Raportul global HP de combatere a contrafacerii și fraudelor dezvăluie un an de recorduri

Distribuie

În ultimul an, echipa HP ACF (Anti-Counterfeit and Fraud) a confiscat peste 3,5 milioane de produse, piese și componente de imprimare contrafăcute – inclusiv un număr mare de cartușe de cerneală și toner – în regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), în regiunea Asia-Pacific (APAC) și în America.

 

Produsele originale HP sunt concepute pentru a îndeplini standardele stricte de calitate, fiabilitate și sustenabilitate ale HP și au la bază tradiția companiei în inovare, cercetare și testare. Produsele contrafăcute nu doar că sunt ilegale, dar pot provoca numeroase probleme de performanță și fiabilitate. În cazul în care o imprimantă HP se defectează din cauza unui cartuş contrafăcut de cerneală sau toner, paguba nu va fi acoperită de garanţie.

„Falsificatorii apelează din ce în ce mai des la spațiul online pentru a-și vinde produsele contrafăcute”, a atras atenția Mugur Pantaia – Managing Director la HP Inc. Romania. „Și e din ce în ce mai dificil pentru clienți să identifice cartușele contrafăcute, în momentul în care vor să cumpere. De aceea este important că HP continuă să lucreze cu piețele online pentru a ajuta la identificarea și eliminarea anunțurilor cu produse contrafăcute, dar și pentru a găsi sursa acestor produse.”

HP Anti-Counterfeit

În perioada noiembrie 2020-octombrie 2021, HP a confiscat 646.000 de produse de imprimare contrafăcute în regiunea EMEA, 400.000 în America și 2,5 milioane în regiunea Asia-Pacific.

Infractorii au trecut deja la comerțul online cu consumabile contrafăcute. Această tendință a fost amplificată și de pandemia COVID-19, iar intervențiile HP în spațiul online au crescut cu 19% de la un an la altul. HP colaborează cu piețele online și cu alte organizații pentru a implementa proceduri mai stricte online, menite să identifice produsele contrafăcute sau comercianții care nu respectă regulile.

În perioada menționată (noiembrie 2020-octombrie 2021), măsurile de verificare aplicate online au dus la identificarea și eliminarea a peste 224.000 de oferte ilegale publicate ca fiind HP, la nivel global.

„Atunci când comercianții, partenerii, distribuitorii și autoritățile colaborează îndeaproape, putem reduce numărul de produse de imprimare contrafăcute care ajung pe piață”, a declarat Glenn Jones, șeful programului HP de combatere a contrafacerii. „Pe măsură ce restricțiile pandemice sunt ridicate și angajații încep să meargă din nou la birou, directorii IT trebuie să rămână vigilenți când vine vorba de produse de birou ieftine care inundă piața și care ar putea fi contrafăcute”.

HP investește în formare și educare pe probleme de combatere a contrafacerii, prin evenimente online accesibile pentru milioane de parteneri și clienți.

Cum pot fi identificate cartuşele originale HP

HP a produs peste 3,9 miliarde de cartușe de cerneală și toner originale care conțin plastic reciclat. În prezent, peste 80% dintre cartușele de cerneală originale HP și 100% dintre cartușele de toner originale HP sunt fabricate cu materiale reciclate. Prin programul HP Planet Partners, compania a reciclat peste 875 de milioane de cartușe de la lansarea programului în urmă cu aproape 30 de ani, un program care a fost extins în 68 de țări.

HP Instant Ink și Managed Print Services oferă clienților o modalitate sigură de a se asigura că primesc întotdeauna consumabile de imprimare originale. Iată la ce trebuie să fie atenți cumpărătorii pentru a deosebi cartușele HP originale de cele contrafăcute:

  1. Verificați eticheta. Identificați eticheta holografică de securitate de pe cutie și asigurați-vă că, pe măsură ce mișcați cutia, se modifică culoarea sau simbolurile „OK” și „√” se deplasează pe etichetă.
  2. Scanați codul.Utilizați aplicația HP SureSupply sau un cititor generic de coduri QR pentru a scana codul QR de pe sigiliul de securitate al cartuşului. Dacă nu îl puteți scana cu un smartphone, validați-l online.
  3. Raportați orice produs contrafăcut pe HP.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *