C.R.I.S. – Centru de Resurse Integrate Sinoe – o șansă pentru persoanele care se confruntă cu problema sărăciei

Distribuie

Una dintre principalele probleme sociale ale societății moderne ajunge să fie sărăcia, fenomen social întâlnit în aproape fiecare epocă și care a ajuns să lase urme masive asupra multor popoare ale diferitelor țări. Astăzi sărăcia ajunge să fie privită din multe puncte de vedere și perspective mai ales din cauza clasificării oarecum bine definite a claselor sociale, reperele principale fiind aici educația și posibilitatea dezvoltării durabile cu locuri de muncă bine plătite. Sărăcia este una dintre cauzele principale care a provocat mișcări migratorii masive în rândul multor popoare inclusiv România, fenomen ce a lăsat urme adânci în sfera câmpului muncii calificate.

C.R.I.S. – Centru de Resurse Integrate Sinoe își propune să vină în ajutorul persoanelor defavorizate care se confruntă cu problema sărăciei. Printre principalele obiective ale proiectului putem aminti integrarea socio-economică a comunităților marginalizate, cum ar fi romii, reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate (non roma), prin implementarea de măsuri integrate.

proiect-cris.ro este un proiect cu valoarea totală de 13.931.746,64 lei din care 13.844.282,01 lei reprezintă valoarea cofinanțării. Perioada de implementare a proiectului este de 36 luni, în perioada 17.05.2019 – 16.05.2022 iar beneficiarul direct este Asociația pentru Formare, Educație și Dezvoltare – “EUROFED”.

Uniunea Europeană susține de mai bine de 10 ani proiecte de finanțare menite să vină în sprijinul populației defavorizate din diferite medii sociale vulnerabile. Integrarea socio-economică a comunităților marginalizate, cum ar fi romii sau reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate, prin implementarea de măsuri integrate sunt printre temele cele mai abordate în cadrul proiectelor diverse cu finanțare sau cofinanțate.

În cazul în care cunoști comunități sau persoane care se confruntă cu fenomenul sărăciei nu ezita să faci cunoscută povestea pentru că de cele mai multe ori acestea ajung ca prin proiecte precum C.R.I.S. – Centru de Resurse Integrate Sinoe să aibe o șansă la o viață mai bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *