Cum a reușit Simona Halep să fie cea mai bună jucătoare de tenis din 2018

Distribuie

Simona Halep a fost declarată drept cea mai bună jucătoare de tenis a anului 2018, în ciuda accidentării de la final de sezon. Liderul mondial a trecut prin cel mai bun an al său, câștigând primul Grand Slam din carieră, la Roland Garros și jucând finala Australian Open.

Performanțele reușite sunt mult mai numeroase însă:

  • Are un procentaj de victorii excelent. A câștigat nu mai puÈ›in de 80.7% dintre meciurile pe care le-a disputat;
  • A câștigat primul turneu de dublu alături de Irina Begu;
  • A avut cel mai bun an din punct de vedere financiar. Câștigurile din premii au totalizat 7.4 milioane de dolari, cu 2 milioane mai mult decât în anul precedent;
  • A învins numeroase jucătoare bune, printre care Garbine Muguruza, Venus Williams sau Angelique Kerber.
  • A bifat câteva recorduri de-a dreptul impresionante, printre care È™i faptul că este singura jucătoare care a reuÈ™it să se menÈ›ină în top 10 mondial timp de mai bine de 4 ani, din 2014 de când a intrat în Top 10 WTA.

Cum a reușit Simona Halep, așadar, să fie cea mai bună din 2018?

Deși nu are niciun atu care să o evidențieze, nefiind nici înaltă, nici deosebit de puternică, Simona a reușit să își creeze un stil propriu bazat pe foarte multă muncă. Printre piesele de puzzle care o fac să fie foarte bună se numără și următoarele:

  • Stă foarte bine pe picioare È™i poate să returneze foarte multe mingi, chiar È™i mingi trimise de jucătoare foarte puternice, precum Serena Wiliams.
  • Are din ce în ce mai multă încredere în forÈ›ele proprii. Dacă în urmă cu câțiva ani avea o problemă la capitolul încredere È™i nu făcea foarte bine față momentelor tensionate, în 2018 Simona a arătat o doză impresionantă de încredere, chiar È™i în situaÈ›iile foarte complicate. Astfel, a reuÈ™it reveniri spectaculoase în meci.
  • Joacă foarte multe meciuri. Unul dintre secretele rămânerii pe prima poziÈ›ie în clasamentul WTA este faptul că joacă foarte multe meciuri, abordând inclusiv turnee mai mici. ÃŽn felul acesta acumulează puncte care îi permit să stea confortabil pe primul loc în topul celor mai bune jucătoare de tenis.
  • Este ambiÈ›ioasă. Fără doar È™i poate, Simona este o jucătoare cu o ambiÈ›ie de fier, iar acest lucru s-a văzut tot în momentele mai dificile ale carierei.

Va reuși Halep să își depășească în 2019 performanțele din 2018?

Cei de la Tennis World USA cred că Simona are șanse să se impună tot la Roland Garos, turneu pe care trebuie să îl apere. În ceea ce priveșțe celelalte turnee de Grand Slam, sunt favorite jucătoare precum Serena Williams sau Angelique Kerber.

Dacă situația medicală este una favorabilă, Halep are toate șansele să rămână pe prima poziție și în 2019 și să câștige alte câteva turnee importante. Este în perioada de vârf a carierei sale, este puternică și se luptă cu jucătoare de aproximativ aceeași valoare, în condițiile în top 10 WTA nu mai există pericole foarte mari precum Serena Williams sau Maria Sharapova.

, ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *