Când este recomandat sa apelăm la antibiotice?

Distribuie

Antibioticele sunt utilizate din ce în ce mai des în medicina alopată, fiind cel mai puternic remediu împotriva bacteriilor. Cu toate astea, abuzul de antibiotice poate să fie extrem de dăunător. Puterea acestor pastile poate să aibă două tăișuri și să facă mai mult rău decât bine organismului, atunci când nu sunt recomandate corect.

Când este recomandat tratamentul cu antibiotice?

În general, antibioticele sunt recomandate în momentul în care în organism apar infecții grave produse de bacterii. Din păcate, atunci când infecțiile sunt produse de fungi sau virusuri, tratamentul cu antibiotice este inutil, lucru știut prea puțin de către pacienți.

Gripa, răceala sau bronșita, probleme medicale frecvente în rândul majorității, pot fi chiar agravate de tratamentul cu aceste pastile.

Antibioticele sunt recomandate, așadar, într-o singură situație: atunci când în corp există infecții cauzate de bacterii.

Care sunt părțile negative ale tratamentului cu antibiotice?

Un astfel de tratament dă naștere unui număr mare de efecte mai puțin plăcute și de contraindicații. Pacienții cărora li se recomandă tratamentul cu antibiotice trebuie să aibă foarte mare grijă la modul în care le administrează și la tot ceea ce consumă în timpul tratamentului.

Dacă ar fi să enumerăm câteva părți negative ale antibioticelor, acestea ar fi următoarele:

  • Distrug atât bacteriile dăunătoare organismului, cât È™i bacteriile bune. Nu fac diferenÈ›a între bacterii, ceea ce poate produce dezechilibru în flora intestinală sau în flora bucală È™i vaginală. Din acest motiv, antibioticul este bine să fie însoÈ›it de un probiotic.
  • Provoacă diaree. Este un efect foarte puÈ›in plăcut care nu îi lasă pe pacienÈ›i să iasă din casă în momentul în care se tratează cu antibiotice.
  • Poate să provoace candidoză. Această problemă poate să apară din cauza perturbării florei bucale È™i vaginale.
  • Scade rezistenÈ›a organismului. Din păcate, un alt punct negativ al antibioticelor este faptul că duc la scăderea imunității organismului.
  • Nu sunt recomandate oricui. Există È™i persoane care nu pot să se trateze cu antibiotice. Cele care suferă de alergii la diverse substanÈ›e active ce se găsesc în pastile, cei care suferă de astm sau de probleme precum febra fânului sau eczeme, nu au voie să folosească antibiotice pe post de tratament.

De asemenea, atunci când se abuzează de aceste pastile se poate ajunge la creșterea rezistenței microorganismelor, ceea ce necesită mărirea dozelor și riscuri mult mai mari.

Atenție! Antibioticele nu trebuie să fie asociate cu aceste alimente sau lichide:

În timpul tratamentului cu antibiotice trebuie să se evite consumul de alcool, deoarece poate apărea o suprasolicitare a ficatului, iar pastilele își pierd efectul.

Deși mulți oameni recomandă diverse lactate fermentate în timpul tratamentului ( iaurturi, chefir, sana, etc ), medicii spun că la anumite tipuri de antibiotice consumul de lactate nu este cea mai bună decizie. Acestea formează anumiți compuși care minimalizează eficiența pastilelor.

De asemenea, tratamentul cu antibiotice nu ar trebui asociat cu alte medicamente, iar cauza este aceeași: eficiența lor poate să scadă. Pentru femeile active sexual este bine de știut că pe durata unui tratament de acest fel, contraceptivele pot să își piardă din eficiență, așadar, nu se recomandă utilizarea metodelor de contracepție internă atunci când se desfășoară un tratament.

Antibioticele sunt, fără doar și poate, o adevărată minune a societății moderne. Cu toate astea, excesul poate duce la probleme grave. Este motivul pentru care nu se pot cumpăra din farmacie fără rețetă și pentru care medicii le recomandă doar în cazuri în care nu există alte soluții.

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *