Synology anunţă platforma Active Insight

Distribuie

București, 31 august 2022 — Synology a anunțat astăzi lansarea oficială a Active Insight, platforma sa de monitorizare și gestionare a serverelor găzduite în cloud, care permite administratorilor să-și protejeze implementările Synology din întreaga lume împotriva riscurilor generate de defecțiunile hardware, pierderea datelor, activitățile suspecte, vulnerabilitățile software și multe altele.

„Sute de mii de utilizatori au testat Active Insight în perioada în care produsul a fost disponibil în versiune beta și au experimentat modul în care supravegherea, managementul și securitatea îmbunătățite pentru implementări de mare anvergură ajută companiile și furnizorii de servicii IT să-și mențină serverele Synology în deplină siguranță”, a declarat Angel Huang, Product Manager la Synology Inc. „Odată ce serviciul a devenit disponibil în mod oficial, ne concentrăm atenția pe finalizarea a câteva noi funcționalități care vor fi anunțate în viitorul apropiat.”

2

Monitorizarea în siguranță a implementărilor distribuite de mare anvergură

Active Insight este un nou serviciu cloud oferit de Synology care reunește cele mai importante metrici de performanță ale sistemului, informații despre stare, jurnalele de activitate și avertismente de securitate și le prezintă pe un tablou de bord clar și intuitiv, indiferent dacă clienții gestionează doar câteva sau sute de sisteme Synology. Noua platformă oferă o imagine de ansamblu instantanee a datelor importante și îi ajută pe utilizatori să identifice fără efort blocajele apărute și dispozitivele cu probleme din mediul pe care îl administrează.

Facilitarea verificării a sute de sisteme este un progres important, dar Active Insight poate face mai mult. Rapoartele, avertismentele și notificările sunt o parte esențială a Active Insight și permit serviciului să ofere protecție non-stop, 24/7. Atunci când administratorii nu au timp să urmărească în mod proactiv sistemele lor, Active Insight continuă să scaneze semnele unor posibile probleme și să colecteze date pentru identificarea în timp real a amenințărilor sau pentru analiza ulterioară.

1

Gestionarea riscurilor înainte ca acestea să devină probleme

Rapoartele personalizate din Active Insight permit echipelor IT să evalueze periodic starea de sănătate și securitatea sistemelor lor prin rezumate structurate care pot fi exportate și trimise prin e-mail pentru a fi ușor de partajat și de arhivat. Disponibil în formate de document text și foi de calcul, rapoartele oferă mai multe informații despre performanță, starea actualizării și a copiilor de rezervă, precum și activitatea utilizatorului pe parcursul unei implementări.

Atunci când Active Insight evaluează că valorile indică un risc pentru sisteme sau date, informează imediat administratorii în timp ce sugerează cauze probabile și pași de făcut în direcția remedierii. Evenimentele definite de sistem pot fi suplimentate cu o serie de evenimente personalizate, în funcție de nevoile sau evaluările individuale. În plus, cu ajutorul aplicației mobile Active Insight, personalul relevant poate alege să fie ținut la curent cu toate problemele potențiale și activitățile relevante prin notificări push.

3

Login, backup și gestionarea actualizărilor din cloud

Pe lângă monitorizarea performanței sistemului, Active Insight le permite administratorilor să folosească puterea cloud-ului pentru a proteja serverele Synology oriunde se află acestea localizate împotriva riscurilor generate de software-ul învechit, de lacunele în protecția datelor și de activitățile neautorizate ale utilizatorilor. Administratorii pot vizualiza datele agregate pentru a evalua nivelul general de securitate a implementării, pentru a verifica situația la nivel de dispozitiv, pentru a investiga înregistrările detaliate și pentru a lua primele măsuri, totul din aceeași consolă web sau aplicație.

O privire aruncată asupra activității de autentificare poate dezvălui dacă numărul de încercări eșuate este deosebit de mare, în timp ce Active Insight trimite notificări în timp real în cazul în care modelele de conectare au un caracter suspect, permițând administratorilor să inspecteze imediat conturile și adresele IP implicate și, eventual, să întreprindă acţiuni împotriva sesiunilor problematice.

O prezentare generală a stărilor de backup pentru fiecare dispozitiv îi ajută pe clienți să se protejeze împotriva riscurilor în protecția datelor de pe sistemele Synology generate de sesiunile de backup eșuate sau incomplete în Hyper Backup și facilitează inspectarea suplimentară a dispozitivelor afectate. În cele din urmă, funcția de gestionare a actualizărilor din Active Insight permite gestionarea activă a versiunilor pentru sistemul de operare Synology DSM, precum și pentru alte pachete Synology, permițând administratorilor să detecteze versiunile vechi de firmware și software și să inițieze actualizările direct din interfața online.

Beneficii pentru implementări de toate dimensiunile

Active Insight s-a dovedit a fi un instrument puternic într-o varietate largă de cazuri de utilizare. Monitorizarea automatizată și centralizată prezintă avantaje evidente pentru implementări distribuite de mari dimensiuni. Cu toate acestea, chiar și administratorii unor implementări mai mici beneficiază de accesul facil și disponibilitatea ridicată oferite de o platformă găzduită în cloud.

Active Insight se bazează pe datele de telemetrie furnizate de dispozitivele gazdă și nu necesită nicio configurare sau mentenanță suplimentară. Utilizatorii pot monitoriza și gestiona implementările pentru diferiți clienți adăugând mai multe conturi Synology la contul lor Active Insight. Acest lucru îl transformă  într-un instrument extrem de util pentru organizațiile și echipele care doresc să externalizeze monitorizarea dispozitivelor către furnizorii de servicii sau alte părți.

Disponibilitate

În acest moment, Active Insight este disponibil oficial pe piețele din întreaga lume, fiind disponibile planuri Free și Premium. Serviciile Active Insight necesită utilizarea unui cont Synology.

Utilizatorii interesați sunt invitați să testeze gratuit toate funcțiile Premium pe perioada unei perioade de 60 de zile, iar pentru cei care se abonează la acest serviciu până la sfârșitul anului 2022 au la disponiziție reduceri de până la 50%.

Pentru mai multe informații despre abonamente și reduceri, vizitați pagina de prețuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *