IKEA România înalță steagul curcubeu și pledează pentru o mai bună incluziune a persoanelor LGBT+

Distribuie

IKEA (1)

Prin campania de responsabilitate socială „Acceptarea începe acasă”, lansată cu prilejul Zilei Internaționale împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei, IKEA România aduce în prim plan faptul că toți oamenii au dreptul să se bucure de un cămin în care să se simtă bineveniți și acceptați.

IKEA 2023 IDAHOT KVs 680x275px v1.0 - Stolac

IKEA România sărbătorește pe 17 mai, pentru al treilea an consecutiv, Ziua Internațională împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei (IDAHOT). Conform tradiției, IKEA înalță în această zi un steag în culorile curcubeului în fața magazinelor IKEA din București. De asemenea, anul acesta a lansat campania „Acceptarea începe acasă”, prin intermediul căreia IKEA dorește să încurajeze cât mai mulți oameni să construiască cămine și comunități definite de compasiune și incluziune, oferind șansa la o viață mai bună membrilor comunității LGBT+.

IKEA (2)

Campania de responsabilitate socială a pornit de la un sondaj pe care compania l-a efectuat în rândul tinerilor LGBT+ din București, dar și din alte capitale din Europa de Sud-Est (Zagreb, Belgrad, Ljubljana). Sondajul a arătat că aproximativ 90% dintre tinerii membri ai comunității LGBT+ din București nu se simt pe deplin acceptați în casele lor după ce își anunță orientarea sexuală sau identitatea de gen și până la 24% sunt forțați să-și părăsească propria casă. Astfel, prin această campanie, IKEA atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă persoanele LGBT+.

IKEA

„Sărbătorind IDAHOT, pledăm pentru o lume definită de corectitudine și egalitate, în care toți oamenii să se simtă bineveniți, respectați și apreciați așa cum sunt. Dorim să ne implicăm atât în calitate de angajator, cât și prin sprijinirea comunității în care ne desfășurăm activitatea. În plus, ne străduim întotdeauna să creăm un mediu de lucru incluziv în care toți colegii noștri să se simtă liberi să fie cine sunt și, de asemenea, oferim o educație continuă în rândul colegilor despre diferitele identități și provocări cu care se confruntă membrii grupurilor minoritare. Încercăm să discutăm deschis despre aceste probleme în spațiul public, sperând ca în acest mod să îi putem inspira și pe alții. Iar anul acesta punem accent deosebit pe conceptul de acceptare acasă.”, a declarat Violeta Neniță, Market Manager, IKEA România.

IKEA (3)

Înălțarea steagului și campania de responsabilitate socială vin în completarea activităților multianuale întreprinse de IKEA în vederea promovării egalității persoanelor din comunitatea LGBT+.

În cadrul campaniei de anul acesta, IKEA organizează un atelier de „biblioteci vii” pentru colegi, cu scopul de a crește nivelul de înțelegere și de acceptare a persoanelor cu identități diferite.

În ultimii trei ani, IKEA România a sprijinit activitatea asociațiilor care pledează pentru egalitatea LGBT+.

Mai multe informații despre campanie și activitățile desfășurate de IKEA sunt disponibile pe website.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *