Vinul Livia este mereu o companie placuta!

Distribuie

Atunci cand iei cina in familie sau alaturi de prieteni, este aproape o regula nescrisa sa ciocnesti un pahar de vin bun, pentru a face ca bucatele sa fie si mai bine primite. Vinul de la crama Girboiu este intotdeauna un oaspete binevenit pe mesele romanilor, iar gama de vin Livia ofera arome deosebite cu fiecare sticla deschisa!

De ce este vinul Livia indragit?

Punctul forte al acestei game de vin de la Girboiu este pretul accesibil si calitatea, de multe ori asociem vinurile care costa mai putin de 30 de lei cu vinuri de slaba calitate, insa nu este cazul si cu Girboiu. Desi este un vin care se incadreaza in gama de preturi pana in 30 de lei, vinul Livia nu face rabat de la calitate si ofera consumatorului experienta Girboiu pe deplin.

O sticla de Livia Cabernet Sauvignon ofera o aroma complexa de mure, coacaze negre si ardei gras care se imbina perfect cu aciditatea si taninurile pronuntate. Echilibrat, intens si cu un postgust persistent.

Acest tip de vin, de la crama Girboiu, este printre vinurile preferate ale romanilor, deoarece gustul sau echilibrat in combinatie cu pretul accesibil, fac ca aceasta sticla de vin sa fie ideala pentru orice petrecere sau sarbatoare unde se servesc produse romanesti.

Cabernet Sauvignon este plantat peste tot in lume intr-o multitudine de tipuri  de climat. Isi atinge potentialul maxim in Bordeaux, in special in Medoc, precum si in Pessac Leognan si, bineinteles, in regiunea Napa Valley din California. Este folosit pentru a produce o mare parte din cel mai scump vin din lume.

De asemenea, este folosit pentru a face o gama mare de vin ieftin. Cabernet Sauvignon continua sa castige popularitate in ceea ce priveste strugurii pentru vin. Pentru a ilustra cresterea exploziva a strugurilor, in 1990, a fost al 8-lea soi cu cea mai mare plantare din lume.

Strugurele este, de asemenea, cultivat pe scara larga in Italia, Africa de Sud, Argentina si Bulgaria. Cu toate acestea, a plantat podgorii, de la Canada la Liban, Noua Zeelanda, pana la Israel si Austria! Cabernet Sauvignon este plantat peste tot in lume! In parte, acest lucru se datoreaza stilului de vin produs de struguri.

Cabernet Sauvignon este, de asemenea, popular datorita faimei sale renumite la nivel mondial, capacitatii de a produce culturi cu randamente ridicate si, mai important, Cabernet Sauvignon se poate coace intr-o gama variata de soluri si climat. Abilitatea uimitoare de a se adapta la atatea soluri diferite explica modul in care strugurii pot produce vin excelent pe mai multe continente.

Dupa cum va puteti da seama, din toate tarile cu plantari ale soiului, strugurii Cabernet Sauvignon relativ rezistent pot fi cultivati intr-o gama larga de soluri. Cu toate acestea, Cabernet Sauvignon este cel mai bun in soluri cu pietris sarac, adanc si soare cu temperaturi calde.

O parte din motivul pentru care Cabernet Sauvignon se comporta atat de bine in Bordeaux sunt solurile adanci, pietrise si in pante usoare. Aceasta combinatie permite un drenaj bun dupa ploi, care forteaza vita de vie sa se adanceasca in soluri.

Vinul rosu, cu masura, a fost mult timp considerat sanatos pentru inima. Alcoolul si anumite substante din vinul rosu numite antioxidanti pot ajuta la prevenirea bolilor coronariene, afectiune care duce la infarct.

Orice legatura intre vinul rosu si mai putine infarcturi nu este inteleasa complet. Dar o parte a beneficiului ar putea fi ca antioxidantii din vinul rosu pot creste nivelurile de colesterol de lipoproteine ​​cu densitate ridicata (HDL) (colesterolul „bun”) si protejeaza impotriva acumularii de colesterol.

Antioxidantii din vinul rosu numiti polifenoli pot ajuta la protejarea mucoasei vaselor de sange din inima ta. Un polifenol numit resveratrol este o substanta din vinul rosu care a atras atentia pentru beneficiile sale pentru sanatate.

Alcoolul in sine poate avea unele efecte protectoare atunci cand este consumat cu masura.

Resveratrolul poate ajuta la prevenirea deteriorarii vaselor de sange, la reducerea colesterolului cu lipoproteine cu densitate scazuta (LDL) (colesterolul „rau”) si la prevenirea formarii cheagurilor de sange.

Cu toate acestea, studiile asupra resveratrolului sunt mixte. Unele cercetari arata ca resveratrolul ar putea fi legat de un risc mai mic de inflamatie si de coagulare a sangelui, ceea ce va poate reduce riscul de boli de inima. Dar alte studii nu au gasit beneficii de resveratrol in prevenirea bolilor de inima.

Resveratrolul din vinul rosu provine din coaja strugurilor folositi la prepararea vinului. Deoarece vinul rosu este fermentat cu coji de struguri pe perioade mai lungi decat vinul alb, vinul rosu contine mai mult resveratrol.

Un pahar de vin in fiecare seara este mai sanatos decat o vizita la medicul de familie, mai ales in aceste timpuri dificile, cand virusurile ne pandesc la fiecare colt. Este mai santos sa bei o sticla de vin rosu Livia de la Girboiu alaturi de familie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *