Când trebuie să încercăm medicina homeopată?

Distribuie

Spre deosebre de medicina alopată, care nu are o istorie foarte bogată, medicina homeopată a fost inventată în urmă cu câteva sute de ani și deși nu are același avânt la nivel mondial ca alopatia, atrage o mulțime de bolnavi care sunt în căutarea unor soluții naturale de vindecare.

Homeopatia poate fi privită drept o terapie complementară pentru alopatie și are scopul de a-i vindeca pe pacienți atât mental, cât și fizic și emoțional.

Deși există o mulțime de sceptici, homeopatia funcționează iar dovada sunt numeroși pacienți mulțumiți.

Care sunt principiile pe care se bazează homeopatia?

În primul rând trebuie să se știe încă de la început că homeopatia nu este o concurență pentru medicina alopată, ci doar o variantă care poate să fie folosită alternativ. Printre principiile care definesc această medicină se numără și următoarele:

  • Medicamentele folosite în homeopatie sunt întoteauna naturale. Ingredientele acestora sunt preluate din regnul vegetal, mineral È™i animal.
  • Remediile homeopate sunt oferite sub forma de granule, realizate de regulă din lactoză impregnată cu tot felul de substanÈ›e. De asemenea, remediile se pot prezenta È™i sub formă de lichide sau unguente.
  • Medicamentul homeopat vizează tendinÈ›a naturală a organismului de a se vindeca.
  • Legea care ar putea să definească cel mai bine acest tip de medicină este „ Cui pe cui se scoate”.
  • Tratamentele homeopate diferă de la pacient la pacient, iar factorii care le decid sunt extrem de variaÈ›i. Astfel, se È›ine cont de simptome, de interacÈ›iunea pacientului cu cei din jur, de viaÈ›a particulară È™i de o discuÈ›ie cu medicul, prin care acesta poate să pună un diagnostic.

Practic, homeopatia are scopul de a trata bolnavul, nu boala, considerându-se că apariția diverselor boli în organism au o mare legătură cu starea psihică a pacientului.

Mituri despre homeopatie

Cum nu există niște elemente clare referitoare la acest tip de medicină și cum nu este promovată foarte bine, au apărut tot felul de mituri și de adevăruri referitoare la ceea ce reprezintă homeopatia.

Unul dintre mituri se referă la timpul îndelungat necesar pentru vindecare. Adevărul este că există anumite boli, precum infecțiile, febra sau diareea, unde homeopatia are rezultate imediate. De asemenea, există boli în care homeopatia are rezultate ceva ma dificil de obținut, cum ar fi psoriazisul.

Un alt mit se referă la faptul că homeopatia ajută doar în cazurile cronice. De fapt, această formă alternativă de medicină este ideală și pentru bolile acute, precum pneumonia, hepatita, sinuzita sau amigdalita.

Printre mituri circulă și ideea că antibioticele sunt întotdeauna o soluție mai bună pentru tratarea infecțiilor. Este total fals, în condițiile în care s-a stabilit clar că inclusiv infecțiile virale pot fi tratate prin homeopatie, fără a fi nevoie de antibiotice. Doar infecțiile foarte grave, care nu îi oferă corpului forța de a se recupera au nevoie și de antibiotice. Acestea sunt, de cele mai multe ori, administrate în paralel cu tratamentul homeopat.

Când trebuie încercată medicina homeoptă?

Oricând apare o problemă medicală. Este dovedit faptul că este o medicină foarte eficientă iar partea cu adevărat bună în ceea ce o privește este că nu are contraindicații. Chiar  și copiii sau femeile însărcinate se pot bucura de homeopatie fără a trece prin niciun risc.

Spre deosebire de medicina alopată este 100% naturală și lucrează într-o armonie perfectă cu organismul. De asemenea, scopul homeopatiei nu este acela de a trata niște simptome, ci acela de a trata cauza care le generează. Tocmai de aceea, merită din plin să fie încercată.

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *