Tehnologii inovatoare adaptate la nevoile utilizatorilor: inovaţii vivo pentru piaţa de smartphone-uri high end în 2023

Distribuie

Specificaţiile principale şi parametrii hardware nu mai sunt cele mai importante elemente pentru a oferi cea mai bună experienţă la utilizare

 

BUCUREŞTI, 21 decembrie 2022 – Este momentul să privim dincolo de specificaţiile tehnice. Conform datelor vivo, piaţa de smartphone-uri nu mai este definită doar de parametrii hardware. Viitorul smartphone-urilor va fi influenţat tot mai mult de inovaţiile aduse tehnologiilor de bază şi de experienţa personalizată pentru fiecare utilizator. Aceste idei stau la baza strategiei revoluţionare adoptată de vivo, care a intrat pe piaţa high-end cu cipuri proprii şi funcţii inovatoare incluse în sistemul de operare Android.

„Piaţa de smartphone-uri este o piaţă matură, unde există o competiţie acerbă între companii pe segmentul high-end,“ afirmă Erik Zhu, director general al biroului reprezentativ vivo în România. „Companiile care oferă tehnologii inovatoare vor deveni lider pe termen lung. Un astfel de exemplu este modelul vivo X80 Pro cu funcţiile sale inovatoare, precum stabilizare gimbal, care a fost foarte apreciat atât de utilizatori, cât şi de specialişti. Tot mai mulţi utilizatori avansaţi au ales smartphone-urile vivo, bucurându-se de experienţa deosebită oferită de cipurile de imagine inovatoare, de funcţiile inteligente adăugate sistemului de operare Android şi de alte tehnologii de bază. Anul următor dorim să păstrăm acest avantaj cu ajutorul inovaţiilor pentru utilizatori.“

Strategia vivo concentrată pe inovarea tehnologiilor de bază porneşte de la convingerea că specificaţiile principale şi parametrii hardware nu mai reprezintă cele mai importante elemente pentru a oferi utilizatorilor experienţe excepţionale. De aceea, vivo se concentrează pe dezvoltarea de hardware şi software personalizat pentru a optimiza aplicaţiile de bază şi principalele scenarii de utilizare.

Un exemplu în acest sens este dezvoltarea cipurilor vivo, pe baza programelor de cercetare independentă şi în colaborare cu partenerii vivo. Acestea au fost create pentru a susţine dorinţa vivo de a oferi imagini uimitoare pentru dispozitive mobile, funcţionare fără întreruperi, design şi performanţă excepţionale şi au ajutat deja compania să obţină succes pe piaţa de produse high-end. De exemplu, avantajul competitiv al cipului de imagine vivo V1 a permis utilizarea unor funcţii inovatoare şi a oferit performanţă incredibilă pentru produsele flagship, precum cele din seria X80. vivo continuă să investească în acest domeniu extinzând considerabil echipa de cercetare, iar noile cipuri din seria V au fost folosite la smartphone-urile din seria X90, care a fost lansată recent în China. În plus, vivo şi ZEISS colaborează pentru a dezvolta sistemele de camere ale dispozitivelor flagship vivo. Această colaborare include crearea şi prototiparea de noi modele de obiective cu ajutorul „digital twins“ – o tehnică dezvoltată de ZEISS pentru a crea obiective foto şi cinematografice profesionale. Noile design-uri de obiective vivo sunt create virtual pentru simulări precise şi testarea performanţelor, astfel încât sistemele de camere să ajungă la nivel de prototip şi să fie îmbunătăţite rapid.

O altă strategie vivo se concentrează pe transformarea arhitecturii de bază prin investiţii importante în domeniul dezvoltării. Cei 3 000 de membri ai echipei de personalizare a sistemului de operare, parte din cei peste 13 000 de angajaţi din centrele vivo R&D, doresc să îmbunătăţească experienţa utilizatorilor prin personalizarea avansată a sistemelor de operare. Cu ajutorul sistemului de operare Funtouch OS13, vivo transformă experienţa oferită de Android 13 şi optimizează procesarea, stocarea şi afişarea pentru a oferi o gestionare mai bună a consumului de energie şi răcire inteligentă.

„Optimizarea tehnologiile de bază poate reduce dependenţa de componente hardware“, spune Erik Zhu, director general al biroului reprezentativ vivo în România. „De exemplu, în trecut, soluţia pentru a elimina problema de memorie insuficientă pe Android era creşterea capacităţii memoriei RAM. Dar cu cât utilizarea este mai intensă, cu atât mai mare este consumul de energie, iar telefonul se încălzeşte mai mult şi apar probleme noi.” Ca soluţie, vivo a investit în transformarea arhitecturii de bază a sistemului de operare. Astfel, am putut dezvolta inovaţii precum memoria RAM 3.0 care poate fi extinsă şi care foloseşte învăţare automatizată şi tehnologie IA pentru a îmbunătăţi multitasking-ul şi performanţa de gaming utilizând spaţiul de stocare al telefonului pentru a suplimenta memoria RAM fizică şi pentru a oferi utilizatorilor o experienţă fără întreruperi.

În cele din urmă, această inovație în tehnologie va deveni din ce în ce mai transparentă pentru utilizatorii vivo. Următoarele smartphone-uri vor reflecta stilul de viaţă şi dorinţele utilizatorilor, specificațiile devenind secundare față de cât de bine tehnologiile disponibile răspund nevoilor oamenilor. Această inovare centrată pe utilizator porneşte de la feedback-ul acestora despre modurile de utilizare şi permite companiei să ofere o experienţă unică pentru smartphone-urile high-end.

Despre vivo

vivo este o companie de tehnologie care creează produse excelente, cu valoare bazată pe design, oferind astfel dispozitive și servicii inteligente. Compania își propune să construiască o punte între oameni și lumea digitală. Prin creativitate unică, vivo oferă utilizatorilor o viață mobilă și digitală din ce în ce mai convenabilă. Urmând valorile esențiale ale companiei, care includ Benfen *, orientate spre design și utilizator, dar și pe invățarea continuă și spiritul de echipă, vivo a implementat o strategie de dezvoltare durabilă, cu viziunea de a deveni o corporație de clasă mondială sustenabilă și durabilă.

În timp ce recrutează și dezvoltă cele mai bune talente locale pentru a livra excelență, vivo este susținut de o rețea de centre de cercetare și dezvoltare în Shenzhen, Dongguan, Nanjing, Beijing, Hangzhou, Shanghai și Xi’an. vivo se concentrează pe dezvoltarea tehnologiilor de ultimă generație pentru consumatori, inclusiv 5G, inteligență artificială, design industrial, sistem de imagistică, și alte tehnologii emergente. vivo a înființat, de asemenea, o rețea inteligentă de producție (inclusiv centrele autorizate de vivo), cu o capacitate anuală de producție de aproape 200 de milioane de smartphone-uri. În prezent, vivo și-a extins rețeaua de vânzări în 60 de țări și regiuni și este iubit de peste 400 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

*„Benfen” este un termen care descrie filosofia „să facem lucrurile corect şi să le facem bine”, aceasta fiind descrierea ideală a misiunii vivo de a crea valoare pentru societate.

Pentru noutăţi despre vivo, accesaţi https://www.vivo.com/ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *