Samsung anunță extinderea gamei Bespoke în cadrul evenimentului Bespoke Home 2022

Distribuie

Samsung își duce viziunea asupra caselor inteligente la următorul nivel și prezintă noile opțiuni de design personalizat, de servicii inteligente conectate, extinderea ciclului de viață al produselor și alte soluții sustenabile

București – 7 iunie 2022 – Samsung Electronics Co., Ltd. găzduiește azi Bespoke Home 2022, cel

de-al doilea eveniment anual de prezentare a gamei de electrocasnice și servicii Bespoke. Tema ediției de anul acesta pornește de la conceptul expansiunii spațiului, timpului, experiențelor și este legată de modul în care Samsung depășește convenționalul în materie de electrocasnice pentru a îmbunătăți viața consumatorilor.

Bespoke Home 2022 (4)

,,Răspunsul pozitiv primit în urma evenimentului Bespoke Home de anul trecut arată că viziunea noastră despre îmbunătățirea vieții de zi cu zi printr-un design care te inspiră, personalizarea experiențelor și conectivitate inteligentă rezonează cu oameni din întreaga lume. Anul acesta ne bucurăm că vom continua consolidarea viziunii noastre prin a le oferi consumatorilor și mai multe modalități de  autoexprimare, de a încerca automatizarea și alternative pentru un stil de viață sustenabil acasă cu Bespoke”, a precizat Jae-Seung Lee, președinte al diviziei Digital Appliances Business din cadrul Samsung Electronics

Extinderea gamei Bespoke Home 2022

Anul acesta, Samsung vine cu o abordare mai holistică și extinde gama Bespoke cu noi aparate de bucătările și de uz casnic în culori elegante care au funcții actualizate și finisaje premium. O noutate în această gamă este lansarea globală a mașinii de spălat și uscătorului Bespoke AI, precum și a pachetului de bucătărie Bespoke.

Bespoke Home 2022 (3)

Pentru piața europeană, acest pachet care va fi lansat în luna septembrie include noile cuptoarele Bespoke, susținute de inteligența artificială.

Noul cuptor Bespoke oferă funcții conectate prin aplicația SmartThings, ceea ce face gătitul mai simplu și mai eficient, cu rezultate delicioase:

  • Funcția AI Pro Cooking™ poate recunoaște ingrediente și optimiza setările în funcție de ele și monitorizează preparatele în așa fel încât să nu fie insuficient gătite sau prea gătite.
  • Funcția Dual Cook Steam™ permite utilizatorilor să pregătească mâncăruri sănătoase la aburi sau gătite la cuptor, folosind setări diferite în același timp.
  • Funcția Sense-to-Open permite deschiderea ușii cuptorului cu doar o atingere, asigurând un design elegant și minimal, cu o ușă plată, fără mâner.

Celelalte electrocasnice din pachet, mașina de spălat vase și plita cu inducție vor fi disponibile în a doua jumătate a anului.

Gama se extinde și cu o serie noua de mașini de spălat și uscătoare Bespoke, disponibile pe piața din Europa din luna iulie.

  • Funcția AI OptiWash™optimizează fiecare spălare folosind cantitatea de apă și detergent adecvată pentru a curăța în profunzime hainele.
  • Sistemul Auto Dispense este o soluție simplă care permite dozarea automată a detergentului.

Uscătorul Bespoke asigură, cu funcția avansată AI Optimal Dry, monitorizarea continuă a conținutului de apă din haine prin intermediul unui senzor inteligent care își optimizează algoritmul pentru o uscare completă. De asemenea, permite controlul automat al timpului și temperaturii programului pentru a proteja hainele de supraîncălzire. În plus:

  • Advanced Moisture Sensor, senzorul avansat de umiditate, detectează modificări ale nivelului de umiditate pentru a regla temperatura și durata de uscare pentru maximizarea eficienței.
  • Funcția Smart Dial asigură o experiență personalizată, prin recunoașterea setărilor de spălare și uscare utilizate frecvent de utilizatori.

Noile mașini de spălat și uscătoare Bespoke AI au fost  concepute pentru a fi utilizate împreună. Prin folosirea funcțiilor Super Speed Washer și Super Speed Dry, utilizatorii pot spăla, usca și pregăti hainele de purtat într-o oră. 

 Bespoke Home 2022 (1) (1)

Pe piața europeană, noile mașini de spălat și uscătoare vor avea incluse și cele mai noi funcții de economisire de energie și eco-conștiente precum AI Ecobubble™, AI Wash și SpaceMax™.

În cadrul evenimentului, Samsung evidențiază și acțiunile concrete pe care compania le-a implementat pentru a asigura o evoluție a produselor inclusiv din punct de vedere al design-ului și experiențe personalizate,  precum concursuri de design sau proiecte speciale cu diverși artiști. Un astfel de concurs global este #BespokeDesignedByYou, organizat în 2021 în Singapore și în Emiratele Arabe Unite în 2022.

Pentru unul dintre proiectele speciale de design, Samsung a colaborat cu artiști celebri, printre care Thibaud Hérem, Andy Rementer și Alex Proba. În cadrul acestui proiect au fost create modele de  panouri frigorifice Bespoke în ediție limitată, având ca sursă de inspirație simboluri semnificative din punct de vedere cultural, cum ar fi stelele și dungile steagului SUA sau steagul Union Jack al Regatului Unit.

 Bespoke Home 2022 (2) (1)

SmartThings Home Life – Viața de acasă mai comodă, mai inteligentă

Experiența personalizată Bespoke înseamnă mai mult decât a gestiona aparatele din casă cu o aplicație. Înseamnă folosirea tehnologiei bazată pe inteligență artificială pentru a face viața de acasă mai comodă și în acord cu nevoile specifice ale utilizatorilor. În acest scop, în luna iunie a acestui an Samsung lansează la nivel global SmartThings Home Life, un hub de conectivitate care combină șase servicii esențiale pentru casă: Gătit, Energie, Îngrijirea Hainelor, Îngrijirea animalelor de companie, Îngrijirea aerului și Îngrijirea la domiciliu. Cu SmartThings Home Life utilizatorii își vor putea automatiza întreaga casă așa cum își doresc, folosind electrocasnicele Samsung care pot funcționa în sinergie pentru a le satisface nevoile curente.

SmartThings va juca, de asemenea, un rol cheie în parteneriatul pe care Samsung îl are cu compania globală de tehnologie ABB (specializată în integrarea de soluții IoT) la nivelul soluțiilor complete oferite pentru case inteligente. SmartThings de la Samsung va servi drept hub principal de control pentru electrocasnice și sisteme HVAC integrate cu gama de produse ABB, cum ar fi întrerupătoare de lumină, încărcătoare EV, wallpad etc. Datorită integrării, utilizatorii vor putea monitoriza atât aparatele Samsung, cât și cele ABB, extinzând și mai mult utilizările SmartThings în case din întreaga lume.

Sustenabilitate de la început până la sfârșit

Protejarea mediului este de mult timp esența design-ului de produse Samsung. Cele mai recente electrocasnice Bespoke nu sunt o excepție, ele au fost gândite pentru a asigura un ciclu de viață sustenabil al produsului de la început până la sfârșit.

Aparatele Bespoke de la Samsung sunt construite pentru a fi cât mai eficiente și mai ecologice posibil. Începând cu producția, de exemplu, Samsung se străduiește să prevină contaminarea solului prin minimizarea deșeurilor generate din fabrici, inclusiv fragmente de sticlă. În acest sens, Samsung reciclează inclusiv materiale lichide, cum ar fi uleiul rezidual și vopseaua în combustibil, astfel încât acestea să poată fi utilizate mai târziu. De altfel, unitățile de producție Samsung din Coreea pentru aparatele digitale au atins o rată de reciclare a deșeurilor industriale de 93% în 2019, care a crescut la 98% în 2021. Samsung va continua să crească rata de reciclare și în viitor.

În ceea ce privește livrarea produselor, Samsung reduce dependența excesivă de resursele naturale prin utilizarea cutiilor de ambalaje ecologice pe care consumatorii le pot reutiliza acasă. Mai mult, Samsung oferă manuale digitale prin coduri QR, care reduc numărul de manualele de hârtie.

Toate aparatele Samsung sunt construite pentru a rămâne sustenabile pe tot parcursul utilizării. Spre exemplu, frigiderele Samsung folosesc un compresor Digital Inverter avansat, în timp ce mașinile de spălat au tehnologie AI Ecobubble™. Cu astfel de tehnologii inovatoare, Samsung a reușit să reducă consumul de energie cu 67% pentru combinele frigorifice(compartimentul de răcire este plasat deasupra compartimentului de congelare) din 2000, până în 2020 și cu 53%  pentru mașina de spălat cu tambur din 2011, până în 2020.

Serviciul SmartThings Energy poate ajuta, de asemenea, utilizatorii să economisească energie, dar și să își creeze obiceiuri sustenabile acasă prin oprirea dispozitivelor atunci când nu sunt utilizate, precum și prin ajustarea jaluzelelor și a aparatelor de aer condiționat.

Din luna iulie, Samsung oferă pentru electrocasnice o garanție de 20 de ani, cea mai lungă astfel de garanție asigurată de Samsung în Europa și SUA pentru componente cheie ale aparatelor, cum ar fi motoarele și compresoare Digital Inverter ale produselor Bespoke. În plus, datorită design-urilor modulare Bespoke, utilizatorii pot personaliza designul electrocanicelor atunci când vor o schimbare, în loc să achiziționeze altele noi.

Produsele Samsung sunt concepute pentru a fi flexibile, durabile și eficiente, având un ciclu de viață mult mai mare, reducând în același timp deșeurile. Aceste eforturi reflectă modul în care Samsung ajută la crearea unui viitor mai durabil.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *