Lenovo prezintă inovațiile în tehnologia inteligentă pentru a defini viitorul lumii digitale

Distribuie

Lenovo a organizat evenimentul său anual de inovație globală, Tech World, împărtășind viziunea sa asupra evoluției colaborării între utilizatori, spații și dispozitive pentru a debloca posibilități nelimitate atât în aplicațiile din lumea reală, cât și în Metaverse. Lenovo a dezvăluit noi concepte, soluții și inovații emergente care vor defini modul în care lucrăm, învățăm și ne implicăm în lumea digitală. De asemenea, compania și-a anunțat viziunea pentru emisii zero, punând accentul pe un plan credibil și colaborativ pentru a aborda una dintre cele mai mari provocări ale omenirii.

logo lenovo

Lenovo a dezvăluit inovații, inclusiv prima prezentare publică a unor concepte de smartphone-uri și Laptop-uri rulabile. Prin integrarea calculatoarelor în ecranele rulabile se oferă productivitate, divertisment și conectivitate pe un ecran dinamic, ajustabil și mai mare, dar pe un dispozitiv mai mic – abordând problemele clienților și îmbunătățind productivitatea muncii hibride.

De asemenea, a fost prezentată și soluția holografică interactivă și fizic convingătoare pentru comunicare și lucru în echipă prin teleprezență imersivă, numită Cyber Spaces. Lenovo a prezentat, de asemenea, modul în care inovațiile sale, potențate de inteligența artificială cu edge computing, permit procesarea mai rapidă a datelor la sursa creării lor, transformând străzile orașelor, medicina de precizie și piețele de cumpărături.

La Tech World ‘22, Lenovo a anunțat:

Inovații privind factorul de formă rulabil  

  • Lenovo și Motorola au dezvăluit concepte pentru smartphoneuri și laptopuri, deschizând o nouă eră în care acest model unic permite mai mult conținut și oferă posibilități uriașe pentru ca în viitor să îmbunătățească viată și mediul de lucru hibrid. Proiectate pentru a îmbunătăți nivelul de multitasking, navigare și cazuri de utilizare mobilă, noile concepte rulabile sunt compacte, dar nu sacrifică dimensiunea ecranului, permițând conținutului de pe ecran să fie ajustat în mod dinamic la dispozitiv pe măsură ce ecranul extensibil se rulează spre interiorul bazei laptopului și a smartphoneului.

Inovații pentru productivitate

  • Aplicația Lenovo Freestylepermite controlul și colaborarea universală între o tabletă și un PC, permițând utilizatorilor să își împerecheze și să își transforme fără probleme tableta într-un al doilea ecran portabil pentru a extinde spațiul de lucru sau într-un ecran tactil wireless pentru laptop.
  • Smartphoneurile motorola edgeinclud Ready For Platform, care extinde capabilitățile smartphone-urilor prin ecrane mai mari și permite o experiență de desktop mobil, jocuri de tip consolă, streaming de conținut și chat-uri video.
  • Lenovo a dezvăluit soluția sa Remote Work Enablement, care oferă hardware, software și servicii premium direct angajaților, permițând lucrătorilor la distanță să se instaleze rapid.
  • De asemenea, Lenovo a prezentat concept numit Cyber Spaces, care reproduce o experiență imersivă față în față, oferind o soluție holografică interactivă și fizică pentru comunicarea prin teleprezență și lucrul în echipă.
  • În plus, în cadrul evenimentului s-au înregistrat noi progrese în ceea ce privește “persoanele virtuale” sau “oamenii digitali“, pentru a aborda provocările pe care le ridică videoconferințele tradiționale, inclusiv lățimea de bandă, calitatea și confidențialitatea.

Soluții Ai

 

  • Lenovo a prezentat Production Decision Engine, care utilizează inteligența artificială și big data pentru a aborda problemele legate de digitalizare. Sistemul său Supplier 360 identifică, analizează și atenuează riscurile lanțului de aprovizionare pentru a ajuta la planificarea scenariilor de tip “ce se întâmplă dacă”.
  • Compania a prezentat, de asemenea, soluția sa Smart Services, care prevede nevoile de reparații și optimizează rețeaua de piese, inginerii de service și suportul logistic.
  • Lenovo a demonstrat cum soluția sa Virtual Classroomoferă profesori virtuali elevilor, oferind teste și recomandări personalizate.
  • Noua soluție de colaborare video la distanțăconectează lucrătorii din prima linie cu experții de la distanță pentru a efectua lucrări de reparații prin marcaje în timp real.

Viziunea pentru Net-Zero până în 2050

  • Lenovo a împărtășit viziunea sa privind emisiile zero și primul pas către această viziune, cu obiective de reducere a emisiilor pe termen scurt pentru 2030. Lenovo își aliniază obiectivele de reducere a emisiilor la inițiativa Science Based Targets atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, pentru a contribui la obiectivele Acordului de la Paris.
  • Lenovo a evidențiat inovațiile care o vor ajuta să își realizeze viziunea net-zero, precum și acțiunile pe care compania le întreprinde în ceea ce privește produsele și producția pentru a-și reduce amprenta de carbon.
  • Experții invitați au clarificat necesitatea unor standarde credibile și a unei colaborări între entitățile publice și private pentru a progresa către un viitor mai inteligent și mai durabil, clarificând în același timp semnificația și importanța angajamentelor net-zero.

 

Tehnologii Edge și AI care permit procesarea datelor de ultimă generație

 

  • Lenovo și VMware au anunțat un memorandum de înțelegere pentru laboratoare comune de inovare Edge și Cloud, cu planuri în curs de desfășurare pentru a dezvolta soluții edge, AI și multi-cloud concepute în comun, care vor contribui la accelerarea transformării afacerilor în mediile de producție și de retail.
  • Lenovo a prezentat seria sa de servere ThinkEdge– inclusiv SE350 și SE450 pentru a arăta modul în care serverele se comportă în condiții extreme, cu GPU-uri de înaltă performanță pentru a susține AI puternic.
  • Lenovo a prezentat, de asemenea, XClarity, o platformă unificată și deschisă de gestionare a software-ului cloud care simplifică orchestrarea, implementarea, automatizarea, măsurarea și asistența IT de la margine la cloud. Compania a prezentat, de asemenea, platforma Edge Cloud, care permite diverse aplicații în industrii de profil vertical, precum și soluția sa Hybrid Cloud, care acoperă întregul ciclu de viață al creării, migrării, utilizării și gestionării cloud-ului hibrid.
  • În plus, TruScale, un model all-inclusive, bazat pe abonament, s-a extins la mai mulți clienți.

Tech World ’22 coincide cu sărbătoarea Think30 Lenovo, care onorează 30 de ani de design și inovație în domeniul ingineriei pentru ThinkPad și ThinkSystem. Pornind de la această moștenire, compania a dezvăluit cea mai amplă îmbunătățire a portofoliului pentru întreprinderi din istoria sa, menită să accelereze modernizarea IT globală cu noile Lenovo Infrastructure Solutions V3, și a sărbătorit peste 200 de milioane de dispozitive ThinkPad vândute. Lenovo continuă să redefinească inovațiile în materie de dispozitive, inclusiv prin lansarea recentă a noului ThinkPad X1 Fold, următoarea generație a primului PC pliabil din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *