Adio dureri de cap cu ulei de lavanda si cu difuzorul potrivit

Distribuie

Durerile de cap- sunt atat de suparatoare! Sunt adesea raportate de femei, barbati si chiar si de copii. Cauzele pot fi multiple, isna nu intotdeauna este vorba despre ceva grav. Multe tipuri de  dureri de cap sunt trecatoare si fara cauze anume. In farmacii gasim zeci de medicamente care combat durerile de cap, insa nu putem lua, de fiecare data, pastile pentru ca acestea vin la pachet cu alte probleme, in timp afectand stomacul si ficatul. Asa ca, exista modalitati naturale de a contracara durerile de cap?

Aceasta tulburare pare a fi cea mai raspandita in Europa. De fapt, este capabil sa afecteze putin peste jumatate din populatie (datele vorbesc despre 51%) numai pe Vechiul Continent. Pe langa utilizarea medicamentelor traditionale, intotdeauna si numai la sfatul medicului, mai ales ca pot fi efecte secundare si afecteaza organismul asa cum am spus mai sus, este posibil sa se utilizeze un remediu foarte interesant din punct de vedere al costurilor si al eficacitatii. De ce nu incercati difuzoare parfum in care sa folositi uleiuri esentiale? Pe baza unor cercetatri amanuntite, s-a constatat ca unul dintre cele mai bune remedii pentru durerile de cap este uleiul esential de lavanda.

De ce este atat de buna lavanda?

Exista multe uleiuri esentiale benefice pentru sanatate, insa uleiul esential de lavanda este considerat un calmant important si reechilibrant pentru starea noastra de spirit. Din acest motiv este indicat pentru tratarea cazurilor de hipertensiune si a diferitelor boli infectioase. Pentru a putea inhala cel mai bine acest ulei, este recomandabil sa turnati cateva picaturi intr-un difuzor de parfumuri si esente pentru medii care favorizeaza astfel cea mai corecta inhalare. In acest caz, uleiul de lavanda este diluat in apa si apoi nebulizat in aer.

Pe langa lavanda, puteti incerca si ulei de menta, care trebuie combinat cu eucalipt sau etanol pentru a imbunatati imediat functiile respiratorii ale fiecarui individ, mai ales daca sunt afectate.

Ce difuzor de uleiuri sa alegeti?

Un difuzor va va permite intotdeauna sa profitati de diferite avantaje care sunt strans legate de aromaterapie. Pentru a face acest lucru, veti avea nevoie nu numai de acest accesoriu decorativ pentru casa, ci si de un ulei esential. Pe piata veti gasi multe modele, dintre care unele raspandesc doar esenta in mediu. Cele mai elaborate va permit sa combinati aromaterapia si cromoterapia pentru a garanta intotdeauna imbunatatiri psiho-fizice importante.

Uleiurile esentiale pot fi difuzate in diferite moduri, dar cel mai sigur si mai eficient este legat de vaporizarea esentelor care sunt eliberate usor in aer fara niciun fel de deteriorare din cauza temperaturilor ridicate. Deci, cum puteti sa alegeti difuzorul care se potriveste cel mai bine nevoilor pe care le aveti? Doar luati in considerare o serie de factori cheie: daca modelul de difuzor face parte din tehnologia cu ultrasunete, verificati intotdeauna daca calitatea materialelor este ridicata, ca include functia umidificator si, mai presus de toate, evaluati relatia dintre calitate si pret. De asemenea, daca bugetul nu va permite un difuzor cu ultrasunete, puteti alege un difuzor clasic, cu lumanare. Acesta nu foloseste energie si este usor de utilizat. Trebuie doar sa plasati o lumanare sub vasul in care veti turna uleiul esential diluat in apa.

Cu aceste sfaturi simple puteti spune cu usurinta adio durerilor de cap si simptomelor tipice de gripa: difuzorul si uleiul de lavanda vor avea grija de sanatatea voastra!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *