LUMIX S 35mm F1.8 (S-S35) – un nou obiectiv compact și ușor din seria LUMIX S

Distribuie

București, 9 noiembrie 2021 – Panasonic prezintă LUMIX S 35 mm F1.8 (S-S35), un nou obiectiv cu luminos cu distanță focală fixă, cel mai nou din seria de patru obiective cu diafragmă mare F1.8 bazate pe sistemul  L-Mount. Un total de patru obiective cu distanță focală fixă F1.8 din seria LUMIX S, care include 85 mm (S-S85), 50 mm (S-S50), 24 mm (S-S24) și noul obiectiv de 35 mm (S-S35), au în comun dimensiunea asemănătoare și poziția identică a elementelor de control, pentru a oferi avantaje practice în utilizare. Centrul de greutate al acestor obiective este aproape identic, astfel încât este ușor să schimbați obiectivele rapid cu ajustarea minimă a echilibrului atunci când camera este fixată pe un ghimbal. Aceleași filtre pot fi folosite și datorită diametrului identic al filetului. Performanța descriptivă a acestor lentile este, de asemenea, identică.

unnamed

LUMIX S 35mm F1.8 este compus din unsprezece elemente de lentile aranjate în nouă grupuri, inclusiv trei lentile asferice și trei lentile ED (Extra-Low Dispersion). Utilizarea a trei lentile asferice aduce atât performanțe descriptive deosebite cât și un bokeh frumos, avantaje comune pentru întreaga serie de obiective F1.8. Lentilele ED suprimă eficient aberațiile cromatice. Acest obiectiv este potrivit pentru multiple situații, inclusiv peisaje și instantanee, datorită unghiului natural de vedere, precum și pentru portret. Poate fi folosit și pentru fotografii de aproape datorită distanței minime de focalizare de 0,24 m.

LUMIX S 35 mm F1.8 este capabil de o funcționare lină și silențioasă potrivită sistemului AF cu contrast de viteză mare și de înaltă precizie al camerei și cu senzorul care oferă maxim 240 fps. Pentru setarea neliniară, focalizarea este deplasată cu o distanță variabilă în funcție de viteza de rotație a inelului de focalizare, în timp ce pentru setarea liniară focalizarea este deplasată cu o distanță corelată cu cuantumul de rotație al inelului de focalizare. Sensibilitatea (mărimea deplasării focalizării pe cuantum de rotație) poate fi selectată de la 90 la 360 de grade cu intervale de 30 de grade pentru a permite modul de focalizare dorit. LUMIX S 35mm F1.8 excelează și în performanța înregistrării video cu un design care suprimă fenomenul de „focus breathing”, care a fost o problemă a tuturor obiectivelor interschimbabile concepute pentru fotografie. Împreună cu un control al diafragmei în micro trepte pentru o ajustare fină a expunerii, pot fi înregistrate videoclipuri de calitate profesională.

Cu dimensiunea sa compactă și greutatea redusă de aproximativ 295 grame, LUMIX S 35 mm F1.8 oferă o mobilitate uimitoare pentru a se potrivi cu S5, cel mai mic model LUMIX full-frame. Designul robust rezistent la praf/stropi*1 rezistă utilizării în condiții dure chiar și la 10 grade sub zero, pentru o mobilitate ridicată. Diametrul filtrului este de 67 mm, cu o diafragmă cu deschidere circulară cu 9 lame.

Pentru a consolida și mai mult sistemul de obiective din seria S, este în curs de dezvoltare un nou obiectiv cu distanță focală fixă cu unghi ultra larg de 18 mm cu diafragmă mare F1.8. Pe lângă dezvoltarea de noi obiective, programele de actualizare firmware*2 sunt disponibile și pentru obiectivele convenționale S-R70200, S-E70200, S-R70300 și S-R24105 pentru a îmbunătăți performanța stabilizatorului de imagine în timpul înregistrării video. În plus, performanța de stabilizare a imaginii  a tehnologiei Dual I.S. 2 a fost crescută de la 6,5 stopuri la 7,5 stopuri*3 pentru fotografierea cu S-R24105 montat pe LUMIX S1H, S1R sau S1.

Alianța Panasonic L-Mount se angajează să extindă în continuare gama de obiective L-Mount precum și îmbunătățirea performanței, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților și pentru a le maximiza satisfacția.

*1 Rezistent la praf și stropi nu garantează că nu vor apărea defecte dacă acest obiectiv este supus contactului direct cu praful și apa.

*2 Programele de actualizare a firmware-ului pentru S-R70200(Ver.1.2), S-E70200(Ver.1.1), S-R70300(Ver.1.1) și S-R24105(Ver.1.2) sunt disponibile la https://av.jpn.support.panasonic.com/support/global/cs/dsc/download/index4.html

*3 Pe baza standardului CIPA [Yaw/Pitch direction: distanță de focalizare f=105 mm.] Performanța este garantată atunci când S-R24105 este montat pe LUMIX S1H, S1R sau S1, începând cu 9 noiembrie 2021.

  • L-Mount este o marcă comercială sau o marcă comercială înregistrată a Leica Camera AG.
  • Designul și specificațiile pot fi modificate fără notificare.

 

 

Despre Panasonic

Panasonic Corporation este lider mondial în dezvoltarea de tehnologii electronice diverse și soluții pentru clienți în domeniul electronicelor de consum, aplicațiilor rezidențiale, auto, a soluțiilor profesionale și a echipamentelor industriale. Compania Panasonic care, în 2018, a aniversat 100 de ani la înființarea sa, este activă la nivel global, fiind prezentă acum în 522 de sucursale și 69 de societăți asociate la nivel mondial, înregistrând vânzări nete totale de 54,02 miliarde EUR (6,698.8 miliarde yeni) în anul încheiat la 31 martie 2021. Dedicată în permanență atingerii unor noi valori prin inovare la toate nivelurile, compania utilizează tehnologiile proprii pentru a crea o viață mai bună și o lume mai bună pentru clienții săi.

Pentru a afla mai multe despre Panasonic, accesați: http://www.panasonic.com/ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *