SII România deține cel mai înalt nivel de securitate a informației, conform standardelor TISAX

Distribuie

București, 25 ianuarie 2023

SII România, companie multinațională specializată în servicii și soluții IT, anunță recertificarea la nivelul celui mai înalt standard de securitate admis de Trusted Information Security Assessment Exchange (TISAX)*.

TISAX este un standard de certificare recunoscut global și utilizat în industria automotive ce demonstrează capacitatea necesară în materie de securitate a informațiilor, atât la nivelul companiei atestate, cât și în ceea ce privește datele specifice gestionate în numele partenerilor săi. SII România, a cărei divizie automotive reprezintă o parte importantă din operațiunile companiei, deține certificarea TISAX încă din anul 2020.

Evaluarea TISAX ia în considerare criterii precum: zonele de lucru fizice, stocarea datelor, dezvoltarea sistemelor, accesul la sisteme și gestionarea proprietății intelectuale și property management. Rezultatele evaluării, valabile timp de trei ani, dovedesc maturitatea necesară în materie de securitate a informațiilor, atât în cadrul propriei companii, cât și în ceea ce privește gestionarea datelor clienților din sectorul automotive. În plus, certificarea permite partajarea rezultatelor evaluării pe o platformă dedicată, ajutând la diferențierea companiei de competiție.

Certificarea TISAX presupune trei niveluri de evaluare a capacității de securitate, prima certificare fiind obținută de SII România în 2020. Recertificarea TISAX, obținută de companie anul acesta, atestă atingerea celui mai înalt nivel de securitate admis, respectiv Level 3 (Very High Information Security Protection Level).

„Industria automotive este o zonă reprezentativă pentru compania noastră, recertificarea TISAX fiind o confirmare oficială referitoare la capabilitățile, metodologiile de lucru și practicile recomandate în domeniu, pe care le noi le utilizam. Recertificarea și atingerea celui mai înalt standard de securitate TISAX evidențiază capacitatea noastră de a livra proiecte cu un nivel ridicat de securitate și confidențialitate, criterii esențiale pentru colaborarea cu jucători de top din industria automotive”, a declarat Manel Ballesteros, CEO SII România.

Divizia automotive din cadrul SII România a înregistrat o puternică dezvoltare în ultimii ani, înregistrând, în prezent, o creștere de 35% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Activitățile companiei sunt organizate în jurul a două linii principale de business – digital și inginerie -, iar echipele sunt coordonate de ingineri seniori cu o vastă experiență în domeniul lor de activitate.

Despre SII România 

SII România face parte din SII Group, companie multinațională de top din domeniul tehnologiei. Filiala locală a fost deschisă în anul 2009 și furnizează servicii de dezvoltare software (digital și inginerie) și IT outsourcing.

În prezent, SII România numără peste 650 de ingineri software, cu un nivel ridicat de expertiză în peste 40 de tehnologii, cărora li se alătură echipa de management și business suport. Compania deține un portofoliu de peste 180 de proiecte naționale și internaționale, dezvoltate pentru clienți locali și globali. Principalele industrii deservite de SII România prin divizia Digital sunt: IT, Banking, Telco, Energy etc., iar prin divizia Inginerie: Automotive, Transport, Aerospace & Defense. SII România este o companie certificată Great Place To Work®.

*Despre Certificarea TISAX

Mulți furnizori ai industriei automotive, inclusiv cei din zona de servicii, au acces și procesează date extrem de sensibile ale clienților, motiv pentru care aceștia le solicită frecvent dovezi de conformare la cerințele stricte privind securitatea informației.

În cele mai multe cazuri, dovezile sunt furnizate în conformitate cu criteriile din catalogul ISA (Information Security Assessment), elaborat de Asociația Germană a Industriei de Automobile (VDA). Pentru a facilita aceste evaluări, VDA a elaborat în 2017 un mecanism de evaluare și schimb de informații – Trusted Information Security Assessment Exchange (TISAX) – conceput pentru a recunoaște parcurgerea cu succes a procedurilor de către companiile interesate și verificarea acestora de către industria automotive.

TISAX este în prezent un standard de certificare global, utilizat pentru a evalua capacitatea unei companii de a respecta toate standardele proceselor de securitate a informațiilor atât în cadrul organizației, cât și în ceea ce privește gestionarea datelor clienților și ale partenerilor din industria automotive.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *