Cadouri traditionale de Sfantul Valentin

Distribuie

Ziua Sfantului Valentin este sarbatorita in fiecare an pe 14 februarie. Desi nu este o sarabatoare traditionala romaneasca, de multi ani Sfantul Valentin a intrat si in inimile romanilor. Aceasta este ziua in care oamenii isi arata dragostea si afectiunea unul fata de celalalt trimitand felicitari, flori, bomboane de ciocolata, ursuleti de plus si alte cadouri cu mesaje de dragoste.

Se crede ca Sfantul Valentin a fost un preot din Roma in secolul al treilea. Se spune ca imparatul de la acea vreme a interzis casatoria soldatilor pentru ca credea ca barbatii casatoriti erau mai lenesi. Sfantul Valentin a ignorat hotararea si a aranjat casatorii pentru oameni in privat. La descoperirea acestui lucru, imparatul l-a trimis la inchisoare si condamnat la moarte. In timp ce era in inchisoare, se spune ca s-a indragostit de fiica temnicerului. In ziua in care a fost condamnat la moarte, i-a trimis o scrisoare si a semnat-o „ De la al tau, Valentin”. S-a intamplat intr-o zi de 14 februarie.

De-a lungul timpului, aceasta sarbatoare crestina a devenit o zi in care oamenii sa-si exprime dragostea si sentimentele unul fata de celalalt.

Ziua Indragostitilor este acum una dintre cele mai asteptate sarbatori ale anului si a devenit un eveniment comercial urias, in care se ofera cadouri, felicitari si ursuleti de plus.

Cele mai populare cadouri in aceasta zi sunt felicitarile, florile, bomboanele de ciocolata si ursuletii de plus ca expresii de dragoste. Un astfel de cadou este si acest Set Cutie Medie cu Trandafiri Roz, 7 Baloane Roz si Urs Mare de la okflora.ro. Alaturi de acest cadou, poate fi trimisa si o felicitare.

Cand a fost trimisa prima felicitare de Sfantul Valentin? In 1415, cand Ducele de Orleans a fost inchis in Turnul Londrei, de Ziua Indragostitilor, se spune ca a scris o poezie pentru sotia lui. Aceasta practica a prins si de-a lungul anilor trimiterea de poezii si alte ganduri de dragoste scrise a devenit un obicei, raspandit si azi.

Cat despre flori, se spune ca trandafirul este floarea preferata a lui Venus, zeita iubirii. Se spune ca reprezinta sentimente puternice. Din acest motiv, in secolul al XVII-lea, trandafirul rosu a devenit simbolul pentru a exprima dragostea adevarata.

In schimb, ursuletul de plus ca simbol al sfantului Valentin a fost introdus in 1902. El a devenit rapid un cadou preferat pentru a exprima sentimentele romantice. Ursuletul simbolizeaza o imbratisare si un sentiment de caldura si dragoste. Este un cadou pentru persoana iubita pe care sa il tina aproape si sa-i aminteasca de jumatatea sa.

Ziua Indragostitilor se apropie rapid, asa ca nu uita alegi un cadou pentru persoana iubita! Pentru un cadou unic si de cea mai buna calitate, iti recomandam sa alegi okflora.ro. Cadoul va fi expediat oriunde in tara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *