Versiunea actualizată a sistemului de operare Windows 11 – Windows 11 2022 Update – disponibilă acum în peste 190 de țări

Distribuie

Panos Panay, EVP, Chief Product Officer, Windows & Devices

Ultimii ani au schimbat semnificativ modul în care trăim, lucrăm și învățăm, iar computerele au devenit tot mai importante pentru fiecare dintre noi. În același timp, tranziția rapidă la modele de muncă mai flexibile a dus și la o creștere a numărului amenințărilor de securitate cibernetică la care sunt expuse atât persoanele fizice, cât și companiile, 921 de atacuri asupra parolelor având loc în fiecare secundă.

Anul trecut, odată cu lansarea Windows 11, Microsoft și-a propus să transforme PC-urile în dispozitive mai eficiente și mai ușor de utilizat. Acum, versiunea actualizată a acestui sistem de operare (Windows 11 2022 Update) este disponibilă în mai bine de 190 de țări de la nivel global.

În prezent, numărul persoanelor care utilizează Windows crește, iar Microsoft se angajează să perfecționeze continuu sistemul de operare, astfel încât acesta să se poată adapta nevoilor și cerințelor fiecărui utilizator în parte. Astfel, prima actualizare majoră a Windows 11 aduce inovație în patru arii importante pentru utilizatori:

  • Transformarea PC-urilor în dispozitive mai sigure și mai ușor de utilizat
  • Sporirea productivității
  • Transformarea Windows într-un mediu perfect pentru a lucra, a colabora și a crea
  • Noi soluții de securitate, management și flexibilitate la locul de muncă

Transformarea PC-urilor în dispozitive mai sigure și mai ușor de utilizat

La versiunea de bază a Windows 11, Microsoft a adăugat acum noi funcții prin intermediul cărora informațiile și conținutul de care utilizatorii au nevoie să fie mereu ușor de accesat (anticipând nevoile și economisind timpul acestora), precum: actualizări în meniul de Start, opțiuni mai rapide de căutare sau o mai bună mapare a evenimentelor locale curente semnalate în panoul de Widgets. În plus, va fi disponibil și un set de noi funcții de accesibilitate. Acestea includ: un sistem care generează subtitrări live pe baza oricărei forme de conținut audio; acces activat prin amprentă vocală (versiune de preview), care le permite utilizatorilor să controleze computerul și să creeze un text folosind doar vocea; opțiunea Natural Voices for Narrator, care oglindește îndeaproape vorbirea naturală, creând un sunet mai plăcut și înlesnind lectura sau navigarea în browser.

photo (1)

Siguranța online, confidențialitatea datelor și securitatea cibernetică sunt preocupări majore pentru fiecare dintre noi. Windows 11 este cea mai sigură versiune de Windows de până acum, Microsoft utilizând zilnic peste 43 de trilioane de semnale de securitate pentru a perfecționa soluțiile pe care le dezvoltă. Acum, compania introduce și Smart App Control, pentru ca utilizatorii să poată descărca orice aplicație de care au nevoie fiind siguri că sunt protejați. Însă, cum amenințările de securitate nu dispar la finalul zilei, odată cu închiderea dispozitivelor, a creat și aplicația Defender, care este disponibilă la abonamentele Microsoft 365 Personal și Family.

Sporirea productivității

Versiunea actualizată a sistemului de operare Windows 11 aduce îmbunătățiri și noi funcții și în ceea ce privește optimizarea bateriei sau funcții precum Snap layouts ori Focus. Toate acestea ne ajută să ne organizăm și să ne concentrăm atenția mai ușor atunci când avem de îndeplinit sarcini multiple, ceea ce se va traduce și printr-o creștere a nivelului de productivitate.

Transformarea Windows într-un mediu perfect pentru a lucra, a colabora și a crea

Sistemul de operare Windows este folosit de tot mai multe persoane pentru a comunica și a colabora unii cu ceilalți, pentru a ne exprima sub diferite forme, pentru a crea sau pentru activitățile de gaming. Windows 11 2022 Update aduce noi capabilități pentru funcția Windows Studio Effects, care asigură o mai bună calitate a apelurilor audio și video deoarece folosește algoritmi avansați de inteligență artificială pentru a anula zgomotele de fundal și a focaliza mai bine chiar și atunci când cadrul nu mai este unul static. Totodată, sunt disponibile și noi instrumente pentru creatorii de conținut, cu ajutorul cărora să poată face montaje video și să poată edita mai ușor materialele, în timp ce, în ceea ce privește gamingul, actualizarea aduce o latență mai scăzută și îmbunătățiri sau noi funcții în timpul jocului, precum Auto HDR și Variable Refresh Rate.

Odată cu această actualizare, Microsoft a anunțat că extinde Amazon Appstore Preview pe piețele internaționale, aducând peste 20.000 de aplicații și jocuri Android™ pe dispozitivele Windows 11 care îndeplinesc cerințele de hardware specifice caracteristicilor acestora. În plus, va continua să dezvolte Microsoft Store Ads, o platformă dedicată dezvoltatorilor de jocuri și aplicații, care să îi ajute să își promoveze conținutul în fața clienților din segmentul de piață potrivit. Mai multe detalii despre funcțiile care urmează să fie lansate în Microsoft Store puteți afla de aici.

Noi soluții de securitate, management și flexibilitate la locul de muncă

Pentru a menține productivitatea angajaților, organizațiile trebuie să gestioneze simultan, eficient și în siguranță mai multe dispozitive, indiferent de locurile unde se află acestea.  Pentru a răspunde nevoilor acestui peisaj din ce în ce mai complex, Windows 11 2022 Update pune la dispoziția organizațiilor noi funcții de securitate și noi instrumente de management, precum Microsoft Defender SmartScreen care detectează situațiile în care angajații unei organizații accesează o aplicație sau un website compromise folosind credențiale Microsoft și transmite alerte pentru ele, astfel încât amenințările să poată fi oprite la timp. Pe de altă parte, funcția Smart App Control blochează aplicațiile și fișierele din surse nesigure – construită pe baza aceluiași algoritm de inteligență artificială ca în cazul Windows Defender Application Control, Smart App Control poate evalua gradul de siguranță al unei aplicații în timp real, înainte ca aceasta să înceapă să ruleze pe un dispozitiv. Pentru a afla mai multe despre noutățile din Windows 11, vizitați Blogul Microsoft 365 și pentru mai multe detalii privind soluțiile de securitate, consultați Microsoft Security Blog.

Acestea sunt doar câteva dintre noutățile pe care le aduce actualizarea Windows 11, cu scopul de a ajuta utilizatorii să fie mai productivi și mai creativi. Totodată, Microsoft își propune ca astfel să reducă și amprenta de carbon generată de dispozitivele pe care le folosim. Mai exact, de fiecare dată când un dispozitiv va fi pornit, conectat la o sursă de energie sau la internet, sistemul de operare Windows va analiza amprenta de carbon generată și va programa operațiile de instalare în anumite momente ale zilei, atunci când emisiile de carbon rezultate ar fi la un nivel mai scăzut.

Windows 11 2022 Update este disponibilă începând de acum, iar pentru mai multe detalii privind procedura de instalare, puteți consulta informațiile de aici. Windows 11 a fost conceput pentru a aduce oamenii împreună, pentru a-i ajuta să își sporească productivitatea și să devină mai creativi. Deservind mai mult de un miliard de persoane la nivel global, sistemul de operare Windows este o platformă pentru inovație. Pentru clienții individuali, Windows 11 este instrumentul care îi va ajuta să rezolve mai ușor sarcinile zilnice. Pentru companii, Windows 11 este sistemul de operare care facilitează munca pe model hibrid și cea mai sigură versiune de Windows de până acum. Pentru dezvoltatorii de jocuri și aplicații și pentru creatorii de conținut, Windows 11 este platforma deschisă care creează oportunități economice tot mai mari. Compania Microsoft se angajează să investească în continuare resurse pentru a perfecționa sistemul de operare în concordanță cu nevoile și cerințele utilizatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *