Visual Fan propune acţionarilor un dividend brut de 0,75 lei/acţiune, cu un randament net de aproximativ 5%

Distribuie
  • În baza profitului obținut în 2021, compania Visual Fan S.A. intenționează să își recompenseze acționarii prin acordarea de dividende plătite în numerar.
  • Decizia urmează să fie supusă votului acţionarilor la Adunarea Generală a Acţionarilor din 27 aprilie 2022.
  • Un alt punct aflat pe ordinea de zi este reprezentat de aprobarea situațiilor financiare aferente anului 2021.

Brașov, 24 Martie 2022. Visual Fan SA, deținătoarea brandului Allview și companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul ALW, anunță întrunirea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din data de 27  aprilie, care va avea pe ordinea de zi două subiecte majore: aprobarea situațiilor financiare pe anul 2021 și distribuirea unor dividende în valoare de cinci milioane de lei, din profitul anului 2021.

Propunerea companiei constă în repartizarea a aproximativ 60% din profitul net de 8,43 milioane lei obținut în anul 2021, respectiv suma de 5 milioane lei, sub formă de dividende. Valoarea dividendului brut, cu data plății 22 iunie 2022, este de 0,75 lei/acțiune și acesta conferă investitorilor un randament net de aproximativ 5%, prin raportarea la prețul de 15 lei/acțiune.

Screenshot 2022-03-24 102011

Acţionarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului ALW, la data de 15 iunie 2022 (implicit data ex-dividend este 14 iunie). Plata dividendelor către acţionari se va efectua începând cu data de 22 iunie 2022.

Pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din data de 27 aprilie, compania propune aprobarea situațiilor financiare aferente anului 2021.

Pentru anul trecut, Visual Fan a raportat pe activitatea recurentă o creștere a profitului net cu peste 20% faţă de 2020 (de la 7 milioane de lei la aproximativ 8,5 milioane de lei) și o majorare a cifrei de afaceri cu aproape 17% în 2021 față de anul anterior (de la 103 milioane lei la peste 121 milioane lei).

Compania Visual Fan a fost listată la BVB începând cu anul 2021. Acţiunile ALW se tranzacționează pe piaţa AeRO începând cu data de 26 iulie 2021, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acestea fac parte din componenţa celui mai nou indice al BVB, BET-AeRO.

„Decizia de acordare a dividendelor se află la baza dorinţei noastre de a recompensa încrederea investitorilor în compania pe care am dezvoltat-o în cei 20 de ani de activitate, dar și să servească drept recunoștință acționarilor care ne-au susținut prin participarea la plasamentul nostru privat realizat în urmă cu aproape un an, celor care au cumpărat acțiunile ALW în toată această perioadă și celor care încă dețin acțiunile noastre. Pentru anul 2022 ne-am propus un plan de dezvoltare solid și proiecte inovatoare, iar strategia noastră de creștere dorim să reiasă inclusiv din această propunere de dividende.”, a declarat Lucian Peticilă, CEO Visual Fan SA (Allview).

Despre Allview

Allview (simbol bursier ALW) este o companie cu capital integral românesc, care și-a confirmat statutul de vizionar și pionier atunci când vine vorba de tehnologie, cu un portofoliu de produse diversificat. A fost fondată la Brașov, în 2002, și produce telefoane mobile inteligente, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri și alte gadgeturi. A lansat cel mai complex sistem Smart Home din România (2016), AVI – singurul asistent vocal în limba română (2017), a fost printre primele companii din Europa care a încheiat un parteneriat direct cu Google Android TV™ (2019), fiind primul brand din România care a adoptat tehnologia QLED (2020). Este prezentă pe piețele IT&C din peste 10 țări. Allview investește constant în R&D (cercetare și dezvoltare) și își propune ca, pe termen lung, să creeze un robot inteligent – asistent personal. Pentru a rămâne conectați la noutățile Allview, puteți urmări paginile companiei de pe FacebookYouTube și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *