prețuri.

După 5 ani de la înființare și după s-a confruntat cu un mediu dificil, realme Europe a lansat “Leap-Forward Climbing Plan” și 4 inițiative pentru a-și susține obiectivul de a deveni prima alegere pentru tinerii utilizatori din întreaga lume:

  • Continuă să se angajeze să respecte strategia de produs “Nicio lansare fără tehnologie nouă”, astfel încât fiecare lansare de produs realme să fie un produs de ultimă generație, cu cel puțin o caracteristică de ultimă generație care este cea mai bună din clasa sa.
  • Progrese în ceea ce privește performanța, camera foto și designul, cele trei domenii pe care tinerii utilizatori le consideră cele mai importante.
  • Să rămână la strategia “Creștere constantă, progres treptat”, să se concentreze pe segmental de preț de bază de 100-400 de euro, aducând inovații la produsele din gama de preț 500-600 de euro.
  • realme Europe se concentrează în continuare pe punerea în comun și dezvoltarea piețelor principale, inclusiv Polonia, Italia, Spania și Balcani.

 

 

În următorii 5 ani, realme și-a propus să o ia de la capăt, acceptând provocări noi. Compania este pregătită să continue să creeze produse revoluționare pentru tineri, străduindu-se să fie marca care îi înțelege cel mai bine și să devină prima alegere a tinerilor din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *